سید محمدرضا هاشمی استاندار سمنان در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان اظهار کرد: در بحث خسارت ناشی از سیل با ۷۵ درصد رشد در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ در استان مواجه بودیم.
وی افزود: همچنین رشد سرمازدگی نیز با ۱۰۰ درصد و خشکسالی در سطح استان نیز با ۶۳ درصد افزایش در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰ همراه بوده است.
استاندار سمنان خاطرنشان کرد: استان سمنان در حال حاضر بر اساس گزارشهای ارائه شده، از نظر خشکسالی و کاهش بارندگی برف و باران در وضعیت مطلوبی قرار ندارد.
وی تصریح کرد: محل تامین آب شرب در سطح استان از محل سرشاخههای کوهستانی است که در سال ۱۴۰۱ متاسفانه در این مناطق با کاهش شدید برف و باران مواجه بودیم.
هاشمی تاکید کرد: تمامی دستگاههای عضو کارگروه حفاطت از منابع آب و ستاد مدیریت بحران استان بحث مدیریت مصرف منابع آب و تامین این مهم در استان را برای جلوگیری از تنش کم آبی در اولویت کاری خود قرار دهند.
استاندار سمنان همچنین اظهار کرد: ستاد مدیریت بحران استان با همراهی نظام مهندسی ساختمان، در بحث نظارت بر احداث مساکن در قالب طرح نهضت ملی مسکن را به منظور حفظ کیفیت و مسائل ایمنی و ضروری ویژه پیگیری و اجرایی کنند.
هاشمی تصریح کرد: بحث سرمازدگی یکی از مباحث اساسی و حائز اهمیت کشاورزان خسارت دیده در سطح استان است که ضرورت دارد فرهنگ سازی در این حوزه به منظور استفاده از ارقام و نهال مقاوم در دستور کار باشد.
استاندار سمنان با بیان اینکه ضرورت دارد تا دستاوردهای دولت با تقویت روابط عمومیهای دستگاههای اجرایی و برگزاری تورهای خبرنگاران برای مردم استان تبیین شود، گفت: تاکنون ۱۷۴ میلیارد تومان اعتبار به منظور امهال تسهیلات کشاورزان تخصیص یافته که با پیگیریهای صورت گرفته، ۵۰ درصد این موضوع ارزشمند در دولت سیزدهم محقق شده است.
این مسوول ارشد استانی یادآوری کرد: ستاد مدیریت بحران استان سمنان بر اساس گزارشهای ارائه شده توانسته رتبه دوم کشور را در سال ۱۴۰۱ به خود اختصاص دهد که اقدامات بسیار مطلوبی در این حوزه به ثمر رسیده است.