سران چند کشور آفریقایی برای دیدار با رئیس جمهور روسیه وارد سن پترزبورگ شدند.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهور روسیه روز شنبه میزبان گروهی از رهبران آفریقایی است که در یک روز پس از سفر به اوکراین برای یک «مأموریت صلح» به روسیه سفر کرده‌اند.

به گزارش آسوشیتدپرس، هفت رهبر آفریقا - روسای جمهور کومور، سنگال، آفریقای جنوبی و زامبیا و همچنین نخست وزیر مصر و نمایندگان ارشد جمهوری کنگو و اوگاندا - روز جمعه از اوکراین بازدید کردند تا به پایان جنگ تقریبا ۱۶ ماهه کمک کنند.

رهبران آفریقا سپس شنبه به سن پترزبورگ سفر کردند تا با پوتین که در یک مجمع تجاری در دومین شهر بزرگ روسیه شرکت می‌کند، دیدار کنند.

پوتین روز جمعه در سخنرانی خود در این مجمع اعلام کرد که اولین تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی روسیه در بلاروس مستقر شده است و این اقدام را عاملی بازدارنده در برابر تلاش‌های غرب برای شکست روسیه در اوکراین توصیف کرد. او پیش از این گفته بود که این استقرار در ماه جولای آغاز خواهد شد.

پوتین در پاسخ به این سوال که آیا می‌تواند دستور استفاده از تسلیحات هسته‌ای میدان نبرد در اوکراین را بدهد، گفت که نیازی به این کار نیست، اما خاطرنشان کرد که مسکو می‌تواند در صورت تهدیدی برای کشور روسیه از زرادخانه‌های هسته‌ای خود استفاده کند.

او گفت: «در این صورت، ما مطمئناً از تمام امکاناتی که دولت روسیه در اختیار دارد استفاده خواهیم کرد. در این مورد نباید شک کرد.»

ماموریت در اوکراین، اولین در نوع خود توسط رهبران آفریقایی در پی دیگر ابتکارات صلح - مانند ابتکار چین - انجام می‌شود و اهمیت ویژه‌ای برای آفریقا دارد که متکی بر تحویل مواد غذایی و کود از روسیه و اوکراین است. جنگ مانع صادرات یکی از مهم‌ترین سبد‌های نان جهان شده است.

سیریل رامافوزا، رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی در کنفرانسی خبری در کنار ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین و چهار رهبر آفریقایی دیگر پس از گفتگو‌های پشت در‌های بسته روز جمعه گفت: «این درگیری تأثیر منفی بر آفریقا می‌گذارد».

رامافوزا و دیگران شدت خصومت‌ها را تصدیق کردند، اما اصرار داشتند که همه جنگ‌ها باید به پایان برسد و بر تمایل خود برای کمک به تسریع آن تاکید کردند.

این هیئت شامل مکی سال، رئیس‌جمهور سنگال و رئیس‌جمهور هاکاینده هیچیلما از زامبیا بخش‌ی از دیدگاه‌های آفریقایی در مورد جنگ را عنوان کردند.

آفریقای جنوبی، سنگال و اوگاندا از ابراز نظر درباره مسکو به دلیل درگیری‌ها اجتناب کرده اند، در حالی که مصر، زامبیا و کومور سال گذشته در قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در محکومیت حمله مسکو علیه روسیه رای دادند.

بسیاری از کشور‌های آفریقایی از دیرباز روابط نزدیکی با مسکو داشته اند که به دوران جنگ سرد باز می‌گردد، زمانی که اتحاد جماهیر شوروی از مبارزات ضد استعماری آن‌ها حمایت کرد.

رئیس جمهور کومور در سخنرانی روز جمعه در کنفرانس خبری، ایده «نقشه راه» به سوی صلح را مطرح کرد و سؤالاتی را از سوی زلنسکی برانگیخت.

با اتخاذ مواضع کاملاً متفاوت اوکراین و روسیه، شانس مذاکرات صلح ضعیف به نظر می‌رسد. اوکراین خواستار خروج نیرو‌های روسیه از تمام اراضی خود به عنوان شرط مذاکرات صلح است. کرملین به نوبه خود از اوکراین می‌خواهد کریمه را که مسکو در سال ۲۰۱۴ ضمیمه کرد، به عنوان بخشی از روسیه به رسمیت بشناسد و سایر دستاورد‌های زمینی که به دست آورده است را تصدیق کند.

چین پیشنهاد صلح خود را در پایان فوریه ارائه کرد. اوکراین و متحدانش تا حد زیادی این طرح را رد کردند، زیرا طرف‌های متخاصم به آتش بس نزدیک نیستند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ایرانیومU-238.03
۱۴:۳۱ ۲۸ خرداد ۱۴۰۲
از کشورهای افریقایی بخواهید تا برای سودان کاری بکنند. مردم سودان مردم خوبی هستند. آنها لیاقت بهترین زندگی ها را دارند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۳ ۲۷ خرداد ۱۴۰۲
این پوتین هنوز نفس می کشد مگه تا از رهبران سایر کشورها خواهش کند تا روی نحس او را ببیند؟!
آخرین اخبار