سید رضا موسوی مشکینی گفت: در طول سالیان گذشته استقرار برخی از صنایع آلاینده در شهرکهای صنعتی قم موجب آسیب وارد شدن به محیط زیست استان شدهاست که تلاش میکنیم با افزایش سطح نظارتها و پایش مستمر از نحوه فعالیت این واحدها، مانع از گسترش آلایندگی آنها شویم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست قم افزود: ما باید در قم به دنبال استقرار صنایع پاک باشیم و در این زمینه با نگاه به مزیتهای اقتصادی استان، از سرمایه گذاری در بخش صنایع آلاینده جلوگیری کنیم، البته در این خصوص قدمهای خوبی برداشته شدهاست و در سال گذشته فعالیت برخی از صنایع در قم ممنوع شد که این موضوع به عدم استقرار صنایع آلاینده در استان قم کمک میکند.
مشکینی با اشاره به اینکه استفاده از فناوریهای روز یکی از مهمترین راهکارهای کاهش سطح آلایندگی واحدهای صنعتی است، ادامه داد: در این رابطه صندوق ملی محیط زیست ظرفیت بسیار خوبی را برای پرداخت تسهیلات به واحدهایی که میخواهند در زمینه رفع آلایندگی خود اقدامات لازم را انجام دهند، فراهم کردهاست.
گفتنی است رییس اداره طرح و برنامه سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز چندی پیش با تاکید بر مساله رعایت اصول زیست محیطی در فعالیتهای صنعتی استان به ایرنا گفت: توسعه فعالیتهای صنعتی در قم مطابق سند آمایش سرزمین استان و همچنین اسناد ملی بالا دستی با اولویت ایجاد واحدهای پاک پیگری میشود.
جواد ناطق بیان کرد: در همین رابطه به دنبال استقرار صنایع پاک، کمآببر و با فناوری پیشرفته و برتر در شهرکهای صنعتی قم هستیم تا علاوه بر دستاوردهای اقتصادی همچون افزایش سطح تولید محصولات و اشتغالزایی برای استان، ملاحظههای محیط زیستی نیز در این خصوص رعایت شود.
ناطق با اشاره به برنامههای اقتصادی استان درحوزه صنعت، افزود: راهبرد سازمان صنعت، معدن و تجارت قم عمق بخشیدن به فعالیتهای صنعتی در استان است و در این ارتباط افزایش سطح کیفیت تولید محصولات با نگاه به شرایط زیست محیطی خاص قم در اولویت قرار دارد.
در بخش صنعت، قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، درودگران، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.