معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین گفت: با توجه به قوانین و مقررات عفاف و حجاب و اهمیت این موضوع برنامه‌ها و اقدامات مطلوبی در این زمینه در حال انجام است.

حجت الاسلام محمدزاده معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان  از برگزاری ۴ جلسه با موضوع عفاف و حجاب خبر داد و گفت: با همکاری بنیاد عفاف و حجاب استان و با هماهنگی و حضور نماینده، ولی فقیه در استان و امام جحمعه قزوین و همچنین استاد محمدشجاعی از چهره‌های ملی برنامه‌ای با محوریت زندگی عفیفانه برگزار شد و یک قرارگاه استانی ویژه شورای عالی انقلاب فرهنگی در این قرارگاه به اجرا درآمد.
 
وی همچنین بیان داشت: به تمام آمورشگاه‌های علمی، مهارتی، هنری، خصوصی و دولتی موضوع ارتقاء عفاف و حجاب ابلاغ شد.
 
حجت الاسلام محمدزاده همچنین از برگزاری دو دوره ضمن خدمت با عنوان عفاف و حجاب خبر داد.
 
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش همچنین با اشاره به برگزاری کارگاه جلسات آموزشی و تبینی برای مدیران مدارس و نواحی خبر داد و بیان داشت: تمام مدیران مدارس و نواحی و همجنین مربیان پرورشی در این جلسات حضور داشتند درباره اهمیت موضوع برای دانش آموزان بیان کردند.
 
این مقام مسئول در ادامه از طراحی میثاق نامه با موضع عفاف و حجاب خبر داد و گفت: در این زمینه مسابقات فرهنگی با محوریت عفاف و حجاب برگزار می‌شود.
 
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش به اقدامات انجمن اولیاء و مربیان در حوزه عفاف و حجاب اشاره کرد و گفت:از ظرفیت اولیاء و مربیان در این زمینه استفاده می‌کنیم.
 
حجت الاسلام محمدزاده در ادامه از برگزاری بازدید‌های استانی از مدارس و نواحی خبر داد.
 
این مقام مسئول فرهنگی آموزش و پرورش گفت: بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ جلسه در مدارس توسط مدرسان تخصصی در زمینه عفاف و حجاب برگزار شد.
 
سند تحول بنیادین آموزش و پرورش) مصوب جلسه ۷۰۴ مورخ ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
هدف‌های عملیاتی و راهکار‌ها
ترویج و تعمیق فرهنگ حیا، عفاف و حجاب متناسب با قابلیت‌ها و ظرفیت‌های نظام تعلیم و تربیت رسمی و عمومی
 
۱. آموزش، ساماندهی، توجیه و به کارگیری مدیران، معلمان و کلیه پرسنل مدارس جهت ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در بین دانش آموزان و سازمان‌های مربوط نظیر بسیج، انجمن‌های اسلامی و ...
۲. انجام تحقیقات الزام در مورد بسط حیا و عفاف در مدارس به منظور اجرای برنامه‌های فرهنگی، تربیتی و پرورشی در آن؛ قوانین و مقررات مرتبط با عفاف و حجاب مجموعه ۷۲،
۳. گنجانیدن موضوع عفاف و حجاب از دیدگاه آیات و روایات همراه با تبیین ضرورت و فلسفة آن برای دانش آموزان در کتب درسی کلیه مقاطع تحصیلی.
۴. اهتمام به مثبت نگری و زیبااندیشی در مورد فرهنگ عفاف و حجاب در تألیف کتب درسی.
۵. اجرای مسابقات فرهنگی و هنری و علمی با هدف جهت دهی به افکار نسل جوان با موضوع حجاب و عفاف و نظرسنجی از جوانان در تهیة طرح‌ها و برنامه‌های مناسب در زمینة حجاب.
۶. تجلیل از دختران و پسران نخبه و ممتاز (با توجه به مالک‌های حجاب و عفاف و علم).
۷. آموزش احکام شرعی عفاف و حجاب و برگزاری کلاس‌های دانش افزایی برای والدین (خصوصا مادران) و توجیه آن‌ها نسبت به رعایت حریم عفاف در خانه و محیط‌های اجتماعی از طریق انجمن اولیاء و مربیان.
۸. تأکید بر ضرورت رعایت پوشش و الگوها، مد‌های اسلامی و ترویج الگو‌های بایسته در پوشش دانش آموزان و کلیه کادر مدرسه و آرایش نکردن در مدارس.
۹. تعیین رنگ‌ها و مدل‌های متنوع در پوشش دانش آموزان با رعایت موازین و ضوابط شرعی جهت تأمین سلایق مختلف.
۱۰. محرم سازی محیط‌های آموزشی و پرورشی و اداری به منظور ایجاد زمینه بروز نیاز‌های دختران با حفظ سادگی و موازین و ضوابط شرعی برای جلوگیری از خودنمایی آن‌ها در مجامع عمومی.
۱۱. ً آشنا نمودن جوانان خصوصا دختران برای شناخت توطئه ها، زمینه ها، روش‌ها و مجاری نفوذ فرهنگ غربی از طریق مدارس قوانین و مقررات مرتبط با عفاف و حجاب.
۱۲. آشنا نمودن خانواده‌ها و جوانان با اصول ازدواج آسان و تشکیل خانواده در سنین پایین‌تر با توجه به شرایط اقتصادی جامعه از طریق کتب درسی.
۱۳. استفاده از شعرخوانی، قصه گویی و نقاشی در مقاطع پیش دبستانی و مهد کودک جهت آشنا کردن کودکان با فرهنگ عفاف و حجاب.
۱۴. معرفی و تشویق نمونه‌های عینی از اساتید، مربیان، نفرات اول کنکور، المپیاد‌ها و خانواده‌های ایثارگران و ... از نظر رعایت مظاهر عفاف و حجاب در مدارس.
۱۵. انعکاس موفقیت‌های دانش آموزان خصوصا دختران و ابعاد مختلف با هدف ارتقاء شخصیت و منزلت اجتماعی آنها.
۱۶. آموزش معیار‌های رفتار صحیح زن و مرد جهت برقراری روابط انسانی و اجتماعی متعادل در خانواده و جامعه از طریق کتب درسی.
۱۷. تهیه و تدوین و نشر کتب، مقاالت و جزوات تخصصی در راستای تقویت بنیه اعتقادی و دینی در جهت توسعه فرهنگ عفاف در بین والدین دانشآموزان توسط انجمن اولیاء و مربیان.
۱۸. غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان با تأکید بر فرهنگ عفاف و حجاب از طریق استفاده از توانمندی‌های تشکل‌های دانش آموزی.
۱۹. در نظر گرفتن امتیازاتی از نظر انضباطی برای دانش آموزانی که پوشش اسلامی را رعایت می‌کنند.
۲۰. در نظرگرفتن امتیازاتی برای مدیران مدارسی که رعایت حجاب کارکنان و دانش آموزان آن اسلامی و مناسب میباشد.
۲۱. پاسخگو بودن مدیر مدرسه در صورت عدم رعایت عفاف و حجاب از طرف دانش آموزان.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.