مدیر کل بنیاد مسکن آذربایجان غربی در گفتگوب اختصاصی با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: در پایان افق ده ساله طرحهای هادی روستایی و به دنبال تحولات جمعیتی و تغییر شرایط مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و کالبدی روستاها، طرحهای تهیه شده نیازمند بازنگری و به هنگام سازی میباشند.
جعفر برزگر می گوید: در جریان روند تهیه این طرحها، ضمن نقشه برداری مجدد و انجام مطالعات آماری و میدانی، کلیه اطلاعات روستاها به هنگام گردیده و بر مبنای شرایط جدید، برای یک دوره دهساله دیگر برنامه ریزی و طراحی میشوند.
وی ادامه داد: طرح هادی ۲۳۷ روستای استان در سال ۱۴۰۱ و ۲۳۵ روستا نیز در سال ۱۴۰۲ در مجمع با اعتباری افزون بر ۴۳ میلیارد تومان مورد بازنگری مجدد قرار گرفت.
مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان غربی گفت: شاخص اجرای طرح هادی در روستاهای این استان در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۵ درصد بود که این رقم سال گذشته با پنج درصد رشد به ۴۰ درصد رسید و امسال هم شاخص اجرای طرح هادی برای دومین سال متوالی دوباره پنج درصد رشد کرد و به ۴۵ درصد رسید.
وی با بیان اینکه امسال طرح هادی در ۲۳۴ روستا با ۲۰۲ میلیارد تومان اعتبار اجرایی شده است، ادامه داد: سال گذشته هم طرح هادی ۲۳۰ روستا با ۲۴۰ میلیارد تومان اعتبار اجرا شد.
برزگر اظهار کرد: فعالیتهای عمران روستایی یکی از مهمترین و اصلیترین اقدامات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در امر عمران و آبادی روستاهای کشور بشمار میرود که با هدف ایجاد زمینه توسعه و عمران روستاها و تامین عادلانه امکانات و هدایت فیزیکی جهت ارتقای شرایط زیست محیطی و بهبود چشم انداز آتی نقاط روستایی در سراسر کشور به انجام میرسند.
طرح هادی روستایی طرحی است كه ضمن ساماندهی و اصلاح بافت موجود، میزان و مكان گسترش آتی و نحوه استفاده از زمین برای عملكردهای مختلف از قبیل مسكونی، تجاری و كشاورزی و تأسیسات و تجهیزات و نیازمندی های عمومی روستایی را برحسب مورد در قالب مصوبات طرح های ساماندهی فضا و سكونتگاههای روستایی و طرح های جامع ناحیه ای تعیین می نماید.