مقدار نمک را برای حفظ سلامتی در برنامه غذایی کمتر استفاده کنیم.

زهرا سالاری کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای والفجر شهرستان شیراز اظهار کرد: امروزه پرفشاری خون یکی از اصلی‌ترین مشکلات بهداشتی در جهان محسوب می‌شود. فشارخون بالا سبب افزایش خطر حملات قلبی، سکته مغزی، نارسایی کلیه و پوکی استخوان می‌شود.

او ادامه داد: اولین قدم در پیشگیری و حتی درمان افزایش فشارخون، کاهش نمک مصرفی است. طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی میزان نمک دریافتی روزانه در افراد سالم و کمتر از ۵۰ سال، باید کمتر از ۵ گرم (یک قاشق مربا خوری) باشد. در افراد بالای ۵۰ سال یا مبتلا به بیماری قلبی، این میزان باید به کمتر از ۳ گرم در روز برسد، اما میزان مصرف نمک در ایران ۲ برابر مقدار توصیه شده است.

کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای والفجر شهرستان شیراز گفت: منظور از نمک مصرفی مجموع نمکی است که برای پخت غذا استفاده می‌شود به علاوۀ نمکی که از انواع دیگر غذا‌های آماده مانند پنیر، رب گوجه فرنگی و انواع سس‌ها به بدن می‌رسد.

سالاری تصریح کرد: هنگام طبخ غذا از مقدار کمتری نمک استفاده کنید. سعی کنید همیشه یک قاشق نمک به غذا اضافه کنید تا مقدار آن را بتوانید اندازه بگیرید.

او با بیان اینکه سر سفره از نمکدان استفاده نکنید، افزود: به تدریج مقدار نمک افزوده شده به غذا را کاهش دهید تا ظرف چند هفته ذائقه شما به غذای کم نمک عادت کند.

نمک

کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای والفجر شهرستان شیراز با بیان اینکه مراقب نمک پنهان در غذا باشید، اضافه کرد: غذا‌های کنسرو شده و بسیاری از موادغذایی بسته بندی و آماده دارای مقادیر زیادی نمک هستند، به همین علت استفاده از آن‌ها را محدود کنید. او ادامه داد: مصرف غذا‌های شور دیگر مثل آجیل شور، چیپس، پفک، انواع شورها، ماهی دودی، سوسیس و کالباس و سایر فست فود‌ها را نیز کاهش دهید.

سالاری اضافه کرد: نمک پنیر فله‌ای بیشتر از نمک‌های پاستوریزه است. سعی کنید کمتر از پنیر‌های فله‌ای استفاده کنید.

او بیان کرد: برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک از سبزی‌های تازه، سیر، لیمو ترش، آب نارنج، آویشن، شوید و ترخون استفاده کنید.

کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای والفجر شهرستان شیراز با بیان اینکه برچسب روی بسته بندی مواد غذایی را بخوانید و در صورت بالا بودن میزان نمک، آن را نخرید، گفت: در صورت نوشتن مقدار سدیم روی بسته بندی مواد غذایی آن را در ۲.۵ ضرب کنید تا مقدار نمک مواد غذایی را تخمین بزنید.

او تصریح کرد: بیشترین مقدار نمک دریافتی در ایران از طریق مصرف نان است، بنابراین دقت کنید که از انواع نان‌های کم نمک استفاده کنید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۶:۴۲ ۲۵ خرداد ۱۴۰۲
غذاییییی بی نمک مزه نمیده