حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی در دیدار رئیس رسانه ملی، شهردار تهران و معاونین فرهنگی و اجتماعی شهرداریهای کلانشهرهای کشور که با موضوع هماهنگی برگزاری جشنهای دهه کرامت در تالار ولایت حرم مطهر امام رضا (ع) برگزار شد، با بیان اینکه فعالیتهای فرهنگی دهه کرامت باید حول تقویت کرامت انسانی و ملی باشد، اظهارکرد: در دهه کرامت باید ائمه اطهار (ع) و به ویژه امام علی بن موسی الرضا (ع) را به مردم شناساند، زیرا راه مقابله با ناهنجاریهای اجتماعی از مسیر آموزههای اهل بیت عصمت و طهارت (ع) میگذرد.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: ائمه اطهار (ع) بهترین و عظیمترین سرمایههای نجات بشری که آموزهها، معارف و سیره آن حضرات باشد را برای ما باقی گذاشتهاند، اما متأسفانه تنوانستهایم از این وجودهای مقدس به خوبی بهره ببریم؛ باید سخنان و سیره این حضرات به نحوی شایسته و متناسب با زبان روز به جامعه منتقل شود.
«کرامت» سرچشمه کسب فضائل انسانی است
وی در ادامه به جایگاه و اهمیت «کرامت» در اسلام پرداخت و بیان کرد: اگر در واژه «کرامت» تأمل کنیم، در خواهیم یافت که این واژه سرچشمه کسب تمام فضائل است، زیرا اگر انسان و جامعه کرامت داشت، آنگاه دیگر کسب فضیلتها و دفع رذیلتها آسان خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین مروی با بیان اینکه کرامت گوهری ارزشمند است که خداوند تبارک و تعالی در وجود تمام انسانها به ودیعه گذاشته است، اظهار کرد: «کرامت» در لغت به معنای بزرگی، بزرگواری، حیثیت، شرافت، عزت، منزلت و دوری از فرومایگی است و جامعه که از کرامت برخوردار بود تسلیم زور، ظلم و ستمگران نخواهد شد.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه تسلیم در برابر ظلم و پذیرش ذلت با کرامتی که خداوند به انسان عنایت کرده، سازگار نیست؛ خاطرنشان کرد: کرامت انسانی فضیلت و مقامی ذاتی است که خداوند به تمام انسانها عنایت کرده و به عدهای خاص اختصاص ندارد، اگر انسان بتواند این کرامت را به فعلیت برساند آنگاه به مقام خلیفه اللهی خواهد رسید و اگر از آن بهرهای نبرد به تعبیر قرآن همچون «أُولَائِکَ کَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ، همانند چهارپایان بلکه بسی گمراهتر» خواهد شد.
وی حقیقت کرامت انسانی را هویت انسانی معرفی و عنوان کرد: جامعهای که کرامت و هویت خود را از دست بدهد سلطه پذیر است؛ حتی اگر جامعهای از حیث اقتصادی و معیشتی در فقر باشد اما کرامت انسانی آن حفظ شود، سرتعظیم در برابر ظلم و ظالم فرود نخواهد آورد.
انقلاب اسلامی کرامت ملت ایران را بازگرداند
حجت الاسلام والمسلمین مروی دوران سلطنت پهلوی را اوج هویت زدایی از ملت ایران دانست و اظهار کرد: در دوران طاغوت تلاش حکومت گرفتن هویت انسانی از مردم بود، زیرا خودشان فاقد کمترین هویت بودند؛ انقلاب اسلامی ودیعه ارزشمند کرامت را به ملت ایران بازگرداند و رسالت انبیا نیز همین امر بوده است.
تولیت آستان قدس رضوی عنوان کرد: ملت بزرگ ایران به برکت انقلاب اسلامی به کرامت انسانی خود رسید، امام خمینی (ره) در برابر سیل بنیانکن استحاله فرهنگی و از خودبیگانگی، ایستاد و هویت انسانی ملت ایران را بازگرداند و زمانی که ودیعه الهی «کرامت» در مردم دوباره زنده شد، هشت سال جنگ بیرحمانه دشمنان را تحمل کرده و عزت آفرینی کردند.
وی تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس گاهی همزمان در یک روز و یک شهر ۲۵۰ شهید تشییع میشد و این موضوع نه تنها موجب تضعیف روحیه مردم و ایجاد ترس و وحشت نمیشد، بلکه پس از این تشییعها نام نویسی برای حضور در جبهه بیشتر نیز میشد؛ رمز این روحیه، زنده کردن و جلب توجه به کرامت انسانی در دلهای مردم توسط امام خمینی (ره) بود.
حجت الاسلام والمسلمین مروی با اشاره به حضور پرشور و قابل توجه مردم در راهپیماییهای ۲۲ بهمن و روز قدس امسال، ابراز کرد: حضور پر شور و معنادار مردم در این راهپیماییها پس از آن اغتشاشات و فتنه گریها، نمایشی از بصیرت بود و نشان داد که ملت پای ارزشها و آرمانهای انقلاب خود ایستادهاند؛ آنچه سبب شده علی رغم همه سختیها و فشارهای اقتصادی دشمن، مردم ایران همچنان در مسیر ارزشهای انقلاب ثابت قدم باشند، زنده بودن کرامت انسانی است.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به جنایات صهیونیستها علیه مردم فلسطین، عنوان کرد: از کشورهای مرتجع منطقه که شعارهای عربیتشان گوش فلک را کر کرده باید پرسید مگر مردم فلسطین عرب نیستند، پس چرا در برابر ظلم و جنایت اسرائیل علیه این مردم مظلوم حتی یک راهپیمایی، اعتراض و اعلام انزجار نمیکنید؟ دلیل آن از دست دادن کرامت و هویت انسانی است.
وی افزود: مردم کشورهای مرتجع عربی در ثروت، رفاه و آسایش هستند، اما هویت انسانی از آنها گرفته شده است، لذا فقط سرگرم زندگی دنیوی خویش هستند و اسرائیل نیز به راحتی و بدون هیچ اتفاقی با این کشورها ارتباط برقرار میکند.
حجت الاسلام والمسلمین مروی همچنین گفت: هر شهری میدانی به نام امام رضا (ع) دارد اما تنها نام گذاری کافی نیست، باید آن میدان و محل رنگ و بوی امام رضایی نیز داشته و برنامههای فرهنگی مرتبط با فرهنگ و معارف رضوی در آن برقرار باشد.
هم افزایی و همکاری رسانه ملی با شهرداریها برای ترویج فرهنگ اسلامی
پیمان جبلی، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز در این دیدار ضمن شکرگزاری به درگاه الهی به سبب توفیق تشرف به بارگاه قدس امام رضا (ع) و تقدیر از رویکرد تولیت آستان قدس رضوی در اهتمام جدی به ترویج معارف رضوی، اظهار کرد: نشست کمیسیون اجتماعی و فرهنگی مجمع شهرداران کلان شهرهای ایران که با حضور رسانه ملی انجام شد، تجدید عهدی برای هم افزایی، همکاری و تعامل مؤثر بیش از پیش برای ترویج فرهنگ و معارف اسلامی و رضوی بود.
رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران معارف رضوی را گنجینه ارزشمند و عظیم فرهنگی دانست و خاطرنشان کرد: تجمیع امکانات، ظرفیتها، ایدهها، طراحیها، برنامهریزیها و امکانات نهادهای فرهنگی میتواند موجب تسریع در تحقق اهداف فرهنگی شود.
تلاش برای هم افزایی میان مدیریت شهری و رسانه ملی
علیرضا زاکانی، شهردار تهران به برگزاری چهل و نهمین نشست کمیسیون اجتماعی و فرهنگی مجمع شهرداران کلان شهرهای ایران با حضور رئیس رسانه ملی در مشهد اشاره و اظهار کرد: در این جلسه به دنبال ایجاد پیوستگی و هم افزایی میان ظرفیتهای بینظیر موجود در مدیریت شهری و رسانه ملی بودیم.
شهردار تهران با بیان اینکه تلاش ما استفاده از همه ظرفیتها برای ارتقا خدمتگزاری به مردم است، عنوان کرد: آماده بسیج ظرفیتهای خود در مسیر جهت دهی شده توسط آستان قدس رضوی هستیم تا به فضل الهی بتوانیم در ایام دهه کرامت امسال خدمات شایستهای به مردم ارائه و خشنودی امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) را کسب کنیم.