آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان روز پنجشنبه سفر خود به چین را با هدف احیای مجدد سیاست مشترک اتحادیه اروپا در قبال پکن چند روز پس از اظهارات امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه مبنی بر بی نظمی در رویکرد این قاره نسبت به این ابرقدرت در حالِ ظهور آغاز می کند.
به گزارش رویترز، مکرون در سفر خود از اتحادیه اروپا خواست وابستگی خود را به آمریکا کاهش دهد و درگیر تنش تایوان نشود.
به گفته تحلیلگران، با این اوصاف ریسک سفر آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان افزایش یافته است و بسیاری از اعضای اتحادیه اروپا امیدوارند که برلین از این فرصت برای تعیین خط مشی اتحادیه اروپا در قبال چین استفاده کند.
مکرون به طور گسترده با هشدار به اروپا که نباید «در بحرانهایی گرفتار شویم که مال ما نیست»، رویکرد کشورش در قبال قبال تایوان را نشان داد – اگرچه دفتر او اصرار داشت که منظور او این نبوده و موضع او در مورد تایوان و چین تغییر نکرده است.
حتی بدون توجه به اظهارات مکرون، این سفر برای بائربوک، که در مورد چین تندروتر از اولاف شولتس صدراعظم بوده و در حال تهیه پیش نویس سیاست چین با هدف کاهش وابستگی اقتصادی آلمان به پکن است، مهم خواهد بود.
قرار است وزیر امور خارجه آلمان در این سفر دو روزه با همتای خود «کین گانگ» و «وانگ یی» دیپلمات ارشد چین دیدار کند.
بائربوک در سخنانی پیش از سفر خود گفت که مهمترین دستور کار او یادآوری مسئولیت چین برای تأثیرگذاری بر روسیه برای پایان دادن به حمله این کشور به اوکراین و تأکید بر اعتقاد مشترک اروپا مبنی بر غیرقابل قبول بودن تغییر وضعیت موجود در تنگه تایوان است.
بائربوک افزود: «برای من واضح است که ما هیچ علاقهای به جداسازی اقتصادی نداریم...، اما باید نگاهی سیستماتیک به خطرات وابستگیهای یک طرفه داشته باشیم و آنها را کاهش دهیم.»