شهید شریفی پناه در وصیت نامه خود به معلمان توصیه می کند قدر خود را بدانید و افتخار کنید که در امر مهم تعلیم و تربیت شاغل هستید.
وی همچنین می گوید : هر معلم باید سنگر مدرسه را همانند سنگرهای جبهه تقویت کند و در زمینههای تزکیه نفس و آموزشهای علمی تلاش کرده، زیرا امید مملکت اسلامی، پس از پایان جنگ به آنهاست.
شهید شریفی پناه تنها یک معلم ساده نبود .
شرکت در جبهه و حضور در خط مقدم را تکلیف خود میدانست.
عرفانی دوست شهید گفت: ما همیشه به خود شهید هم میگفتیم که تو در اینجا یک سردار فرهنگی هستی یک جبهه فرهنگی را علیه منافقین و علیه گروهکهای چپ چه در داخل نظام و چه در خارج از نظام، با جرات و جسارت بیان میکنی.
وی افزود: معتقد بودیم که نبودنش خلا فرهنگی و عقیدتی در شهرستان بیرجند ایجاد میکند.
شرکت در بسیج سازندگی کمیته انقلاب اسلامی، عضویت در شورای مرکزی، شرکت در حزب جمهوری اسلامی و شورای بنیاد مستضعفان، معاونت آموزش و پرورش بیرجند و مدیریت آموزشی مدارسی راهنمایی از جمله فعالیتهای شهید بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به شمار میرود.
آیت الله عبادی دوست دیگر شهید گفت: سخنی که مخاطبش برایش میگفت را تا آخر میفهمید که چه انگیزهای از بیان این حرف دارد، زیرا سطح درک و فهم و سوادش خیلی بالا بود.
خواهرزاده شهید هم گفت: پس از شهادت دایی ام، من هم ترغیب شدم تا در بسیج ثبت نام کنم و به جبهه اعزام شوم، اما بخاطر سن کم نتوانستم اعزام شوم.
شهیدشریفی پناه، در ۲۶ دی ماه ۱۳۶۵ در عملیات کربلای ۵ به شهادت رسید.
خراسان جنوبی ۹۴ شهید فرهنگی در دوران دفاع مقدس تقدیم نظام جمهوری اسلامی کرده است.