مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: مشهد و استان خشک ترین دوره را در ۵۰ سال گذشته تجربه می کنند و کل بارندگی در سال آبی جاری از مهر ماه پارسال، ۸۵ میلیمتر بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۶ درصد کاهش دارد.

کاظم جم گفت:به عنوان نمونه حجم ذخیره سد دوستی یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون متر مکعب است که هم اینک تنها ۱۵۶ میلیون متر مکعب از این حجم آب دارد و از این میزان آب نیز ۱۰۰ میلیون متر مکعب آن قابل برداشت است که نیمی سهم ایران و نیمی سهم ترکمنستان است.

وی اضافه کرد:راه حل هایی برای تامین آب مورد نیاز مشهد در تابستان امسال نظیر طرح انتقال آب از دشت غرب مشهد در دست اقدام است اما مدیریت مصرف آب مهمترین راهکار برای گذر از شرایط تنش آبی است.

مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: سرانه مصرف آب در مشهد ۱۳۰ لیتر است که این میزان در میانگین کشوری ۱۶۰ لیتر است و شهروندان مشهدی همراهی خوبی در مدیریت مصرف دارند اما باز هم میزان مصرف آب باید مدیریت و از مصارف غیرضروری جلوگیری شود.

هم اکنون به دلیل کاهش بارندگیها و ادامه روند خشکسالی‌ها، حدود ۱۲ درصد سد دوستی واقع در مرز ایران و ترکمنستان آب دارد و این در حالی است که این سد سالهای گذشته تا ۷۰ درصد از آب شرب مورد نیاز مشهد را تامین می‌کرد.

خراسان رضوی ۳۲ سد در حال بهره‌برداری در شهرستانهای تربت‌حیدریه، قوچان، مشهد، خواف، درگز، سبزوار، تایباد، تربت‌جام، چناران، سرخس، نیشابور، کلات و فریمان دارد.

هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت استان خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بی‌رویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشت‌های استان عنوان شده‌ است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.