مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: کردستان سهم ۱.۴ درصدی از سرمایه‌گذاری بخش صنعت کشور دارد.

بختیار خلیقی در نشست بررسی نرخ بیکاری ۱۴۰۱ کردستان، گفت: در سال گذشته با بسیج همه امکانات و نیرو‌ها در سازمان صمت استان توانستیم به شعار تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین جامه عمل بپوشانیم.

او اظهار کرد: سال گذشته رشد ۸ درصدی در بخش صنعت و ۲ درصدی در بخش معدن ثبت کردیم و این نشان از تدوین یک برنامه‌ریزی جامع دارد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان تعداد کل واحد‌های دانش‌بنیان در سطح استان را ۶۰ مورد عنوان کرد و افزود: ۳۸ مورد از این تعداد از طریق سازمان صمت استان مجوز فعالیت و بهره‌برداری دریافت کرده‌اند.

خلیقی با بیان اینکه یک هزار و ۲۷ واحد صنعتی در استان مجوز فعالیت خود را از سازمان صمت گرفته‌اند، ادامه داد: ۶۶۶ مورد از این تعداد فعال، ۱۹۸ مورد نیمه فعال و ۱۶۳ مورد غیرفعال هستند.

خلیقی یادآور شد: بخش تجارت هم ۱۷۵ هزار اشتغال واقعی در کردستان را به خود اختصاص داده و در صنوف مختلف هم بیش از ۸۸ هزار شغل ایجاد شده است.

او با بیان اینکه ۸۷ هزار نفر هم در شعاع ۲۰ کیلومتری نقطه صفر مرزی از مزایای کارت‌های مرزنشینی بهره‌مند شده‌اند، بیان کرد: سهم سازمان صمت استان در ایجاد فرصت‌های شغلی سال گذشته، ۹ هزار و ۸۲ نفر بود که ۱۰ هزار و ۱۲ نفر در سامانه ثبت کرده‌ایم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به اینکه سال گذشته با حمایت و هدایت استاندار محترم چندین واحد مهم از جمله، ذوب آهن سابق قروه احیا شده است، گفت: این واحد تولیدی از سال ۹۱ غیرفعال بود که با ورود سرمایه‌گذار و سرمایه‌گذاری بالغ بر ۱۱۵ میلیارد تومان این واحد را خریداری و در آخر شهریور فاز اول آن که تولید فرو منگنز است به بهره‌برداری می‌رسد و فاز‌های بعدی نیز به ترتیب زمان‌بندی آغاز می‌شودکه اشتغال ۲ هزار نفر برای آن پیش‌بینی شده است.

او یادآور شد: به دنبال ایجاد نهضت احیای واحد‌های راکد در استان، سال گذشته ۲۳ واحد راکد با هماهنگی شرکت شهرک‌های صنعتی فعال شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به ایجاد ۱۵ هزار و ۸۳۴ فرصت شغلی در بخش صنعت استان، میانگین سرانه اشتغالزایی هر واحد صنعتی در کردستان را ۲۰ نفر اعلام کرد.

خلیقی با اشاره به اینکه کردستان سهم ۱.۴ درصدی از سرمایه‌گذاری بخش صنعت کشور دارد، بیان کرد: موافقت اصولی یک هزار و ۹۵۰ جواز تاسیس در مجموعه صمت استان صادر شده که پیش‌بینی اشتغالزایی آن‌ها ۳۱ هزار نفر و سرمایه‌گذاری ۶۷۸ هزار میلیارد ریال است.

او گفت: طرح‌های پیشران با ۶ هزار و ۱۰۰ نفر اشتغالزایی در حال اجراست و امیدواریم زنجیره فولاد که از جمله این طرح‌هاست، در سال ۱۴۰۴ به مرحله نهایی برسد که منجر به اشتغالزایی ۴ هزار و ۳۰۰ نفر خواهد شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار کرد: ۳۵۶ پروانه بهره‌برداری معادن در استان صادر شده است که ۱۸۶ مورد فعال، ۳ مورد در حال تشخیص و ۱۶۷ مورد غیر فعال است.

خلیقی با بیان اینکه بیشترین واحد‌های معدنی غیرفعال استان بیشتر سنگ لاشه هستند که با توجه به راه‌اندازی نهضت مسکن، مترصد هستیم واحد‌های غیرفعال هم فعال‌سازی شوند، ادامه داد: میزان اشتغالزایی حوزه معدن در استان کردستان را ۵ هزار و ۸۸ نفر اعلام کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.