از اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) در متن این بیانیه آمده است: «حقوق بشر از جمله حقوق تکلیفآور است که نمیتوان ماهیت اخلاقی آن را به عنوان بارزترین ضمانت اجرای وجدانی در گسترهای جهانی کتمان کرد. زبان مشترک فعالان حقوق بشر، تکریم انسانها، احترام به باورها و التزام به اخلاق روادارانه و صلحخویی است. تحمل عقاید متکثر در سایه تکریم اندیشه و پذیرش تفاوتها، زلالترین درس در مدرسه حقوق بشری و فراگیرترین پیام در گستره جهانی است.»
اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران افزود: «حال که خبر اقدام غیراخلاقی و ناشایست قرآنسوزی در سوئد منتشر میشود، یقین داریم بیاحترامی به اندیشه و عقیده ۲ میلیارد مسلمان در موسم برپایی بزرگترین گردهمآیی جهانی در مناسک دینی حج، وجدان بیدار کنشگران حقوق انسانی و کرامت بشری را به درد آورده و باور به همنشینی اخلاق و حقوق بشر، سزاواری واکنش در خور نسبت به افراطگرایی و خردسوزی را بر میانگیزد. مباد جریانهای افراطی با سوءاستفاده از مضامین عالی حقوق بشر، توهین و هتاکی را به اسم آزادی ترویج کنند و علیه حقوق اساسی و ارزشهای بنیادین که در رأس آنها زیست توأم با اخوت و صلح مردمان در سراسر دنیاست بستر کینهتوزی و خشمآوری و نفرتپراکنی بگسترانند.»
در این بیانیه تصریح شده است: از وکلا و فعالان حقوق بشر سوئد میخواهیم همصدا با زبان مشترک باورمند به قاموس حقوق بشر، اجازه ندهند اقدامات هتاکانه خردسوز، مجال توهین به خیل کثیر باورمندان به قرآن کریم در سراسر جهان شود و با سوء استفاده از حق آزادی بیان و عقیده، زمینه توهین و برانگیختن احساسات دینی سایرین فراهم و این کشور را مهد توهین به مسلمانان و اردوگاه امن هتاکان معرفی کنند.
دیروز چهارشنبه هفتم تیر، یک افراطی سوئدی تحت حمایت مقامات و پلیس این کشور در مقابل چشمان حدود ۲۰۰ مسلمان، قرآن را در بیرون مسجد اصلی استکهلم پایتخت سوئد پاره کرد و سوزاند.
در سالهای اخیر برخی از کشورهای اروپایی و به خصوص حوزه اسکاندیناوی صحنه تعدی و هتک حرمت مقدسات مسلمانان بوده است. در سایه حمایت پلیس سوئد، راست گرایان افراطی اقدام به آتش زدن قرآن کریم کرده و اعتراضهای مسلمانان نیز با سرکوب روبرو شده است.
«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پیشتر هتک حرمت قرآن کریم و نفرت پراکنی علیه مقدسات اسلامی در سوئد را محکوم کرده بود و در توییتی نوشت: نباید جریحه دار کردن احساسات مسلمانان جهان و اسلام هراسی به بهانه حمایت از آزادی بیان به امری مرسوم در برخی کشورهای اروپایی مدعی حقوق بشر تبدیل شود.