علی سالاروند مدیرکل حفاظت از محیطزیست لرستان با ببان اینکه منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرمآباد و پناهگاه حیات وحش سفیدکوه ازنا در سال گذشته مجهز به سیستم پایش تصویری برخط شدند، اظهار داشت: هوشمندسازی مناطق حفاظت شده لرستان برای ارتقا و افزایش ظریب حفاظتی این مناطق است و این استان در راستای سیاستهای سازمان حفاظت محیط زیست در این حوزه در کشور پیشگام است.
او با بیان اینکه با پیگیریهای صورتگرفته در آزمونهای استخدامی امسال از طریق سازمان حفاظت محیط زیست و استانداری لرستان حدود ۲۰ نفر نیروی جدید برای سازمان جذب میشوند، افزود: ۱۵ نفر از این نیروها محیط بان هستند.
مدیرکل حفاظت از محیطزیست لرستان با تأکید بر کمبود محیط بانان در این استان عنوان کرد: بر اساس میانگین جهانی بهازای هر هزار هکتار باید یک محیط بان داشته باشیم.
او بیان کرد: ۳۲۲ هزار هکتار منطقه تحت مدیریت اعم از حفاظت شده، اثر طبیعی و ملی و همچنین ۱۳۶ هزار هکتار منطقه شکار و صید ممنوع در لرستان وجود دارد که با وجود گستردگی این عرصهها تعداد محیطبانان در این استان نسبت به میانگین جهانی بسیار کمتر است.
سالاروند گفت: هوشمندسازی مناطق و پوشش تصویری برخط مناطق حفاظت شده لرستان گامی اصولی برای افزایش ظریب حفاظتی مناطق تحت مدیریت محیطزیست و اقدامی مؤثر برای احیای زیستگاهها و افزایش غنای گونههای حیات وحش لرستان خواهد بود.
به گفته مدیرکل حفاظت از محیطزیست لرستان استفاده از سیستم پایش هوشمند جبرانکننده کمبود نیروی محیطبان و مؤثر در پیشگیری از شکار و صید غیرمجاز است.
او با تأکید بر اینکه بهدنبال توسعه این سیستم در سطح مناطق حفاظتشده لرستان هستیم، بیان کرد: زیستگاههای اصلی این استان از جمله منطقه حفاظت شده «سفیدکوه» خرمآباد و پناهگاه حیاتوحش «سفید کوه» ازنا زیرپوشش این طرح قرار گرفتهاند و همچنین طرح توسعه و اجرای هوشمندسازی منطقه حفاظتشده «اشترانکوه» نیز بهزودی تکمیل میشود.