ابراهیم مرادی مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کردستان صبح امروز در سومین جلسه شورای آموزش و پرورش در سال جاری که در سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد، اظهار داشت: میانگین کشوری سرانه فضای آموزشی دانش آموزی بین ۳ تا ۵.۲۲ است که سرانه استاندارد در کشور باید ۸.۴ باشد.
او با بیان اینکه سرانه آموزشی استان کردستان ۴.۷۹ است، خاطرنشان کرد: اگرچه ۱۰ شهرستان کردستان از میانگین بالاتر است، اما این فقط آمار است و کیفیت ندارد.
مرادی اضافه کرد: برای رسیدن به میانگین کشوری سرانه فضای آموزشی باید در مجموع ۲۷۸ هزار و ۶۱۰ متر مربع سرانه آموزشی ساخته شود که اعتباری بالغ بر ۳۳۴ میلیارد تومان نیاز دارد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کردستان، کمبود مدارس در مناطق حاشیه شهر و در مناطق ساخت طرحهای مسکن ملی و مسکن مهر از جمله چالشهای آموزش استان عنوان کرد.
او افزود: این کمبودها مشکلاتی، چون سرزیر شدن جمعیت دانشآموزی به سایر مدارس خارج از محدوده، مشکلات ایمنی و ترددی دانش آموزان و امکان ترک تحصیل و تسریع در استهلاک مدارس فعلی مورد بهرهبرداری را به دنبال خواهد داشت.
مرادی گفت: در مجموع ۳۱ مدرسه در اقدام طرح ملی مسکن و مسکن مهر مورد نیاز است که برآورد اعتبار آن بالغ بر ۵۷۶ میلیارد تومان است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کردستان از تحصیل ۵۹ هزار و ۹۹۴ دانش آموز استان در هنرستانها خبر داد و افزود: مطابق سند تحول بنیادین ۵۰ درصد از دانش آموزان مقطع متوسطه باید در هنرستانها تحصیل کنند و این مهم ضرورت احداث و تجهیز هنرستانهای فنی و حرفهای و کشاورزی را نشان میهد.
او بیان کرد: در همین راستا ۲۵ هنرستان در استان باید ساخته شود که اعتبار مورد نیاز بدون احتساب تجهیزات ۷۵۰ میلیارد تومان است.
مرادی با اشاره به اینکه ۳۲۴ هزار و ۲۳۰ دانش آموز در مدارس استان مشغول به تحصیل هستند، افزود: ۹۲ درصد از دانش آموزان در مدارس دولتی و ۸ درصد نیز در مدارس غیر دولتی تحصیل میکنند.
او به موضوع مولدسازی اشارهکرد و افزود: این مهم بسیار میتواند راهگشا باشد و میتوان از این روش برای به کارگیری برخی مجتمعهای تجاری بلا استفاده بهره برد.
مرادی از وجود ۲۷ پروژه نیمهتمام آموزشی و فرهنگی و تربیتی خبر داد و گفت: برای اتمام این پروژهها در مجموع ۷۳۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.
او از افتتاح ۷۶ مدرسه در مهر ماه خبر داد و گفت: اعتبار افتتاح برای این تعداد مدرسه ۳۰۰ میلیارد تومان است که شامل ۳۱۳ کلاس و زیربنای ۳۶ هزار مترمربع است.
بررسی صدور سند زمین محل احداث تنها مدرسه اوتیسم استان، وجود مدارس غیردولتی غیر ایمن، برنامههای اوقات فراغت دانش آموزان، از دیگر دستور کارهای این جلسه بود.
رئیس شورای اسلامی شهر سنندج نیز در این جلسه در ارتباط پراکندگی مدارس در شهرکهای استان گفت: سال گذشته توزیع پراکنی دانش آموزان و مدارس نامناسب بود برخی از مدارس شلوغ شده بود لذا مکان مدارس باید متعدد و قابل دسترس باشد.
فرهاد میمنتآبادی تاکید کرد: در ساخت مدارس، ایجاد مدارس ابتدایی در اولویت قرار گیرد.
او به مشکل سند زمین محل احداث تنها مدرسه اوتیسم استان گریزی زد و گفت: برای ساخت این مدرسه بهتر بود ابتدا مشکل سند آن حل میشد سپس کلنگزنی آن انجام میشد، برای ساخت این پروژه آموزش و پرورش استثنایی اهتمام جدی دارد و خیرین نیز پای کار هستند، اما مشکل سند این زمین ساخت این مدرسه را با تاخیر مواجه کرده است.