محمد جوانبخت ظهر امروز در نشست نمایندگان اصناف کشاورزان استان در حوضه زاینده رود اظهار داشت: در دوران جنگ تحمیلی شاهد رشادتهای مردم اصفهان بودیم که شایسته تقدیر است. دو لشکر ۱۴ امام حسین و ۸ نجف اشرف اصفهان در دفاع مقدس همیشه میدرخشیدند و منشأ اثر بودند.
وی با اشاره به سخنان صریح مقام معظم رهبری در خصوص مشکلات استان اصفهان در حوزه تأمین آب، بیان کرد: استان اصفهان از معدود استانهایی است که رهبر معظم انقلاب در مورد حل مسئله آب آن تأکید مستقیم داشتند و همچنین رئیس جمهور نیز بر رفع این مسئله تاکید دارند.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا تصریح کرد: با توجه به خشکسالیهای پی در پی و توسعههایی که در گذشته اتفاق افتاده و صدها مسئله دیگر مشکلاتی در سراسر کشور به وجود آمده و رفع این مشکلات نیازمند اقدامات دولت است.
وی گفت: مشکل آب اصفهان یقیناً راه حل دارد، اما به عزم جمعی بین بخش دولتی و البته همراهی مردم به ویژه کشاورزان منطقی و فهیم اصفهان بستگی دارد سطح ملی در این خصوص برنامههایی دارد که عمده آنها باید اجرایی شود.
وی افزود: یقینا برای من شنیدم نظرات و نکات ارزشمند کشاورزان استان مغتنم است از این رو آماده شنیدن سخنان و دغدغههای نمایندگان اصناف کشاورزان استان اصفهان هستیم.
جوانبخت در این نشست پس از شنیدن گلایهها و نقطه نظرات نمایندگان اصناف کشاورزان در حوضه زاینده رود، گفت: نسبت به تصمیمات سالهای دور در حوضه آبریز زایندرود موضعی نداریم؛ اما اتفاقاتی است که از سالهای قبل افتاده است.
وی افزود: وزارت نیرو به دنبال تغییر و اصلاح در روندهای گذشته است از این رو وظیفه خود میدانیم به سمت اصلاح برداشتها از زایندهرود برویم. تأمین منابع جدید قطعا گریزناپذیر است.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا خاطرنشان کرد: رویکرد وزارت نیرو ناظر بر مجموعهای از راهکارهای نرم افزاری، سازوکاری، اصلاحی، مدیریت مصرف و تقاضا است. بارگذاریهای خارج از پتانسیل منطقه باید کنترل شود، فرونشست زمین دغدغه ما است.
وی اظهار داشت: آب دریا برای صنایع راهگشاست، اما پساب بهترین راه نیست، وزارت نیرو معتقد است پساب باید به آبخوانها باز گردد. فکر میکنم با برنامهای که وزارت نیرو دارد میتوان به افقهای آینده امیدوارانه نگاه کرد.
جوانبخت افزود: یقیناً کنترل در برداشتها مدنظر است، همچنین باید جدول منابع و مصارف با مشارکت و نظر مصرف کنندگان تنظیم شود.
الان کاشان روستای علی آباد اردهال همسایه ما ماهیانه ۲ میلیون لیتر آب قنات آب آشامیدنی برای برش سنگ به معادن میفروشه هیچکس هم جلوشو تا الان نگرفته
در حالی که نه مجوزی داره نه مالیاتی میده
ماهیانه مصرف آب ۴۰۰ خانوار میده معدن
بعد بیا ببین با این پول حروم تو سن ۲۲ سالگی چه زندگی ای درست کرده
قطره قطره آبهای شیرین باید مدیریت شوند و هنر بزرگ ایرانیان مدیریت درست آبهای شیرین همچون گذشته باید باشد ترکیه با اینهمه آب هندوانه از ایران وارد میکند !!!!!؟؟ این یعنی عدم مدیریت و اسراف منابع و ثروتهای ملی و کشتهای آب بر در سرزمینی خشک و یا ریختن آبهای شیرین به مردابها و دریاها و تالابها همچون کارون و زاینده رود و صنایع آب بر و کشتهایی پر آب و غرقابی و فضای سبز و جمعیتی نامتوازن و ... ،حالا عده ایی اصرار دارند که کشتهای پر آب و غرقابی در بیابان و با آبهای شیرین داشته باشند همچون کاشت هندوانه و برنج و غیره
انتقال آب از دریاها همانند قناتهای گذشته راهکار بسیار خوبی برای شرق و جنوب و مرکز کشورمان برای آبی پایدار میتواند باشد
دستکم از اینهمه انتقال آب از کارون بزرگ نیمی و یا بخشی به این شهرستان سرچشمه و زاینده و خواستگاه رودهای ملی اختصاص یابد