رئیس فدراسیون ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای با بیان اینکه در آذرماه سال ۹۹ بودجه فدراسیون ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بود، گفت: سال ۱۴۰۱ این عدد به ۱۸ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.

مهرعلی باران چشمه در جشنواره ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای در شهرکرد با بیان اینکه ورزش زورخانه‌ای با فرهنگ این مرز و بوم آمیخته شده است، اظهار کرد: این ورزش به طراوت روح و جسم کمک می‌کند، این ورزش شهید ابراهیم هادی‌ها را تربیت است.

رئیس فدراسیون ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای افزود: ورزش زورخانه‌ای روح، روان و جسم را صیقل می‌دهد و هیچ ورزشی مانند ورزش زورخانه‌ای در کشور وجود ندارد، حدود ۵۴ فدراسیون و ۱۸۰ انجمن ورزشی در کشور وجود دارد، ۹۹ درصد ورزش‌های کنونی در کشور وارداتی است، ورزش زورخانه‌ای و چوگان متعلق به این آب و خاک است.

وی با بیان اینکه مرام پهلوانی در این کشور از پوریای، ولی ها، شهید سلیمانی‌ها و جهان پهلوان تختی گرفته شده است، تاکید کرد: هیچ کس نمی‌تواند منکر این مسئله شود، زورخانه‌ای با قدمت بیش از ۹۰۰ سال در ارگ قدیم بم وجود دارد، این ورزش متعلق به ایران بزرگ است و کسی نمی‌تواند ادعا کند که این ورزش متعلق به کشور دیگری است.

باران چشمه با اشاره به اینکه ورزش زورخانه‌ای نیز همانند سایر ورزش‌ها دارای قوانین و آیین خاص است، گفت: قوانین و مقررات این ورزش از بیش از ۷۰۰ سال قبل تدوین شده است، مسئولان باید کمک کنند تا این ورزش روز به روز توسعه پیدا کند.

رئیس فدراسیون ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای با تاکید بر اینکه سال گذشته با وزارت آموزش و پرورش تفاهم‌نامه‌ای در راستای توسعه ورزش زورخانه‌ای در مدارس سراسر کشور منعقد شده است، عنوان کرد: در سال گذشته مربی به مدارس ۶ استان اصفهان، تهران، قم، یزد، فارس و خراسان رضوی اعزام شد تا مرشد تربیت و دانش‌آموزان را برای ورزش زورخانه‌ای تعلیم دهند، امسال ۶ استان دیگر به جمع این استان‌ها برای توسعه ورزش زورخانه‌ای در مدارس افزوده خواهد شد.

وی بیان کرد: گلریزان یک رسم بی بدیل در ورزش در دنیا محسوب می‌شود، یعنی اگر فردی نیازمند و تهی‌دست بود، خیران بدون اینکه کسی بداند چه میزان کمک جمع‌آوری شده است، رسم ارزشمندی که در جا‌های دیگر دنیا انجام می‌شود، این فرهنگ با ارزش متعلق به ورزش زورخانه‌ای است.

باران چشمه با بیان اینکه در آذرماه سال ۹۹ بودجه فدراسیون ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بود، گفت: سال ۱۴۰۱ این عدد به ۱۸ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد، افزایش چند برابری بودجه جای تقدیر دارد.

رئیس فدراسیون ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای خاطرنشان کرد: رشته پهلوانی و زورخانه‌ای مظلوم واقع شده است، تعدادی پروژه نیمه‌تمام زورخانه از سال‌های قبل به‌علت کمبود اعتبار به بهره‌برداری نرسیده است و تعدادی نیاز به مرمت دارد، مسئولان استانی به داد این ورزش برسند تا این ورزش توسعه پیدا کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.