علی مشکی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به این که یکی از اعمال خداپسندانه در کشور ما بحث اهدای عضو است، گفت: با اهدای عضو یک نفر بیش از ۳ تا ۴ نفر میتوانند به زندگی طبیعی باز گردند و این برکت بزرگی برای کشور است.
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی ایران در بحث پیوند اهدای عضو پیوندی بسیار موفق عمل کرده و بر طبق شاخصهای عملکردی دانشگاه علوم پزشکی ایران، جزء سه مرکز اصلی در زمینه فراهم آوری عضو پیوندی از بیماران مرگ مغزی است و تاکنون در بیمارستان رسول اکرم (ص) اهدای عضو پیوندی انجام می شود.
مشکی افزود: با توجه به برنامهریزی خوب مدیریت در سطح دانشگاه و همکاری تیم مرکز فراهم آوری اعضا (OPU) و رئیس بیمارستان فیروزگر، واحد فراهم آوری اعضا از بیمارستان رسول اکرم (ص) به بیمارستان فیروزگر منتقل شد و از ابتدای تیر در بیمارستان فیروزگر فعالیت این مرکز از سر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: خوشبختانه پس از مدت کوتاهی از راهاندازی این مرکز در بیمارستان فیروزگر اهدای اعضا از ۴ بیمار مرگ مغزی انجام شد و اعضای آنها شامل کلیه، کبد و قلب جداسازی شده و برای پیوند به بیماران نیازمند منتقل شد.
مشکی ادامه داد: با توجه به فعالیت کامل بخش OPU از ابتدای تیر در بیمارستان فیروزگر بیماران تمامی مراکز درمانی اعم از مراکز دولتی و خصوصی که تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران هستند از سوی تیم ارزیاب مورد بررسی قرار میگیرند و با خانواده بیمارانی که دچار مرگ مغزی شدند تماس گرفته میشود و با آنها هماهنگیهای لازم انجام میشود و رضایت آنها برای اهدای اعضا جلب شده و سپس برای این امر به بیمارستان فیروزگر منتقل میشوند.
وی گفت: همچنین در کمتر از یک ماه واحدهای زیرساختی در بیمارستان فیروزگر آماده شده است، این واحدها شامل سه تخت مراقبتهای ویژه، اتاق عمل پیوند اعضا (OPU) و بخشهای اداری است.
مشکی تصریح کرد: امیدواریم با شروع فعالیت جدید و همزمانی پیوند سه ارگان کلیه، کبد و قلب در این مرکز روز به روز شاهد افزایش شاخصهای PMP باشیم و بتوان به زودی این شاخص به بالای عدد ۲۰ ارتقاء یابد. همچنین شاخص PMP شاخصی در زمینه ارزیابی عملکردی واحد فرآهم آوری اعضا است. برای دستیابی به این شاخص نیازمند حداقل ۱۰ مورد بیمار اهدا کننده برای فراهم آوری اعضا هستیم که با پیش بینی متخصصین واحد OPU قطعاً موفق به بالا بردن این شاخص در مدت زمان کوتاهی خواهیم بود.