بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سفر به شیراز، پس از زیارت سومین حرم اهل بیت (ع) و ادای احترام به شهدای حادثه تروریستی حرم حضرت شاهچراغ (ع)، با حضور در بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی پیوند اعضای ابوعلی سینا، از بخشهای مختلف این مرکز بازدید کرد.
وزیر بهداشت از افزایش ذخایر دارویی در کشور خبر داد و با بیان اینکه ذخایر دارویی کشور به ۷۰ درصد رسیده گفت: کمبودهای دارویی از ۴۰۰ قلم به ۷۰ قلم رسیده است.
بهرام عین اللهی گفت: با توافقی که با سازمان برنامه و بودجه داشتیم، یک و نیم میلیارد دلار ارز ترجیحی برای حوزه تجهیزات پزشکی و داروهای گران قیمت تصویب شد و در سال جاری هیچ گونه نگرانی در این حوزه نخواهیم داشت.
او، در این بازدید که با همراهی سید وحید حسینی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، سید علی ملک حسینی، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی پیوند اعضای بوعلی سینا، مسئولان ارشد دانشگاه و بیمارستان پیوند اعضای ابوعلی سینا انجام شد، در جریان آخرین اقدامات این مرکز در زمینه خدمترسانی به بیماران و روند پیشبرد پروژههای در دست اجرا در این بیمارستان قرار گرفت.
دیدار با همراهان بیماران و گفتگو پیرامون رضایتمندی از خدمات، بازدید از محل احداث پروژه بیمارستان سرطان جنوب کشور به عنوان فاز چهارم توسعه این بیمارستان و پروژه ساخت همراه سرای بیمار، دیگر بخشهای حضور وزیر بهداشت و هیئت همراه در این مرکز آموزشی درمانی بود.
عین اللهی، وزیر بهداشت با کاشت دو اصله نهال در محوطه بیمارستان، سنت نیکوی درختکاری را به جا آوردند.
بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی پیوند اعضای ابوعلی سینا واقع در شهر صدرای شیراز، در فروردین ۱۳۹۶ به عنوان مهمترین پروژه دانشگاهی و درمانی کشور در زمینه پیوند اعضا و با ۷۰۰ تخت بیمارستانی و در زمینی معادل ۱۵۸ هکتار، فعالیت خود را آغاز کرد.
این مرکز آموزشی درمانی هر ساله پذیرای بیش از دوازده هزار بیمار داخلی و بینالمللی بوده و بیش از ۲۱ هزار عمل جراحی در این مرکز انجام میشود. این بیمارستان نه تنها مرکز انجام عملهای پیوند عضو در زمینه کبد، قلب، کلیه، پانکراس و روده است، بلکه اعمال پیچیده در زمینه درمان سرطان، بیماریهای کبد و مجاری صفراوی و سایر اعمال جراحی عمومی نیز در این مرکز درمانی انجام میپذیرد.
پیوند روده کوچک از پیچیدهترین و نادرترین پیوندهایی است که تاکنون در جهان انجام شده، چرا که احتمال پس زدگی آن بسیار زیاد است، اما با توانمندی پزشکان بیمارستان پیوند اعضای بوعلی سینا، این مرکز آموزشی درمانی تنها بیمارستان کشور برای پذیرش بیماران مبتلا نارسایی روده محسوب میشود.
دادههای آماری نشاندهنده تعداد بالای عملهای پیوند موفق در این مرکز بوده، به نحوی که هم اکنون این مرکز به عنوان فعالترین مرکز پیوند کبد در دنیا شناخته شود.
با توجه به توانمندیهای علمی و تجهیزاتی این مرکز آموزشی درمانی در شیراز تاکنون بیش از ۱۰۰ پزشک فلوشیپ جراحی و بیهوشی، در کنار دیگر اعضای تیم درمان و گروههای هماهنگکننده پیوند و فراهمآوری اعضا از ایران و کشورهای خارجی همچون سودان، پاکستان، افغانستان، عراق، آذربایجان، تاجیکستان، لبنان و سوریه، در این مرکز آموزش دیدهاند.
وزیر بهداشت در ادامه سفر خود همچنین شش طرح حوزه سلامت با اعتباری افزون بر ۱۱۵ میلیارد تومان را به بهرهبرداری میرساند.
ساختمان ستاد معاونت بهداشت شامل ساختمان اداری، مرکز آموزش بهورزی، آزمایشگاه تخصصی بهداشت و سردخانه زنجیره سرما دارو واکسیناسیون، تجهیز و راه اندازی استخر ورزشی، احداث و تجهیز دو خوابگاه دانشجویی استیجاری و ملکی کوثر و الحاقی زینبیه ۲، زمین ورزشی چمن مصنوعی، آزمایشگاه ژنتیک و تشخیص مولکولی بیمارستان حضرت ولیعصر (عج) و تجهیزات جدید مرکز داده دانشگاه از پروژههایی است که توسط وزیر بهداشت و مسئولان استانی و شهرستانی به بهره برداری میرسد.
عملیات اجرایی احداث خوابگاه متاهلی ۲۴ واحدی دانشجویان دانشگاه در این سفر آغاز خواهد شد.