مدیرعامل منطقه آزاد چابهار از توسعه زیرساخت‌های ریمدان با بیش از ۵ هزار میلیارد ریال از سوی این منطقه و اولویت‌بندی توسعه ریمدان به عنوان نقشه راه منطقه آزاد چابهار امسال خبر داد.

  امیر مقدم  در نشست با فرماندار دشتیاری و معاونان سازمان منطقه آزاد چابهار، بر اهمیت رشد متوازن نقطه مرزی ریمدان همراستا با منطقه آزاد چابهار تاکید کرد و اظهار داشت: بیش از ۵ هزار میلیارد ریال از سوی منطقه آزاد چابهار در راستای توسعه زیرساخت‌های جاده‌ای و آبرسانی به مرز ریمدان شهرستان دشتیاری در حال هزینه کرد است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با اشاره به نقش این مرز به عنوان دروازه‌ای رو به جهان شرق، گفت: این نقطه بهترین دسترسی کشور به ۳۷ درصد جمعیت جهان در کشور‌های پاکستان، چین و هند محسوب می‌شود و بهره‌برداری از این ظرفیت ضمن گسترش روابط تجاری و اقتصادی ایران، انتفاع جامعه محلی را در پی دارد.

وی از انتصاب قریب الوقوع مدیری برای این نقطه مرزی خبر داد و گفت: با این انتصاب، فعالیت‌های زیرساختی در این منطقه با سرعت و جدیت بیشتری دنبال می‌شود.

مقدم خواستار طراحی نقشه راهی با محوریت توسعه و به بهره‌برداری رساندن این نقطه شد و گفت: رشد متوازن ریمدان همراستا با منطقه آزاد چابهار، نقشه راه ما در سال جدید است.

وی ضمن تقدیر از حمایت فرماندار دشتیاری برای سرعت بخشیدن به این پروژه، بر لزوم برنامه‌ریزی در دو فاز کوتاه و بلند مدت برای آغاز به کار این نقطه تاکید کرد و ادامه داد: اقدامات زودهنگام می‌تواند به درآمدزایی منجر شود که همین درآمد صرف بخش بلند مدت توسعه این مرز خواهد شد. کارگروه‌های حقوقی، بازاریابی و تولید بسته‌های رسانه‌ای برای معرفی ظرفیت ارزشمند نقطه مرزی ریمدان برای جذب فعالان اقتصادی از دیگر اولویت‌ها است که باید برای آن برنامه‌ریزی شود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با اشاره به اهمیت بازار پاکستان به عنوان یک بازار مصرفی، گفت: مرز ریمدان زنده است و عزم ما برای ساماندهی این مرز استراتژیک در برنامه‌های زود بازده در سال ۱۴۰۲، دروازه‌ای جدید برای دستیابی کشور به منافع اقتصاد بین‌الملل در حوزه‌های ترانزیت و ترانشیپ و جذب سرمایه‌گذار است.

ریمدان یکی از سه مرز راهبردی ایران است

فرماندار دشتیاری نیز در این جلسه از ریمدان به عنوان یکی از سه مرز راهبردی کشور یاد کرد و از آمادگی کامل مجموعه فرمانداری، برای هرگونه همکاری درخصوص احیا و راه‌اندازی این نقطه مرزی خبر داد و اظهار داشت: کشور ما از راه چابهار یک دروازه دریایی رو به تبادلات جهانی دارد و با بهره‌برداری از ریمدان دروازه‌ای دیگری در خشکی رو به مرز‌های شرق پیدا خواهد کرد.

محمدامین شکری همچنین بر لزوم مدیریت یکپارچه مرزی تاکید کرد و افزود: با توجه به فعال بودن کد ترانزیت در این نقطه و تبادلات در جریان، توسعه ترانزیت و ترانشیپ می‌تواند با مشخص کردن محدوده‌ها هم‌اکنون نیز آغاز شود.

 بر اساس قانون توسعه مناطق آزاد که در سال ۱۳۹۸ به تصویب رسید، نقطه مرزی ریمدان به وسعت ۶۳۰۰ هکتار به منطقه آزاد چابهار ملحق شد. منطقه آزاد چابهار در حال حاضر با دو پروژه اجرایی زیرساختی به ارزش بیش از ۵ هزار میلیارد ریال در این نقطه مشغول به توسعه زیرساخت‌ها است. مرز ریمدان شهرستان دشتیاری در نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان با چابهار ۱۲۰ کیلومتر و تا گوادر حدود ۷۰ کیلومتر فاصله دارد؛ این نقطه بهترین مسیر و راه دسترسی ایران به ۳۷ درصد جمعیت جهان (پاکستان، چین و هند) است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.