مهدی صفی خانی گفت: همه ساله از نیمههای اردیبهشت تا اواخر خرداد به علت قرار داشتن در فصل زادآوری گونههای حیات وحش، از ورود گردشگران و طبیعت دوستان به مناطق حفاظت شده جلوگیری میشود.
او تصریح کرد: گونه مادر از چند روز قبل زایمان نیازمند آرامش و دوری از استرس است بنابراین ورود و حضور در مناطق حفاظت شده موجب سلب آسایش و آرامش از آنها میشود.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست همدان گفت: حتی پس از زایمان علاوه بر مادر، به توله نیز تا زمان ایستادن روی پا و فراهم شدن حداقل امکان و توان کافی برای دفاع نباید استرس و فشاری وارد شود.
صفی خانی در پاسخ به این سوال که گونههای جانوری خارج از محدوده حفاظت شده با توجه به نبود محدودیت ورود افراد به این مناطق برای زایش با مشکل مواجه نمیشوند گفت: با توجه به بکر بودن مناطق حفاظت شده تراکم گونههای جانوری در این مناطق و میزان مراجعه طبیعت گردان نسبت به خارج از محدوده بسیار بالا است بنابراین میزان ورود استرس و فشار در این محدوده به گونههای باردار نیز بسیار بیشتر است.
او با بیان اینکه برخی بی توجه به هشدارهای محیط زیست در این مناطق حضور مییابند به این افراد توصیه کرد که در این فصل با پرهیز از حضور در مناطق حفاظت شده موجب حاکم شدن آرامش و افزایش احساس امنیت در این مناطق شوند.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست همدان گفت: یکی از مهمترین دلایل حضور طبیعت دوستان در مناطق حفاظت شده دیدن گونههای مختلف جانوری است بنابراین در صورت حضور آنها در فصل و ورود استرس به گونههای جانوری به طور حتم در فصلهای دیگر شاهد گونههای کمتری در طبیعت خواهند بود.
صفی خانی تصریح کرد: البته همواره علاقهمندان به طبیعت بیشترین همکاری را با محیط زیست در حفاظت و حراست از مناطق حفاظت شده دارند و هیچگاه با حضور نابهنگام و بی مورد در طبیعت و ایجاد فشار و استرس موجب سلب آسایش گونههای حیات وحش در فصل زاد و ولد نمیشوند.
او افزود: البته مواقعی شاهد حضور برخی افراد در حواشی مناطق حفاظت شده هستیم که بیشتر آنها کشاورزان و افراد بومی ساکن در حواشی این مناطق بوده و در حفاظت مشارکتی نقش دارند.
استان همدان دارای ۶ منطقه حفاظت شده به وسعت ۶۲ هزار هکتار است.