مجمع جوانان شورای اقتصادی اجتماعی سازمان ملل متحد، از ۲۵ تا ۲۷ آوریل با حضور دو دانشجوی ایرانی، سیده خمساء اسبقیان، دانشجوی دکتری مهندسی خاک گرایش بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک دانشگاه تهران و یوسف صابر، دانشجوی دکتری روابط بینالملل دانشگاه تهران در محل سازمان ملل متحد برگزار شد.
این مجمع برای دومین سال پیاپی از دو جوان ایرانی برای حضور در این برنامه بهصورت رسمی دعوت به عمل آورد و نمایندگان ایران در زمینههای تخصصی، تحصیلی و تجربی خود با دیگر نمایندگان کشورهای حاضر در برنامه به تبادلنظر پرداختند.
مجمع مذکور، همه ساله توسط رئیس مجمع اقتصادی اجتماعی (ECOSOC) و با همکاری وزارت امور اقتصادی و اجتماعی (DESA) و دفتر فرستاده دبیر کل در امور جوانان و با مشارکت شبکه بین آژانسی سازمان ملل متحد در امور جوانان برگزار میشود.
هدف این نشست جهانی، فراهم کردن بستری تعاملی و جدی برای جوانان است تا در قالب جلسات عمومی و بحثهای تعاملی موضوعی و منطقهای، در گفت و گو با نمایندگان جوان سایر کشورها، نظرات، ایدههای نوآورانه و خلاقانه، درس آموختهها، دغدغهها و راهکارهای عملی خود را در مورد چگونگی تبدیل جهان به مکانی عادلانهتر، سبزتر و پایدارتر با یکدیگر و با تصمیم گیران، نمایندگان دولتها، نمایندگان جوانان، سیاستگذاران و سایر فعالان و ذینفعان مرتبط در جامعه مدنی و بخش خصوصی دنیا به اشتراک بگذارند.
در ایام پساکرونا، این مجمع با تمرکز بر چالشهای مهم حال حاضر دنیا، به بحث در زمینههای بحران آب، فراهمی آب سالم و پاک و بهداشت جهانی، انرژیهای پاک، صنعت، نوآوری و زیرساختها، شهرها و جوامع پایدار، محیطزیست و تغییر اقلیم، مشارکت برای اهداف مشترک در راستای دیپلماسی جوانان در عرصهی بینالملل و … میپردازد.
محورهای اصلی مجمع
محورهای اصلی مورد بحث در این مجمع شامل ترویج توسعه پایدار، هماهنگی و همکاریهای توسعهای، تأمین مالی، فعالیتهای انسان دوستانه، همکاریهای جوانان، آگاهی بخشی در سطح جهانی، ایجاد جامعه صلحآمیز و فراگیر و ارتباط با جوامع مدنی با هدف نقشآفرینی جوانان در تصمیمگیریها و تصمیمسازیهای مهم در راستای حل مسائل و چالشهای روز دنیا و آمادگی برای حضور در مجامع مهم بینالمللی است.
تأکید بر نقش ویژه و کلیدی جوانان در دستیابی به توسعه پایدار
امسال نیز این مجمع با تأکید بر نقش ویژه و کلیدی جوانان در دستیابی به توسعه پایدار و تقویت اعتماد جوانان به چندجانبه گرایی؛ بررسی گفت و گوی بین نسلی و همتا به همتا و در قالب نشستهای عمومی و قارهای در سه روز کاری فشرده با حضور جوانان منتخب از کشورهای عضو سازمان ملل متحد برگزار شد.