امید جهاننژادیان در پاسخ به برخی شایعات و دغدغهها مبنی بر قاچاق گندم به کشور همسایه (عراق) گفت: قبل از شروع عملیات برداشت گندم در خوزستان (۳۰فروردین ۱۴۰۲) همه تمهیدات لازم از سوی معاونت امنیتی انتظامی استانداری خوزستان و دستگاههای نظارتی برای جلوگیری از قاچاق گندم انجام شده است، بنابراین احتمال قاچاق گندم از خوزستان تقریبا صفر است.
اومی گوید: شرایط فیزیکی و حفاظتی مرزهای غربی استان خوزستان و حضور مرزبانی در سراسر نوار مرزی، تردد کامیون حامل گندم از مناطق سختگذر مرزی وجود ندارد و در مرزهای رسمی چذابه و شلمچه، طبق قانون صادرات گندم و آرد ممنوع است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان با بیان اینکه همه کشاورزان گندمکار خوزستانی با رغبت کامل گندم تولیدی خود را به مراکز خرید تعاون روستایی و غله تحویل میدهند، افزود: همه تمهیدات اجرایی و فنی برای حمل گندم به سیلوهای مسقف و روباز اندیشیده شده است.
آقای جهان نژادیان از ابلاغ رسمی قیمت تضمینی گندم به قرار هرکیلوگرم ۱۵۰هزار ریال از سوی شرکت بازرگنی دولتی ایران وابسته به وزارت جهاد کشاورزی خبرداد.
نرخ قبلی خرید تضمینی گندم ۱۳۰هزار ریال بود.
او افزود: مابهالتفاوت خرید تضمینی گندم به زودی به حساب کشاورزان گندمکار استان واریز خواهد شد.
عملیات برداشت و خرید تضمینی گندم در خوزستان در یک دوره فشرده ۴۰روزه انجام میشود.
خرید تضمینی خرید گندم در خوزستان با عبور از میزان پیشبینی قبلی که ۱.۵میلیون تُن بود به یک میلیون و ۶۰۰هزار تُن رسیده و احتمال اینکه از مرز۱.۷میلیون تُن عبور کند وجود دارد.
بهبود دیمزارها، بارندگیهای مناسب زمستان و بهار، خنگی هوا در فروردین ماه و کنترل آفات از عوامل جهش تاریخی در برداشت و خرید گندم در خوزستان عنوان شده است.
امسال نخستین بار است که امکان برداشت در همه دیمزارهای گندم در خوزستان وجود دارد.
استان خوزستان یک میلیون و ۲۵۰هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی دارد و در صورت ساخت شبکههای آبیاری و زهکشی و تسطیح اراضی امکان توسعه زمینهای کشاورزی تا ۲.۲ میلیون هکتار وجود دارد.
خوزستان با تولید ۱۷.۵میلیون تُن محصولات کشاورزی، باغی، دامی، عسل و آبزیان، سهم ۱۴درصدی از کل تولیدات بخش کشاورزی کشور را دارد.