مرضیه برومند مدیرعامل خانه سینما ضمن اعلام برنامه‌‌های خانه سینما و مشکلات متعدد آن از امنیت شغلی هنرمندان گفت.

اولین نشست مطبوعاتی اصحاب رسانه با حضور برومند مدیر عامل خانه سینما و محمد مهدی عسگرپور رئیس هیات مدیره این مجموعه در خانه سینما برگزار شد.

در ابتدای این مراسم ضمن پخش سرود ملی، مرضیه برومند مدیرعامل خانه سینما گفت: من از همان ابتدا که به خانه سینما آمدم هیجان زده بودم که هرچه زودتر با اصحاب رسانه ملاقات کنم. اما متوجه شدم مشکلات متعدد خانه سینما با اصناف و صنوف مختلف و دیگر موارد باعث شد زمان برگزاری این جلسه طول بکشد. 

وی در ادامه گفت: من با ۲۷ الی ۲۸ صنوف مختلف با مسئولین محترم اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، خزاعی رئیس سازمان سینمایی، پوراحمدی رئیس صندق اعتباری هنر ملاقات داشتم و گفت‌وگو هایی صورت گرفت.

مرضیه برومنددر ادامه مطرح کرد: در خانه سینمایی که سی ساله شده است، این جلسه را به فال نیک می‌گیرم که اولین نشست خود در این درخت سی ساله را با اصحاب رسانه دارم. من که خانه سینما به دنبال این هستم که دو درصد از فروش سینماها در اختیار سینما برای انجام امور کارها انجام بگیرد.

وی ادامه داد: درحال حاضر با گذشت سی سال مشاهده می‌کنم که تشکل خانه سینما جزء تشکل های مهم صنعی و تاثیر گذار بوده است که توانسته سی سال دوام بیاورد. خانه سینما ۵ تا ۶ هزار عضو دارد اما نمی‌توانم بگویم چقدر این آمار درست است چون آمار برخی از صنوف تغییر کرده است به هرحال تمام حمایت‌ها از این صنوف بر دوش خانه سینما است.

برومند عنوان کرد: به هرحال خانه سینما این درخت تنومند الآن برومند هم شده است. در طی این سال‌ها اتفاقات زیادی افتاده است و خانه سینما و سینما گران با هر مسئله اجتماعی کا به هر حال لرزیده و فراز و نشیب داشته است توانسته است کار خود را انجام دهد. همچنین شایان ذکر است که البته برخی از دوستان کمر به آسیب زدن به خانه سینما بسته اند اما خوشبختانه خانه سینما از این مراحل به خوبی خارج شده است.

وی ادامه داد: بحران‌های اجتماعی سیاسی اقتصادی فوراً روی سینما تاثیر می‌گذارد چون مستقیماً روی روحیه مردم تاثیر می‌گذارد و اقتصاد متزلزلی هم دارد. در سالیان گذشته با بحران کرونا مواجه بودیم که روی تولید و اکران تاثیر گذاشت. بعدش هم در سال گذشته ماجراهای دردناک و غم انگیزی داشتیم و باعث شد سینما نتواند به درستی کار کند. اما پلتفرم‌ها کمک کردند تا سینما کمتر آسیب ببیند و باعث شد برخی از همکاران ما سرکار بروند چون ماجراهای اخیر ضربات مهلکی به اقتصاد سینما زد.

مدیرعامل خانه سینما گفت: هم در سطوح بالاتر و هم پایین‌تر رفته رفته اوضاع در حال برگشتن به روال خود است. فیلم‌هایی امروز می‌فروشند البته سرگرم‌کننده هستند و این طبیعی است چون روحیه مخاطبان متاثر از شرایط بود و به فیلم‌های خنده‌آور نیاز داشتند اما متاسفانه باعث شد عده‌ای دوباره تمایل به ساخت این فیلم‌ها پیدا کنند. اما گونه‌های دیگر آسیب دیده‌اند. مثل سینمای قصه‌گونه، اجتماعی، کودک و… فیلم سینمایی از این دست گاه دچار ممیزی شدند یا اجازه نمایش پیدا نکردند و گاه در هیاهو نتوانستند چندان بفروشند. ما کم کم در حال عبور از این بحران‌ها هستیم. فروش بلیت حالا پنجاه درصد افزایش پیدا کرده که البته خوشحال‌کننده است اما کافی نیست باید کمک کنیم تا دوباره فیلم‌های اجتماعی ساخته شود، فشارها کاهش پیدا کند و به فیلمسازان اعتماد شود.

متحول شدن سینما با برنامه مدیران

برومند ادامه داد: اگر سینما یک برنامه توسعه پیدا کند و مدیران سینما برای ده سال آینده برنامه داشته باشند، اقتصاد سینما متحول می‌شود و آن وقت نیاز به کمک‌های دولتی کمتر می‌شود البته حمایت‌های دولتی حق سینماست، چون این حمایت‌ها همیشه در اختیار صنایع دیگر بوده اما سینما نتوانسته است از آن، آنچنان که باید استفاده کند. من برای اینکه برنامه‌های هیات مدیره را انجام دهم برنامه‌های زیادی دارم اما اولین برنامه من این است که با شما اهالی رسانه ارتباط داشته باشم و اخبار خانه سینما را به طور مداوم و مستمر با شما در میان بگذارم. به حمایت شما هم نیاز داریم تا بتوانیم برنامه‌های کلان را عملی کنیم.

وی افزود: ما می‌خواهیم حالا یک تصویر کلی از خانه سینما در اختیار شما بگذاریم. این تصویر دو بخش است که اولی مسایل داخلی است. من اولین مشکل را مشکل ساختاری و تشکیلاتی دیدم که این یک بحث قدیمی است که گویا در کل این سال‌ها همه با آن درگیر بوده‌اند. از ترکیب مجمع عمومی تا تفکیک صنوف کارگری و … من حتی از بیرون می‌دیدم برایم سوال بود که این چه جور صنفی است که کارگر و کارفرما در آن زیر یک سقف است؟ اما بعد فهمیدم این اتفاقاً موضوع خوبی است چون صنف متفاوتی داریم.

مدیرعامل خانه سینما گفت: ما سه گروه داریم؛ تهیه‌کنندگان سرمایه‌گذاران و زیر مجموعه آنها یک بخش هستند، هنرمندان و خالقان اصلی اثر گروه دیگری هستند که با اندیشه خود سر و کار دارند گروه سوم عوامل اجرایی و زیرشاخه‌ها هستند که تعداد بسیاری در این حلقه متمرکز هستند که البته می‌دانم تفکیک و سامان دهی آنها سخت است اما قصد دارم به سمتش بروم.

امینت شغلی شاید بزرگ‌ترین معضل خانه سینما باشد

برومند در ادامه تأکید کرد: بحث بعدی بیکاری و عدم امنیت شغلی است که از قبل هم وجود داشته و با شرایط و ماجراهای اخیر بدتر هم شده است شاید معضل بزرگ خانه سینما باشد. در ملاقات با صنوف از آنها خواستم اولویت‌ها، پیشنهادها و راهکارهای خود را بگویند. در یک جمع‌بندی متوجه شدم بیشترین خواسته درباره امنیت شغلی بوده است.

وی گفت: انجمن‌های خانه سینما مثل جزایر پراکنده هستند که هیچ ارتباطی با هم ندارند. گروه‌ها گاه منافع مشترک و گاه منافع متقابل دارند. ارتباط دوسویه میان اعضای خانه سینما وجود ندارد و ارتباط متقابل برقرار نمی‌شود، که به نظرم این یک ضعف است. البته تشکیلات اداری هم شادابی خود را از دست داده و فضا دیگر هنری و فرهنگی نیست. به زعم من یک فضای ایستا و گاه غم‌انگیز دارد. برخی برای مسایل رفاهی به اینجا می‌آیند روزی چندین نامه وام به خانه سینما می‌آید که البته وظیفه ماست پیگیری کنیم اما من را افسرده کرده است. نامه برای سفارتخانه‌ها به منظور اخذ ویزا و… هم از دیگر بحث‌های ما در این چند ماه بوده است.

این کارگردان سینما گفت: من درباره مشکلات مالی خانه سینما گاهی کابوس می‌بینم و قرص آرام بخش می‌خورم! بودجه‌ای که سازمان سینمایی می‌دهد ناچیز است در حالی که این بودجه سهم فرهنگ و هنر است. گاهی حتی این بودجه به اندازه هزینه‌های جاری است. من اصلاً خسیس نیستم اما حتی برای یک لیوان هم اینجا فکر می‌کنم. ساختمان ما اینجا نیاز به تعمیر دارد تورم باعث شده این بودجه‌ای که نسبت به سال‌های گذشته نصف شده بود حالا یک چهارم شود و اصلاً کفاف هزینه‌ها را ندهد. برای برنامه‌های اصلی باید پول داشته باشیم ولی مشکلات مالی عدیده‌ای داریم و این برای من بسیار نگران کننده است.

درحال تکمیل

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۶ ۰۹ خرداد ۱۴۰۲
خانم برومند هنر مند مردمی عزیز مردم است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۳ ۰۹ خرداد ۱۴۰۲
کاش این خانم برومند ، در کنار امنیت شغلی ، به لزوم توجه به امنیت اجتماعی هم اشاره مینمودند که متاسفانه طی سالهای اخیر به امنیت اجتماعی از سوی برخی از هنرمند نماها ، کم لطفی شد و...!!!