یک دیپلمات اسرائیلی از شکست سیاست راهبردی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر در قبال ایران و توافق هستهای در دوران تصدی این سمت گفته است.
به گزارش المیادین، آلون پینکاس، دیپلمات و مشاور سیاسی که بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۴ به عنوان سرکنسول رژیم صهیونیستی در نیویورک خدمت کرده است، در مقالهای در روزنامه یدیعوت آحارونوت درباره شکست سیاست راهبردی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در قبال ایران و توافق هستهای صحبت کرده است.
پینکاس گفت که سالهای اخیر نشاندهنده «شکست مستمر» در سیاست اسرائیل در قبال پرونده هستهای ایران است و اظهار کرد که در گذشته، نتانیاهو در متقاعد کردن آمریکا علیه ایران موفق بود اما امروز چنین نیست.
او افزود: در بعد استراتژیک بزرگتر، نتانیاهو چندین شکست بزرگ دارد که مهمترین آنها روابط با آمریکاست.
به گفته او، «سطح شنیدن سخنان نتانیاهو در این زمینه در جهان به ویژه در آمریکا به میزان قابل توجهی کاهش یافته است و به سخنان وی در این زمینه توجهی نمیشود».
این گزارش حاکی از آن است که مشغولیت جدید نتانیاهو به دو چیز مربوط میشود، اول اینکه گزارشهایی از پیشرفت مذاکرات غیرمستقیم واشنگتن و تهران وجود دارد که اسرائیل در وهله اول با آن مخالف است.
ثانیاً، مشغله با ایران برای او راهی برای ایجاد یک «وضعیت بحرانی» است که توجه را از «بحران قضایی» داخلی منحرف میکند.
این دیپلمات اسرائیلی گفت: "آمریکا در این نمایش شریک نیست" و اشاره کرد که "جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا همچنان ترجیح میدهد نتانیاهو را نبیند. "
نتانیاهو در گفتگو با بلینکن گفته است: «بازگشت به توافق هستهای با ایران نه برنامه هستهای ایران را متوقف میکند و نه اسرائیل را ملزم میکند، زیرا هر کاری برای دفاع از خود انجام خواهد داد».
بر این اساس، یدیعوت آحارونوت معتقد است که آغاز شکست برای نتانیاهو زمانی بود که باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا «روند دیپلماتیک با ایران» را آغاز کرد. نتانیاهو کارزاری را برای خروج یکجانبه آمریکا از توافق آغاز کرد و این اتفاق افتاد، اما بدون ارائه هیچ جایگزینی.
او خاطرنشان کرد: پس از خروج واشنگتن از توافق، «ایران یک سال بعد اعلام کرد که دیگر به آن پایبند نیست و غنیسازی اورانیوم را تا حدود ۶۰ درصد آغاز کرد».
او تصریح کرد: زمانی که بایدن در دو سال گذشته تلاش کرد توافق هستهای را از سر بگیرد، بار دیگر نتانیاهو با آن مخالفت کرد.
به همین ترتیب، نویسنده اعلام کرد که نتانیاهو از سال ۲۰۰۹ نخست وزیر است و ایران امروز یک "کشور آستانه هسته ای" است، او سپس مدعی شد: "آیا تهران به دستیابی به قابلیت هستهای نظامی نزدیکتر است یا دورتر؟ "
در همین زمینه، یدیعوت آحارونوت امروز به نقل از مقامات اسرائیلی مدعی شد که «احتمال توافق میان آمریکا و ایران در حال افزایش است». با توجه به این تحولات، یوآو گالانت، وزیر جنگ اسرائیل پنجشنبه آینده در یکی از کشورهای اروپایی با لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا دیدار خواهد کرد.
به نوشته این روزنامه، دلیل برگزاری این نشست در خارج از واشنگتن به این دلیل است که نتانیاهو از برگزاری جلسات وزرای خود با مقامات دولت آمریکا در آمریکا تا زمانی که دعوت نامهای از سوی کاخ سفید دریافت نکند، جلوگیری میکند.