تیم ایران با کسب یک مدال طلا، یک نقره و ۳ برنز به مقام سوم رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی آسیا رسید.

سی و ششمین دوره رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی آسیا روز‌های ۲۴ و ۲۵ فروردین ماه در شهر آستانه قزاقستان برگزار شد و در پایان تیم ایران توسط رحمان عموزاد در وزن ۶۵ کیلوگرم به مدال طلا، علیرضا کریمی در وزن ۸۶ کیلوگرم به مدال نقره، یاسین رضایی در وزن ۶۱ کیلوگرم، امیرحسین کاووسی در وزن ۷۹ کیلوگرم و مجتبی گلیج در وزن ۹۷ کیلوگرم به مدال برنز دست یافت.

در رده بندی تیم ایران با کسب ۱۲۴ امتیاز سوم شد، و تیم‌های قزاقستان با ۱۷۹ امتیاز و ژاپن با ۱۲۹ امتیاز دوم و سوم شدند.

تیم کشتی آزاد ایران که با ۲۹ قهرمانی در آسیا رکوردار است، سال گذشته در سی و پنجمین دوره این مسابقات با کسب ۶ مدال طلا، یک نقره و یک برنز مقتدرانه به قهرمانی رسیده بود و درحالی که انتظار می‌رفت شاگردان درستکار ضمن تکرار عنوان قهرمانی، عملکرد درخشانی را داشته باشند با نمایشی ضعیف و نتایجی تلخ و تنها با یک مدال طلا به مقام سومی رسیدند.

نتایج نمایندگان کشورمان در این دوره از مسابقات به شرح زیر است: 

در وزن ۵۷ کیلوگرم علیرضا سرلک در دور نخست با نتیجه ۱۲ بر ۱ مغلوب ریکوتو آرای از ژاپن شد و با توجه به شکست این حریف ژاپنی در دور بعد، سرلک از دور رقابت‌ها کنار رفت و دهم شد.

در وزن ۶۱ کیلوگرم یاسین رضایی پس از استراحت در دور اول، در دور دوم و در مرحله یک چهارم نهایی با نتیجه ۶ بر ۶ و ضربه فنی هیون سیک سونگ از کره جنوبی را مغلوب کرد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. وی در این مرحله با نتیجه ۱۱ بر ۲ مغلوب تایربک ژوماشبک اولو از قرقیزستان شد و به دیدار رده بندی رفت. رضایی در این دیدار با نتیجه ۷ بر ۴ کودای اوگاوا از ژاپن را از پیش رو برداشت و به مدال برنز دست یافت.

در وزن ۶۵ کیلوگرم رحمان عموزاد پس از استراحت در دور نخست، در دور دوم و در مرحله یک چهارم نهایی با نتیجه ۶ بر صفر سنجر مختار از قزاقستان را مغلوب کرد و راهی مرحله نیمه نهایی شد. وی در این مرحله با نتیجه ۲ بر ۱ از سد ریوما آنراکیو از ژاپن به پیروزی دست یافت و راهی دیدار فینال شد. عموزاد در دیدار پایانی با نتیجه ۳ بر ۱ تولگا تومور اوچیر دارنده مدال برنز جهان از مغولستان را از پیش رو برداشت و به مدال طلا دست یافت.

در وزن ۷۰ کیلوگرم مرتضی قیاسی در دور نخست با توجه به حاضر نشدن عنایت اولله از پاکستان به پیروزی رسید. وی در دور بعد و در مرحله یک چهارم نهایی با نتیجه ۴ بر ۲ مصطفی احمداف از تاجیکستان را مغلوب کرد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. وی در این مرحله مقابل سنجر دوسژانوف از قزاقستان با نتیجه ۴ بر ۱ مغلوب شد و راهی دیدار رده بندی شد. قیاسی در این دیدار با نتیجه ۲ بر ۱ مقابل اوزوربک توکتومامبتوف از قرقیزستان شکست خورد و پنجم شد.

در وزن ۷۴ کیلوگرم حسین ابوذری در دور اول با نتیجه ۹ بر صفر شامیل ایساکوف از اردن را مغلوب کرد. وی در دور دوم و در مرحله یک چهارم نهایی با نتیجه ۵ بر ۳ مغلوب ماگومدرسول اصلویف از بحرین شد و با توجه به شکست این کشتی گیر در مرحله نیمه نهایی، ابوذری از دور رقابت‌ها کنار رفت. 

در وزن ۷۹ کیلوگرم امیرحسین کاووسی پس از استراحت در دور اول، در دور دوم با نتیجه ۱۲ بر ۲ خیدیر سیف الدین اف از بحرین را مغلوب کرد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. وی در این مرحله با نتیجه ۸ بر ۵ و ضربه فنی مغلوب بولات ساکایف از قزاقستان شد و به دیدر رده بندی رفت. کاووسی در این دیدار با نتیجه ۶ بر صفر یاجورو یاماساکی از ژاپن را از پیش رو برداشت و به مدال برنز دست یافت.

در وزن ۸۶ کیلوگرم علیرضا کریمی در دور اول با نتیجه ۵ بر ۲ گوان اوک کیم از کره جنوبی را مغلوب کرد. وی در دور دوم و در مرحله یک چهارم نهایی با نتیجه ۱۰ بر صفر زوشن لین از چین را از پیش رو برداشت و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. وی در این مرحله با نتیجه ۹ بر ۲ هایاتو ایشیگورو از ژاپن را مغلوب کرد و به دیدار فینال راه یافت. کریمی در این دیدار مقابل عظمت دولت بیکوف دارنده مدال برنز جهان از قزاقستان با نتیجه ۴ بر ۱ مغلوب شد و به مدال نقره رسید.

در وزن ۹۲ کیلوگرم ارشک محبی در دور نخست با نتیجه ۱۰ بر صفر مقابل آرش یوشیدا از ژاپن مغلوب شد و با توجه به حضور این کشتی گیر در دیدار فینال، محبی به گروه بازنده‌ها رفت. وی در دیدار شانس مجدد با نتیجه ۶ بر ۴ مغلوب گانخویاگ گانباتار از مغولستان شد و از دور رقابت‌ها کنار رفت.

در وزن ۹۷ کیلوگرم مجتبی گلیج در دور اول با نتیجه ۱۲ بر صفر اولزیسایخان باسانتسوگت از مغولستان پیکار را مغلوب کرد. وی در دور بعد و در مرحله یک چهارم نهایی با نتیجه ۱۱ بر صفر مقابل مصاف تاکاشی ایشیگورو از ژاپن به پیروزی رسید و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. وی در این مرحله مقابل احمد تاج الدین اف از بحرین با نتیجه ۱۳ بر ۸ مغلوب شد و به دیدار رده بندی رفت. گلیج در این دیدار با نتیجه ۱۱ بر صفر بکزاد اورکیمبای از قزاقستان را شکست داد و به مدال برنز رسید.

در وزن ۱۲۵ کیلوگرم امیررضا معصومی پس از استراحت در دور نخست، در دور دوم و در مرحله یک چهارم نهایی با نتیجه ۱۰ بر صفر ضیاموحامت صفراف از ترکمنستان را مغلوب کرد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. وی در این مرحله مقابل لخاگواگرل مونختور دارنده مدال نقره و برنز جهان از مغولستان با نتیجه ۸ بر ۶ مغلوب شد و به دیدار رده بندی رفت. معصومی در این دیدار با نتیجه ۴ بر ۲ و ضربه فنی مقابل بوهردون از چین شکست خورد و پنجم شد.

رده بندی انفرادی و تیمی این مسابقات به شرح زیر است:

۵۷ کیلوگرم: ۱- امان (هند) ۲- آلماز سمانبکوف (قرقیزستان) ۳- راحت کالجان (قزاقستان) و ریکوتو آرای (ژاپن) ۵- وان هائو زو (چین) و زانابازار زاندانبود (مغولستان) ... ۱۰- علیرضا سرلک (ایران)

۶۱ کیلوگرم: ۱- تایربک ژوماشبک اولو (قرقیزستان) ۲- لیو مینگ هیو (چین) ۳- یاسین رضایی (ایران) و توشینتولگا تومنبیلگ (مغولستان) ۵- سردار روزیموف (ازبکستان) و کودای اوگاوا (ژاپن)

۶۵ کیلوگرم: ۱- رحمان عموزاد (ایران) ۲- تولگا تومور اوچیر (مغولستان) ۳- ریوما آنراکیو (ژاپن) و اولوکبک ژولدوشبکوف (قرقیزستان) ۵- امیدجان جلال اف (ازبکستان) و سنجر موختار (قزاقستان)

۷۰ کیلوگرم: ۱- سنجر دوسجانوف (قزاقستان) ۲- ظفربک اوتاخانوف (ازبکستان) ۳- اوروزبک توکتومامبتوف (قرقیزستان) و یوشینوسوکه آئویاگی (ژاپن) ۵- مرتضی قیاسی (ایران) و شامیل ایساکوف (اردن)

۷۴ کیلوگرم: ۱- دارخان یسنگالی (قزاقستان) ۲- کایرین کینوشیتا (ژاپن) ۳- سولدخو الونبایار (مغولستان) و ماگومدرسلو اصلویف (بحرین) ۵- بیونگ مین گونگ (کره جنوبی ۹ و آدیلت ژاپارکولوف (قرقیزستان) ... ۸- حسین ابوذری (ایران)

۷۹ کیلوگرم: ۱- بولات ساکایف (قزاقستان) ۲- بکزاد عبدالرحمن اف (ازبکستان) ۳- امیرحسین کاووسی (ایران) و دیپاک (هند) ۵- شهرت بازاروف (تاجیکستان) و یاجورو یاماساکی (ژاپن)

۸۶ کیلوگرم: ۱- عظمت دولت بیکوف (قزاقستان) ۲- علیرضا کریمی (ایران) ۳- هایاتو ایشیگورو (ژاپن) و بادور اسلام اف (ازبکستان) ۵- لین زوشن (چین) و ونگ چو (سنگاپور)

۹۲ کیلوگرم: ۱- آرش یوشیدا (ژاپن) ۲- رضابک آیتموخان (قزاقستان) ۳- گانخویاگ گانباتار (مغولستان) و ماگومد شریپوف (بحرین) ۵- آجینیاز صفرنیازاف (ازبکستان) و میرلان چینیبکوف (قرقیزستان) ... ۸- ارشک محبی (ایران)

۹۷ کیلوگرم: ۱- احمد تاج الدین اف (بحرین) ۲- آووسایمان هابیلا (چین) ۳- مجتبی گلیج (ایران) و مخسود ویسالوف (ازبکستان) ۵- بکزات اورکیمبای (قزاقستان) و دیپاک (هند)

۱۲۵ کیلوگرم: ۱- لخاگواگرل مونختور (مغولستان) و یوسوپ باتیرمورزایف (قزاقستان) ۳- بوهردون (چین) و کومار آنیروده (هند) ۵- امیررضا معصومی (ایران) و سرداربک خولماتوف (ازبکستان) 

رده بندی تیمی: ۱- قزاقستان ۱۷۹ امتیاز ۲- ژاپن ۱۲۹ امتیاز ۳- ایران ۱۲۴ امتیاز ۳- مغولستان ۱۲۰ امتیاز ۴- ازبکستان ۱۱۸ امتیاز ۵- ازبکستان ۱۱۸ امتیاز ۶- قرقیزستان ۱۰۹ امتیاز ۷- هند ۹۹ امتیاز ۸- چین ۹۱ امتیاز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۴۱ ۲۶ فروردين ۱۴۰۲
اینا که شاگردان درستکار بودند این شدند وای به وقتی که شاگردان بدکار را میفرستادیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۳ ۲۶ فروردين ۱۴۰۲
وقتیکه کشتی گیران بحرین همه را متحیّر می کنند ، ضعف های کشتی آزاد کشورمان در ابعاد مختلف مشخص میشود !!!!
یکی از ضعف های ما این است که قبل از مسابقات آسیایی ، جهانی و... فقط به دنبال انتخاب نفرات هستیم !!! و فرصتی را برای سازندگی نفرات انتخابی ، اختصاص نمی دهیم !!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۷ ۲۵ فروردين ۱۴۰۲
سلام مربیان کشتی ایران باید اگاه باشند دیگر کشورها کشتی ایرن را کاملا شناسایی کرده وبرای برنده شدن در برابر ایران کاملا اماده بودند بنابراین باید مربیان ایرانی در نحوه کشتی گرفتن واجرای فنها وبخصوص بدنسازی تجدید نظر کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۲ ۲۵ فروردين ۱۴۰۲
نماز مستحبی ارجح است بر وظیفه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۹ ۲۵ فروردين ۱۴۰۲
خیلی خیلی ضعیف عمل کردن انتخابی کشور این باشه یعنی وای به حال کشتی کشور در ازاد کاران اما انصافا کشتی فرنگی خوب درخشید درود بر مربی زحمتکشش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۸ ۲۵ فروردين ۱۴۰۲
خسته نباشید
زحمت خود را کشیدن قرار نیست ده وزن مدال طلا بگیرن
توقع خیلی از بچه ها بالاست باید تعادل را حفظ کرد
آخرین اخبار