مهدی ملک گفت: یکی از مهمترین دغدغههای برنامه ریزان و مدیران شهری، نحوه توزیع و تخصیص منابع و خدمات شهری به صورت عادلانه در سطح مناطق مختلف شهر برحسب نیازهای جامعه شهری است.
رئیس شورای هماهنگی امور راه و شهرسازی گلستان ادامه داد: توزیع بهینه خدمات، ارتباط مستقیمی با برنامه ریزی کاربری اراضی دارد.
او افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی در طرحهای جامع و تفصیلی، به ازای هر نفر سه تا پنج متر مربع سرانه آموزشی تعریف شده است.
ملک با بیان اینکه در کشورهای توسعه یافته سرانه آموزشی در حدود پنج تا ۱۰ مترمربع است، گفت: در کشور ما استانداردهای پیشنهادی مربوط به فضاهای آموزشی برای پیش دبستانی هشت مترمربع، دبستان ۹ متر مربع، راهنمایی ۱۱ متر مربع و دبیرستان ۱۲ متر مربع است.
مدیرکل راه و شهرسازی گلستان ادامه داد: سرانه فضاهای آموزشی در شهرستانهای استان به تناسب جغرافیا و محل استقرار متفاوت بوده است.
او افزود: در گلستان تا کنون برای شهرهای گرگان، نوکنده، سیمین شهر، آق قلا، خان ببین، نگین شهر، گالیکش، قرق، کلاله و مراوه تپه طرح متناسب با تخصیص سرانه آموزشی مورد نیاز تهیه شد.
ملک گفت: در اجرای طرح نهضت ملی مسکن نیز توجه زیادی به تخصیص سرانههای عمومی شده و بخش قابل توجهی از اراضی به این امر اختصاص یافت.
رئیس شورای هماهنگی امور راه و شهرسازی گلستان ادامه داد: مطابق بخش نامههای ابلاغی در طرحهای تفکیکی نهضت ملی مسکن به ازای هر ۲۰۰ واحد خانوار، یک واحد فضای آموزشی در نقشههای تفکیکی جانمایی میشود.