دکتر سیدحامد موسوی ثابت استاد گروه شیلات دانشگاه گیلان به کمک محققانی از ترکیه و آلمان موفق شد یک گونه ماهی ۱۲ میلیون ساله زنده را در رودخانه‌های ایران کشف کند.

دانشگاه گیلان اعلام کرد : دکتر سیدحامد موسوی ثابت عضو هیات علمی گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان و سرپرست یک گروه تحقیقاتی ایرانی، آلمانی و ترکیه‌ای با همراهی دیگر محققان، موفق شد یک گونه ماهی ۱۲ میلیون ساله زنده را کشف کند که به یاد قربانیان سلاح‌های شیمیایی و با نزدیک شدن به ۸ تیر روز ملی مبارزه با سلاح‌های شیمیایی و میکروبی به نام رضا نامگذاری شد.

این تحقیقات در مدت ۶ سال بر روی ماهیان گلچراغ یا دکترفیش در حوضه آبریز رودخانه دجله در کشور‌های ایران، ترکیه و عراق انجام و نتایج این طرح پژوهشی بین المللی در قالب یک مقاله با کشف یک گونه ناشناخته از این گروه ماهیان منتشر شد.

دکتر سیدحامد موسوی ثابت سرپرست این تحقیق مشترک گفت: این طرح تحقیقاتی با همکاری دکتر سهیل ایگدری از دانشگاه تهران، دکتر مریم صائمی از دانشگاه گیلان، دکتر جنید کایا از یکی از دانشگاه‌های ترکیه، و دکتر یورگ فرایهوف ماهی شناس موزه تاریخ طبیعی برلین انجام شد. 

دکتر موسوی ثابت افزود: این گونه با قدمت تکاملی بیش از ۱۲ میلیون سال ، قدیمی‌ترین گونه شناخته شده زنده از این گروه از ماهیان در منطقه غرب آسیا است. 

وی گفت: این گونه ماهی بومی در رودخانه‌های ایران ، عراق و ترکیه به تعداد قابل ملاحظه‌ای زندگی کرده و برای نخستین¬ بار به دنیای علم جانورشناسی معرفی شده است.

برچسب ها: دانشگاه گیلان ، ماهی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ایرانیومU-238.03
۱۴:۲۲ ۰۴ مرداد ۱۴۰۲
یکی از راه های جلوگیری از اتلاف انرژی. اگر ما کتری را بیش از حد مورد نیاز پر از آب کنیم و روی اجاق گاز بگذاریم و بجوشد و هر روز اینکار را تکرار کنیم یعنی مثلا فلاسک چای ما 1/5 لیتر آب جا دارد ولی ما 3 لیتر آب را هر بار بجوش بیاوریم آنگاه ما هر بار چای مان دو برابر حد لازم مصرف انرژی پیدا میکند و ما در اقتصاد کل کشور زبانم لال شکست میخوریم