جعفری رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی به نقش سامانههای نوین آبیاری در مدیریت مصرف آب در استان اشاره کرد و گفت: آبیاری کم فشار، به دلیل ارزان بودن، سادگی، عدم نیاز به مهارت خاص، پایین بودن کیفی منابع آبی استان و عدم نیاز به ایستگاه پمپاژ بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است.
او افزود: با توجه به اینکه در بسیاری از مناطق، منابع خاک ما شور یا متمایل به شوری است، این سامانه برای شرایط موجود، کارایی بیشتری دارد.
جعفری اظهار کرد: از آغاز طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری در کشور، ۳۹ هزار و شش هکتار از اراضی استان به این سیستمها مجهز شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه از این میزان ۱۰ هزار و ۸۰۴ هکتار تحت فشار و ۲۸ هزار و ۲۰۲ هکتار کم فشار است، تصریح کرد: هدف از اجرای طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری، کاهش مصرف آب در استان است.
او با بیان اینکه با اجرای این طرح بهره وری آبیاری بین ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش یافته است، ادامه داد: از مجموع اعتبارات هزینه شده برای هر طرح، حداکثر ۸۵ درصد آن دولتی بوده و حداقل ۱۵ درصد آن از سوی بهرهبرداران تأمین شده است.
جعفری بیان کرد: بیشتر اراضی استان خرده مالکی بوده و توسعه تکنولوژی در اراضی خرده مالکی دشوار است؛ بنابراین یکی از رویکردها در طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری، توسعه سامانهها در اینگونه اراضی بوده است.