ابراهیم اکبرزاده، مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: تاکنون در ۹۱ درصد از شالیزارهای این استان نشاء برنج انجام شده است.
او همچنین از آغاز وجین شالیزارهایی که قبلتر در گیلان نشاء شده بود، خبر داد و افزود: تاکنون ۳۳ هزار هکتار از شالیزارهای استان وجین شده اند.
در مرحله وجین شالیزارها که حدود ۱۰ تا ۱۵ روز بعد از نشاء برنج انجام میشود، شالیکاران با دست علفهای هرز لابه لای بوتههای برنج را کنده و دور میریزند.
وجین شالیزارها در کاهش مصرف آب و افزایش تولید محصول نقش دارد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین از شالیکاران گیلانی خواست: تقویم زراعی را رعایت کنند و برای سمپاشی و کوددهی مزارع با مراکز ترویج جهاد کشاورزی شهرستانها مشورت کنند.
گیلان ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار دارد و دومین تولید کننده برنج در ایران است.
این استان همچنین بزرگترین تولیدکننده برنج بومی در کشور است.