مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک تب کریمه کنگو بخصوص در آستانه عید قربان، گوشت قرمز را از مراکز مورد تایید دامپزشکی خریداری کرده و به وجود مهر دامپزشکی بر روی لاشه‌ها دقت کنید.

سید امید خلیل زاده مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: کشتار غیرمجاز و خارج از کشتارگاه بدون رعایت پوشش ایمنی و فروش گوشت آن یکی از نقاط حساس و خطرناک در انتقال این بیماری است.

وی  اضافه کرد: احتمال شیوع بیماری تب کِریمه کنگو با توجه به فرا رسیدن فصل گرما وجود دارد و لازم است شهروندان در این زمینه تدابیر لازم را بکار بندند.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه این بیماری به وسیله کنه به انسان منتقل می‌شود، گفت: این نهاد در عید قربان برای پیشگیری از انتقال عوامل بیماری‌زا مصمم است به صورت رایگان دام‌های قربانی شهروندان را در کشتارگاه‌ها کشتار کند.

وی یادآور شد: این بیماری به جز تب مختصر و گذرا اغلب هیچ علایمی در دام‌ها ندارد بلکه ویروس بیماری در خون و بافت‌های بدن حیوان مبتلا وجود دارد که در این مواقع انجام کارهایی، چون شاخ بری، پشم چینی، کشتار دام‌های آلوده و تماس افراد با خون و سایر بافت‌های آلوده دام‌ها ممکن است سبب انتقال بیماری شود.

خلیل زاده تاکید کرد: گزش کنه، له کردن کنه با دست، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت آلوده نیز از راه‌های انتقال بیماری است.

به گفته کارشناسان و دامپزشکان یکی از بهترین روش‌های جلوگیری از انتقال این بیماری علاوه بر رعایت بهداشت فردی، نگهداری لاشه دام پس از کشتار حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتی‌گراد است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.