محمد الهبخش با اشاره به کیفیت مطلوب آبزیان پرورش یافته در استان اردبیل افزود: تولید و پرورش ماهی قزل آلا در استخرهای بتنی و با نظارت دامپزشکی استان انجام میشود.
او بیان کرد: همچنین آب و هوای استان اردبیل در کیفیت مناسب تولیدات آبزی مؤثر است و کلیه عوامل باعث شده کیفیت محصولات شیلات استان اردبیل در سطح کشور زبان زد باشد.
اله بخش از رویکرد سازمان شیلات کشور مبنی بر برنامه ریزی برای تولید و توزیع ماهیان ارزان قیمت برای مصرف دهکهای پایین مردم خبر داد و اضافه کرد: همچنین بدنبال کسب مجوز برای پرورش ماهی تیلاپیا که قیمت تمام شده پایینی نسبت به ماهی قزل آلا دارد، میباشیم.
مدیرکل شیلات استان ادامه داد: ۶۰ درصد قیمت تمام شده ماهی قزل آلا سر مزارع صرف تأمین غذای ماهی قزل آلا میشود و حذف ارز ترجیهی باعث شده است قیمت مواد اولیه افزایش یابد و کارخانههای تولیدکننده غذای ماهی افزایش قیمت دهند.
الهبخش با اذعان بر اینکه قیمت فعلی ماهی قزل آلا بر سر مزارع پرورش ماهی ۱۲۰ هزار تومان است و با قیمت ۱۸۰ هزار تومان به دست مصرف کننده میرسد، گفت: مبلغ ۶۰ هزار تومان مابه التفاوت قیمت به جیب دلالها و واسطهها میرود.
او از نبود ساماندهی محصولات شیلات و عرضه بدون واسطه در استان ابراز گلایه کرد و افزود: در تلاش هستیم با اختصاص زمینی واحد برای توزیع و فروش محصولات آبزی با ایجاد غرفه و با قیمت مشخص و کیفیت محصولات شیلات استان اقدام کنیم و در این زمینه سازمان شیلات کشور تفاهمنامهای را با سازمان همیاریها و دهیاریها منعقد کرده است تا شهرداریها موظف به ایجاد بازار فروش آبزیان شوند.
مدیرکل شیلات در بخش دیگری از صحبتهای خود در رابطه با احیای ماهی قزل آلای منحصر به فرد دریاچه نئور گفت: طبیعت این دریاچه در خطر است و گونه گیاهان خودرو و ماهی مهاجم کاراس حیات آبزیان دریاچه را نابود کرده است، اما با تخصیص منابع مالی لازم و تهیه یک طرح جامع مطالعاتی و مشارکت همه جانبه دستگاههای مرتبط میتوانیم با لایروبی دریاچه و پاک کردن از گیاهان خودرو و ماهی کاراس و استراحت دادن به دریاچه و تزریق لارو میگوی گاماروس به دریاچه شاهد احیای ماهی قزل آلای نئور باشیم.