محمدرضا نادری رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه با اشاره به اینکه ۲۶۲ واحد ارائهدهنده خدمات مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه وجود دارد گفت : در شهرستان کرمانشاه ۱۸ مرکز روستایی، ۱۴۴ خانه بهداشت، ۲۵ مرکز شهری و ۲۵ پایگاه سلامت با بیش از ۱۵۰۰ نیرو وجود دارد.
وی با بیان اینکه در مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه ۱۲۶ پزشک حضور دارند که پنج نفر متخصص و ۲۳ نفر دندانپزشک هستند عنوان کرد: ۲۳ نفر کلینیک مادر و کودک و معاینات سلامت شغلی، آزمایشگاه آب و مرکز تجمیعی مشاوره قبل از ازدواج و مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری از جمله زیرمجموعههای مرکز بهداشت است.
نادری با اشاره به اینکه شهروندان هر گونه شکایت بهداشتی حتی در زمان شکستگی لوله آب را به شماره ۱۹۰ گزارش دهند گفت: پزشک خانواده روستایی فعال است و در شهرها نیز در حال اجرا است.
وی با اشاره به فعالیت سامانه سیب و اینکه بیش از ۱۵۰ هزار نفر هنوز در سامانه ثبت نیستند عنوان کرد: در زمینه پزشک خانواده شهری مقرر شده برای هر ۱۵۰۰ نفر یک مراقب سلامت و هر ۳۰۰۰ نفر یک پزشک تعریف شود.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه با بیان اینکه رسیدگی به بهداشت اماکن عمومی، آب و فاضلاب، مواد غذایی، کشتار غیرمجاز دام و معرفی به تعزیرات در بهداشت محیط انجام میشود عنوان کرد: کانون سلامت محلات در پایگاه وجود دارد که مشکلات را احصا و جمعآوری میکنند و سلاانه جلساتی را با فرمانداری برگزار میکنند.
وی با اشاره به اینکه اساس کار ما در زمینه بیماریهای واگیر ۱۰ بیماری قابل پیشگیری با واکسن است که باید بیش از ۹۵ درصد واکسینه شوند تا بیماری در جامعه منتقل نشود گفت: در زمینه بیماریهای منتقله از آب و غذا چنانچه دو نفر یا بیشتر از یک آشامیدنی و خوردنی استفاده کنند و دارای علائم نشان دار باشند به معنای طغیان است و تیم مربوطه به محل اعزام میشوند و برای نمونهبرداری و شناسایی منبع و جلوگیری از شیوع بیشتر اقدام میکنند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه با اشاره به فعالیت پایگاه دیدهور آنفلوانزا در بیمارستان محمد کرمانشاهی گفت: ساماندهی سگهای ولگرد و کشتار غیرمجاز یکی از چالشهای کرمانشاه است که نیازمند فعالیت بینبخشی است.
نادری گفت: در بیماریهای غیرواگیر شایعترین دلیل مرگ و میرها مربوط به بیماریهای قلب و عروق است و بعد از آن به ترتیب مربوط به سرطان و تومور، بیماری تنفسی و بیماری غدد است و چنانچه بتوانیم بیماریهای غیرواگیر را کنترل کنیم حدود ۷۸ درصد بار بیماریها کنترل میشود.
وی با اشاره به انجام اقدامات خطرسنجی بیماریهای غیرواگیر برای کارکنان دولت و عموم مردم افزود: برای افراد بالای ۳۰ سال غربالگری سرطانها از جمله سرطان روده بزرگ و رحم، دیابت و فشار خون انجام میشود.
نادری با بیان اینکه کلینیک پایلوت کشوری دیابت در محله مسکن وجود دارد بیان کرد: غربالگری نوزادان برای بیماریهایی همچون فنیل کتورونیک به صورت رایگان انجام میشود
وی با بیان اینکه جمعیت در سال ۱۴۲۰ حدود ۲۵ درصد و در سال ۱۴۳۰ حدود ۳۰ درصد پیر میشود گفت: نرخ باروری در سال ۱۳۶۵ حدود ۶.۴ بود و مقرر بوده تا سال ۱۳۹۰ به چهار برسد یعنی هر خانواده چهار فرزند داشته باشد، اما این رقم در سال ۱۳۷۰ محقق شد و اکنون به ۱.۵ رسیده است.
نادری با اشاره به اینکه زنگ خطر پیری جمعیت به صدا درآمده است افزود: براساس برنامه باید تا سال ۱۴۳۰ جمعیت جوان جایگزین شود و اگر این فرصت را از دست دهیم به نرخ منفی خواهیم رسید و این به معنای انقراض نسل است و باید از کشورهای دیگر نیروی انسانی وارد کنیم.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه با بیان اینکه پایگاه شیر مادر و تکامل کودک در منزه در حال فعالیت است عنوان کرد: هر کودک بستری مورد رصد قرار میگیرد و در صورت لازم خدماتی را دریافت میکنند.
نادری با اشاره به اینکه در زمینه تغذیه مهمترین مشکل کرمانشاه چاقی و اضافه وزن است گفت: در مجموع ۵۴ درصد در شهر کرمانشاه با این معضل مواجه هستند که ۳۵ درصد اضافه وزن و ۱۹ درصد مربوط به چاقی است و استان کرمانشاه و خوزستان در این زمینه از میانگین کشوری بالاتر هستند، زیرا مصرف نان و برنج بیشتری دارند.
وی با اشاره به شعار هر خانه یک پایگاه سلامت عنوان کرد: ۲۹۲ هزار و ۷۷۴ سفیر سلامت در شهرستان کرمانشاه وجود دارد و در زمینه خودمراقبتی آموزش میبینند و با فعالیت آنها بار بیماری در جامعه کاهش مییابد .