کروکی آنلاین طرحی که از سال های گذشته مطرح بوده و همواره برای رونمایی و اجرای آن زمان های مختلف وعده داده شده است، پروژه ای که آغاز فعالیتش، مزیت‌های زیادی از جمله حذف کروکی کاغذی، افزایش دقت و سرعت ثبت تصادفات را به همراه خواهد داشت.

کروکی‌های آنلاین موضوعی است که از اواخر سال ۹۹ همزمان با نام‌گذاری هفته فراجا به نام «پلیس هوشمند» در مجموعه انتظامی مطرح شد پروژه ای که رئیس کل بیمه مرکزی در شهریور ۱۴۰۱ اعلام کرده بود،  در هفته دولت (شهریور ۱۴۰۱) افتتاح خواهد شد، اما بعدتر اعلام شد این پروژه اجرایی نشده و ظرف دو الی سه هفته آینده رونمایی خواهد شد.

دو الی سه هفته‌ای که حدود شش ماه طول کشید و سوم اسفند ۱۴۰۱ در حاشیه مراسم آیین رونمایی از طرح‌ها و محصولات جدید بیمه‌ای، رئیس کل بیمه مرکزی خبر از افتتاح سراسری پروژه کروکی آنلاین در نیمه شعبان داد.

مجید بهزادپور رئیس کل بیمه مرکزی در این مراسم ضمن اشاره بر همراهی و تاکید وزارت اقتصاد در خصوص این پروژه، مطرح کرد: پروژه کروکی آنلاین با همکاری پلیس راهور در دست اجرا است که نیمه شعبان افتتاح می‌شود تا بتوان در زمان ایام نوروز از آن استفاده کرد.

اما نیمه شعبان یعنی ۱۷ اسفند ۱۴۰۱ فرارسید و خبری از کروکی آنلاین نبود؛ بر این اساس باشگاه خبرنگاران جوان پیگیر آخرین وعده راه اندازی و رونمایی نهایی کروکی آنلاین شد و آقای مشعلچی قائم مقام رئیس کل بیمه مرکزی گفت: گرچه نهایی شدن کروکی آنلاین به نیمه شعبان نرسید، اما تمام تلاش خود را انجام می‌دهیم تا این پروژه نهایی شود و زمانی که به افتتاح نزدیک شد، اطلاع رسانی کاملی خواهیم کرد.

کروکی آنلاین

حالا در چند روز گذشته خبر جدید زمان رونمایی و اجرای سراسری و نهایی کروکی آنلاین منتشر شده است؛ پروژه‌ای که سردار سید کمال هادیانفر رئیس پلیس راهور در رابطه با آن گفت: بنا داریم در روز عید مبعث حضرت رسول اکرم (ص) (۱۹ بهمن ۱۴۰۲) این طرح را در سراسر کشور رونمایی و اجرایی کنیم.

هادیانفر در ادامه بیان کرد: سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تصادف اعم از خسارتی، جرحی و فوتی در کشور داریم که باید برای این تصادفات کروکی کشیده شود.

او با بیان اینکه در کروکی‌های کاغذی امکان خطا وجود دارد، گفت: این کروکی‌ها باید به مراجع قضایی، کارشناسی و بیمه‌ها ارسال شود و در برخی مواقع شاید اصل کروکی آسیب ببینید و از خوانایی کافی برخوردار نباشد.

رئیس پلیس راهور افزود: به همین منظور کروکی‌های الکترونیک مطرح شدند تا بتوان در کنار نقشه تصادفات، از مواردی مانند نقاط حادثه‌خیز، استقرار پلیس در نقاط پر تصادف، تحلیل خودروی تصادفی و … مطلع شد، تا اقدامات پیشگیرانه و مقابله‌ای لازم انجام شود.

اما چرا برای رونمایی و اجرای سراسری پروژه کروکی آنلاین آن هم با این میزان از اهمیت زمان‌های گوناگون وعده داده شده موضوعی که باشگاه خبرنگاران از رئیس بیمه مرکزی مجید بهزادپور پیگیر شد. او پاسخ داد: کروکی آنلاین اقدامی مشترک با چند نهاد است که بخش مربوط به خود ما (بیمه) آماده است. یک بحث با سازمان حمایت از مصرف‌کننده به سبب وجوه اخذی داشتیم و نگاه ما این است که هزینه آن باید از شرکت‌های بیمه اخذ شود، به زودی جلسه‌ای داریم تا تعرفه مشخص شود. نگاه بیمه این است که وجوه را از مردم نگیریم در نهایت علت تاخیر، کوتاهی عملکرد از طرف بیمه مرکزی نبوده و کار آماده است.

در نهایت رئیس کل بیمه مرکزی در پاسخ به این سوال که آیا اجرای کروکی آنلاین به مبعث پیامبر (ص) (۱۹ بهمن ۱۴۰۲) زمانی که در رسانه‌های مختلف مطرح شده، می‌رسد؟ گفت: کار خیلی زودتر آماده می‌شود، تقریبا تمام مراحل انجام، تجهیزات خریداری و وارد شده است، همچنین نرم‌افزار‌ها آماده است و نیرو‌ها آموزش لازم را دیده‌اند.

به گفته بهزادپور، رئیس کل بیمه مرکزی، کروکی آنلاین اقدام بزرگی است که آثار بسیار زیادی دارد و یک تحول جدی را در موضوع تصادفات ایجاد خواهد کرد.

طرحی که پیش از این نیز خانم صادقی کارشناس امور بیمه‌ای در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص مزیت‌های آن گفته بود، با توجه به اینکه کروکی تقلبی رخ می‌داد و این اتفاق کم هم نبوده است حضور کروکی آنلاین از یک طرف می‌تواند ضرر را در صنعت بیمه کم کند از سوی دیگر به مردم نیز کمک زیادی خواهد کرد.

او می‌گوید: زمانی که کروکی آنلاین باشد پلیس در لحظه تصادف را در سامانه مد نظر ثبت می‌کند به این ترتیب علاوه بر این که بیمه‌گذار کمتر دچار درد سر می‌شود وقت و انرژی کمتری هم از آن گرفته می‌شود و دسترسی به آمار برای بیمه هم آسان‌تر می‌شود.

افزایش سرعت و دقت با کروکی آنلاین

در رابطه با دیگر مزیت‌های اجرایی شدن کروکی آنلاین آقای بهزادپور بیان کرد: با کروکی آنلاین نیاز به کروکی‌های کاغذی از بین می‌رود. کروکی آنلاین سرعت کار، صحت و دقت را افزایش می‌دهد و گام بزرگی در حوزه صنعت بیمه است

در همین خصوص مشعلچی قائم مقام رئیس کل بیمه مرکزی نیز گفته بود، کروکی آنلاین برای حوادثی که نیازمند حتمی کروکی هستند، استفاده می‌شود. با کروکی آنلاین نیاز به کروکی‌های کاغذی از بین می‌رود؛ کروکی آنلاین ارتباط بین بیمه مرکزی و پلیس راهور است.

کاهش سوء استفاده از تصادفات با کروکی آنلاین

در نهایت رئیس پلیس راهور فراجا با بیان اینکه سالانه ۲ هزار میلیارد تومان بیمه‌ها برای تصادفات ساختگی هزینه می‌کنند، گفت: با کروکی‌های الکترونیک سوءاستفاده از تصادفات کم می‌شود و خودرو‌های پر تصادف و کم تصادف قابل شناسایی است.

بنا بر گفته مسئولان و کارشناسان  اجرایی شدن پروژه کروکی آنلاین می‌تواند مزیت‌های زیادی از جمله  حذف کروکی کاغذی ، جلوگیری از سوء استفاده از بیمه‌ها، افزایش دقت و سرعت هنگام تصادفات را به همراه داشته باشد. حالا باید منتظر ماند و دید وعده‌های داده شده در خصوص افتتاح این پروژه در زمان مقرر محقق سرانجام خواهد شد یا خیر؟ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۰۳ تير ۱۴۰۲
قیمت خودرو را دریابید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۳ ۰۳ تير ۱۴۰۲
همینجوری اشتباه میکنند دیگه اگه انلاین هم بشه نور علی نور میشه
آخرین اخبار