محمود زین الدینی گفت: بیماری تب مالت یک بیماری واگیر دار مشترک بین انسان و دام است که همواره از ۲ بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار میگیرد و انتقال این بیماری به انسان عمدتا به دلیل مصرف مواد لبنی غیرپاستوریزه است.
او افزود: طرح رایگان واکسیناسیون بروسلوز گوسفندی از ابتدای اردیبهشت آغاز شده است و تا پایان شهریورماه ادامه دارد که در این طرح بیش از ۲۸ هزار راس بره و بزغاله علیه بیماری بروسلوز واکسینه خواهند شد.
سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با بیان اینکه از ابتدای این طرح تاکنون بیش از ۹ هزار و ۵۰۰ راس بره و بزغاله علیه بروسلوز واکسینه شده اند، گفت: با توجه به اینکه انتقال عامل بیماری بروسلوز به واحدهای دامداری به طور عمده از طریق خرید دامهای جدید صورت میگیرد، به دامداران توصیه میشود که از خرید دامهای بدون پیشینه بهداشتی مشخص، مطلوب و غیرواکسینه خودداری کنند و با تیمهای واکسیناسیون، همکاری مناسب به منظور مایه کوبی دامها داشته باشند، تا این مهم به نحو مطلوب میسر شود.
او با اشاره به اینکه یکی از مهمترین عوامل پیشگیری از بروز این بیماری در میان جمعیت دامی واکسیناسیون است، بیان کرد: علاوه بر واکسیناسیون با تلاش کارشناسان و نیروهای شبکه دامپزشکی به صورت دورهای از دامداریهای سنتی خونگیری به منظور تشخیص سرمی بروسلوز صورت میگیرد که در صورت شناسایی، دامهای مبتلا به این بیماری روانه کشتارگاه دام میشوند.
زین الدینی از شهروندان و دامداران درخواست کرد: تا حد امکان از شیر و محصولات لبنی پاستوریزه استفاده کنند و در صورت استفاده از شیر فله آن را قبل از مصرف به طور کامل بجوشانند.
او همچنین با اشاره به این موضوع که بارزترین عامل بیماری در دام سقط جنین است تصریح کرد: در صورت مشاهده سقط جنین در دامها، سریعا مراتب برای بررسی به شبکه دامپزشکی اطلاع رسانی شود.