فرزانه صادق مالاواجرد گفت: در شورای عالی شهرسازی و معماری که بالاترین نهاد حاکمیتی است و سیاست گذاری ها در خصوص حریم شهرها در این بخش صورت میگیرد، در آخرین جلسه خود در خصوص سیاست های محرک زمین و جلوگيری از احتکار زمین در شهرها تصمیم گیری کرد.
به گفته معاون شهرسازی و معماری، در برخی از شهرها شاهد آن بوده ایم که برخی از افراد اراضی را به منظور افزایش قیمت، احتکار می کردند که در آخرین جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری به این موضوع ورود کرده و اراضی احتکار شده آزاد می شود.
او میگوید: در برخی از شهرها از جمله اردبیل ۵۰۰ هکتار اراضی مسکونی در داخل محدوده شهرها وجود داشت که این اراضی وارد چرخه ساخت و ساز نشده و احتکار حبس شده بودند که اکنون با پیگیری های صورت گرفته، این اراضی وارد چرخه شدند. گفتنی است که کاشان، شاهرود، زاهدان و اهواز از جمله شهرهای بودند که کمبود زمین برای اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن دارند که با اجرای این مصوبه بخشی از این مشکلات برطرف خواهد شد.
صادق مالاواجرد گفت: در جهت جلوگیری از احتکار و حبس اراضی مسکونی در شهرها در یک افق ۱۰ ساله در طرح های جامع مسکن پیشنهاداتی برای بازنگری در این بخش داده شد. به طوریکه تمامی اراضی با کاربری مسکونی و انواع مالکیت ها شناسایی شود .
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ممکن است برخی از این مالکیت ها برای تعاونی ها باشند که بعد از گذشت ۱۰سال هنوز هیچ اقدامی برای ساخت و ساز انجام نداده اند که بنابر مصوبه هیئت وزیران این اراضی پس گرفته می شود. برخی از این مالکیت ها حقیقی و حقوقی هستند که ادارات کل راه وشهرسازی با همکاری شهرداری آنها را انجام می دهد.
او افزود: این اقدامات برای زمانی صورت میگیرد که هیچ عرضه ای انجام نشده باشد یا فرآیندهای ساخت و ساز صورت نگرفته باشد.
به گفته این مقام مسئول، استانداران با همکاری شهرداری در یک ضرب العجل ۶ ماهه دستورات لازم را به آنها می دهند تا اگر نیازی به تغییر کاربری داشته باشد، اراضی دارای کاربری مسکونی عرضه شود.
صادق مالاواجرد ادامه داد: با این اقدامات قفل احتکار اراضی مسکن شکسته خواهد شد و ما شاهد افزایش میزان ساخت وساز و عرضه مسکن خواهیم بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: تمام تلاش ما آن است که در کنار الحاق اراضی محدوده برای تامین اراضی صورت می گیرد چراکه مکان یابی شهرها و شهرک ها با بسته های تشویقی این سیاست به عرضه مسکن کمک می کند.