مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه گفت : ۳۷ نوع گردشگری را می‌توان در این استان که به عنوان استانی چهار فصل در کشور مطرح است فعال کرد.

داریوش فرمانی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه در مراسم معارفه‌اش، به ارائه گزارشی از عملکرد هشت ماهه دوران سرپرستی‌اش در میراث فرهنگی استان پرداخت و گفت : در حوزه میراث فرهنگی در سه بخش بافت‌های تاریخی، موزه‌ها و پژوهش‌های باستان شناسی کار‌هایی را در استان انجام دادیم.

وی ادامه داد: در بحث موزه ها، موزه منطقه‌ای کرمانشاه که در دهه ۵۰ کلنگ زنی شده بود، همچنان بلاتکلیف مانده و به اتمام نرسیده، برای همین تکمیل آن را در دستور کار قرار دادیم.

مدیرکل میراث فرهنگی استان اضافه کرد: در این راستا، تهیه و تکمیل مطالعات معماری داخلی، گرافیک محیطی و طراحی آن را در حال اجرا داریم و امیدواریم پس از اتمام مطالعات، عملیات اجرایی تکمیل آن آغاز شود.

این مسئول، پیش بینی کرد ظرف ۲.۵ سال آینده پروژه موزه منطقه‌ای کرمانشاه تکمیل و به بهره برداری برسد تا ۱۲ هزار شی تاریخی باارزش استان در آن به نمایش در بیاید.

وی تعداد موزه‌های موجود در سطح استان را ۱۸ موزه اعلام کرد و گفت: سال گذشته چهار موزه توسط بخش خصوصی در استان در موضوعات مختلف راه اندازی شد.

فرمانی به موضوع بافت‌های تاریخی در شهر‌های استان اشاره کرد و افزود: طرح ویژه بافت‌های تاریخی در کشور تدوین شده و برای اولین بار قرار است به شکل پایلوت در شهر سنقر و کلیایی اجرایی شود.

وی ادامه داد: از ۱۵ سال پیش بحث تدوین و تصویب ضوابط بافت تاریخی شهر کرمانشاه مورد توجه قرار گرفته بود، اما تاکنون اجرایی نشده که آن را تدوین و به وزارتخانه ارسال کردیم تا مورد تصویب قرار گیرد و آن را به مرحله اجرایی برسانیم.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه گفت: در بحث کاوش باستان شناسی، گمانه زنی و تعیین عرصه و حریم هم امسال ۱۰ برنامه را در دستور کار قرار داده ایم که برخی از آن‌ها انجام شده و به پیشینه غنی تاریخ کرمانشاه اضافه شده است.

وی به فعالیت‌های انجام گرفته در حوزه گردشگری اشاره کرد و افزود: در این بخش تلاش کردیم تا برخی حوزه‌های گردشگری همچون گردشگری جنگ و سلامت را تقویت کنیم.

فرمانی با بیان اینکه برگزاری جشنواره‌ها برای کمک به رونق گردشگری استان طی این مدت مورد توجه قرار گرفته، افزود: در این راستا در پایان این هفته جشنواره بین المللی اسب کرد را به عنوان مقدمه‌ای برای ثبت جهانی آن برگزار خواهیم کرد.

وی به تلاش‌های انجام شده برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه هم اشاره کرد و گفت: ثبت جهانی محور ساسانی از معبد آناهیتا تا ایوان مدائن ظرف سه تا چهار سال آینده انجام می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی استان با بیان اینکه طی یک سال گذشته اتفاقات خوبی هم در بحث زیرساخت‌های گردشگری در استان افتاده، افزود: امسال برای مسیر اربعین در استان بیش از هفت میلیارد تومان اعتبار گذاشته ایم تا زیرساخت‌های گردشگری آن را تکمیل کنیم.

وی مجموع اعتبارات عمرانی میراث فرهنگی استان را در سال گذشته حدود ۹ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: امسال این اعتبارات به ۸۰ میلیارد تومان رسیده است.

فرمانی به اقدامات انجام شده برای معرفی کرمانشاه به دیگر کشور‌های دنیا هم اشاره کرد و افزود: دراین زمینه تاکنون سفری به کشور عراق داشته ایم و بزودی هم از چند استان آن‌ها نمایندگانی به کرمانشاه خواهند آمد. با آژانس‌های گردشگری روسیه هم رایزنی داشته ایم.

وی به فعالیت‌های صورت گرفته در حوزه صنایع دستی پرداخت و گفت: ۶۰ رشته صنایع دستی در استان کرمانشاه فعال است و تاکنون ۱۴۳ اثر صنایع دستی استان مهر اصالت ملی و هشت اثر هم مهر اصالت جهانی گرفته اند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان تصریح کرد: یکی از اولویت‌هایی که در این حوزه در پیش رو داریم، بحث آموزش است که در این رابطه دستگاه‌های مختلفی همچون کمیته امداد، بهزیستی و زندان‌ها با ما همکاری خواهند داشت.

وی گفت: کرمانشاه استانی با پتانسیل‌های فراوان در حوزه اکوتوریسم، تاریخ، تمدن، طبیعت و... است.

فرمانی افزود: معقتدیم وجود این پتانسیل‌ها باعث شده تا آثار برجسته و ارزشمندی همچون بیستون در این استان بوجود آید و بتوانیم حدود ۳۷ نوع گردشگری را در آن داشته باشیم.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.