استاندار قم با اشاره به ابلاغیه وزارت نیرو در مدیریت پیک مصرف برق در تابستان در بخش‌های کشاورزی و صنعتی گفت: تابستان امسال برنامه ریزی‌ها برای مدیریت مصرف در بخش کشاورزی و صنعت باید با کم‌ترین آسیب انجام شود.

 سید محمد تقی شاهچراغی در نخستین جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی وفرماندهی عملیات پاسخ به بحران استانداری که با حضور مدیران دستگاه‌های اجرایی و رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی تهران در سالن امام جواد (ع) استانداری قم برگزار شد افزود: باید با همکاری بخش صنعت؛ سازمان صمت؛ جهاد کشاورزی و هم چنین شرکت توزیع نیروی برق استان تلاش شود تا حوادث ناشی از افت افشار کاهش یابد و اگر نیاز باشد استانداری آمادگی دارد تا طی مکاتبات و رایزنی با مدیرعامل شرکت توانیر سهم خاموشی این بخش‌ها کمتر شود. 

به گفته شاهچراغی اگر سفر مدیرعامل توانیر کشور به قم محقق شود می‌توان پیگیر این امر باشیم، ولی با توجه به نزدیک شدن به تابستان و گرمی هوا و هم چنین افزایش پیک مصرف برق همه دستگاه‌های اجرایی؛ مردم همکاری کنند تا با موفقیت و کم‌ترین حادثه از آن گذر کرد. 

استاندار قم در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت آب و منابع آبی استان هم اشاره و افزود: طبق جلسه‌ای که ما با شرکت آب منطقه‌ای و آبفا با وزیر نیرو داشتیم قرارشد در زمینه تامین سهمیه آب شرب استان اقدامی صورت گیرد همه تلاش‌ها باید به سمت زنده نگه داشتن سد ۱۵ خرداد معطوف شود همین میزان آب هم می‌تواند بر وضعیت کشاورزی استان تاثیر مثبتی داشته باشد چنانچه آب موضوع اساسی برای استان خواهد بود. 

شاهچراغی افزود: باید از ظرفیت همه رسانه‌ها برای فرهنگ سازی در مصرف آب استفاده شود طبق طرحی که قرار است شرکت آبفا اجرا کند و سهمی که در نظر گرفته شده است به نظر در حوزه منابع آبی ثبات خواهیم داشت درزمینه برق هم باید مدیریت بحران پیگیر باشد که برنامه قطع برق صنایع داخل و خارج شهرک در یک برنامه منسجم و برابر اجرا شود.

استاندار قم با اشاره به طرح شناسایی روستا‌های در معرض خطر سوانح طبیعی کشورکه از سوی پژوهشکده سوانح طبیعی تهران اجرا می‌شود گفت: باید در این طرح نظام مسائل روستا‌های قم تا پایان سال ۱۴۰۲ جمع بندی شود تا روستا‌هایی که در قم بیشتر در معرض خطر هستند در اولویت اول قرار گرفته و با پیگیری مدیریت بحران و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی راهکار‌هایی برای عملیاتی کردن این طرح صورت گیرد. 

مقام عالی استان در ادامه با اشاره به گزارش کارشناسان هلال احمر از حضور در امداد و کمک رسانی به کشور ترکیه و گزارش تجربه فعالیت بیان کرد: باید از این تجربیاتی که درگزارش ارائه شد برای حوادث آتی قم استفاده و مستندسازی شود، اما در حوزه کمک و امداد انسانی به نظر از سوی دولت‌ها نا برابری دیده می‌شود.

او افزود: در کشور هرحادثه‌ای که رخ داد چه در سیل اخیر و زلزله‌ها مردم و گروه‌های جهادی پای کار بودند به ویژه دربحران کرونا مردم همکاری و حضور مطلوبی داشتند این تجربیات گه گزارش شد می‌توان با توجه به ظرفیت قم استفاده کرد.. 

در این جلسه سید امیرحسین گرکانی رئیس پژوهشکده سوانح طبیعی ضمن ارائه گزارشی از طرح شناسایی روستا‌های در معرض خطر سوانح طبیعی گفت: طرح شناسایی روستا‌های در معرض خطر کشور تا انتهای برنامه ششم باید ۳۰ درصد روستا‌ها ایمن سازی شوند برای این امر در ابتدا ما ۸ هزار و ۳۱۳ روستا را معرفی کردیم که حجم بالایی بود برای این امر ما در ابتدا روستا‌هایی که خطرپذیری بالاتری را داشتند الویت بندی کردیم. 

او افزود: در قم ۲۵ روستا در زمینه خطرپذیری شناسایی شده است که پالایش و بر طبق خطرپذیری آن اولویت یک و دو درجه بندی شده اند و با بازدید‌هایی که صورت گرفت مشخص شد هر روستا چه خطراتی آن را تهدید می‌کند که باید طبق این طرح مدیریت بحران استان و هم چنین بنیاد مسکن برای ایمن سازی آن وارد عمل شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.