بهروز آقائی گفت: ۷۰ درصد کالای اساسی وارداتی کشور از طریق بندرامام خمینی (ره) تامین میشود، زیرساختهای موجود در این منطقه در راستای توسعه اقتصاد دریا محور از فرآیندهای کاربردی برخوردار است که صنعت پتروشیمی کشور از این ظرفیتها میتواند بیش از پیش بهرهمند شود.
او میگوید: منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) ۱۱ هزار هکتار اراضی دارد و این آمادگی وجود دارد که بخشی از این اراضی به منظور تکمیل زنجیره تولید و احداث صنایع پایین دستی پتروشیمی به سرمایه گذاران بخش خصوصی واگذار شود.
آقائی ادامه داد: این منطقه به اندازه کافی از اراضی مسطح و دارای زیرساخت برای واگذاری به سرمایهگذاران صنایع پایین دست پتروشیمی برخوردار است.
به گفته او بخش قابل توجهی از این اراضی، مجوزهای زیست محیطی با کاربری مورد نیاز در این صنایع را داراست با هماهنگی صورت گرفته، فرآیند اخذ مجوزها در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) در کمترین محدوده زمانی ممکن انجام میشود.
آقائی گفت: پسکرانههای این منطقه در قالب قراردادهای مختلف به سرمایهگذاران برای بهرهبرداری واگذار میشود، به منظور افزایش تولید محصولات مختلف صنایع پایین دست، فرآیندهای واگذاری اراضی در شرایطی پایدار و مطمئن انجام میشود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان گفت: هم اکنون، ماندگاری محصولات تولیدی صنایع پتروشیمی در بندر امام خمینی (ره) نسبت به دیگر بنادر کشور از مدت زمان کمتری برخوردار است، اما برابر با نظام بهرهوری، مدت زمان این ماندگاری با ایجاد خطوط منظم کشتیرانی، بازهم کاهش مییابد.
آقائی یکی از مزیتهای برجسته منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) را برخورداری از مخازن نگهداری فرآوردههای نفتی بیان کرد و گفت: ظرفیت اسمی این مخازن ۳۵۰ هزار مترمکعب بوده که پیشرفتهترین تجهیزات تخلیه و بارگیری فرآوردههای نفتی در آنها به کار گرفته شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان میگوید: به منظور ایجاد ارزش افزوده در عملکرد تولید محصولات پتروشیمی، امکان نگهداری مواد اولیه مورد نیاز مجتمعهای پتروشیمی در برخی از این مخازن فراهم است.