مهدی صفی خانی گفت: همه ساله در فصل زاد و ولد حیات وحش سرشماری بهاره یا تابستانه از آخرین روزهای فصل بهار آغاز شده و تا دهه نخست تیرماه ادامه مییابد.
او گفت: تیمهایی از محیط زیست استان، شهرستان مناطق تحت مدیریت با همکاری سازمانهای مردم نهاد و دوستداران و علاقهمندان به طبیعت در اجرای طرح سرشماری مشارکت دارند و ۶ منطقه حفاظت شده را رصد و بررسی میکنند.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: استفاده از تکنولوژیهای نوین از جمله پهباد برای پایش گونههای جانوری موجود در ۶ منطقه حفاظت شده این استان نیز مورد توجه است.
صفی خانی هدف از این سرشماری را بررسی نرخ زادآوری گونههای جانوری، افزایش و کاهش گونهها و عوامل موثر بر آن دانست و گفت: داشتن آمار و اطلاعات کافی درباره جمعیت گونههای جانوری محیط زیست را در ارائه برنامههای مناسب و اتخاذ تدابیر لازم برای پیشگیری از بروز آسیب به حیات وحش کمک میکند.
او گفت: با توجه به شرایط خشکسالی نگرانیهایی در زمینه کاهش میزان زاد و ولد و آمار جمعیت گونههای جانوری و میزان مقاومت و ماندگاری برهها و تولهها وجود دارد که امید میرود این گونهها بتوانند شرایط سخت ناشی از خشکسالی و کاهش نزولات جوی را پشت سر بگذارند.
استان همدان دارای ۶ منطقه حفاظت شده و ۱۳ منطقه شکار ممنوع است و وسعت مناطق زیر پوشش محیط زیست به ۶۲ هزار هکتار میرسد؛ اکنون ۴۰ گونه پستاندار، ۱۸۱ گونه پرنده، ۴۳ گونه خزنده، ۳۸ گونه انواع ماهیها و چهار گونه دو زیست در این استان شناسایی شده است.