کمبود ویتامین D در بدن با بروز برخی بیماری ها ارتباط نزدیک و مستقیم دارد.

فرناز مشیری متخصص زنان و زایمان، با بیان اینکه کمبود ویتامین D در میان زنان و مردان کشور شیوع دارد و می‌تواند آسیب‌های فراوانی برای سلامت ایجاد کند، گفت: کمبود ویتامین D باعث برخی اختلالات باروری و تخریب یا کاهش تعداد اسپرم در آقایان و بروز ناباروری می‌شود.

وی گفت: ویتامین D محلول در چربی است و بیماری‌های دیابت، ام اس، آلزایمر و بروز برخی موارد سقط جنین نیز با کمبود این ویتامین در بدن ارتباط مستقیم دارد.

عضو هیأت درمانی دانشگاه علوم پزشکی با ابراز نگرانی از ابتلاء به بیماری آلزایمر به دلیل کمبود ویتامین D در بدن سالمندان، افزود: میزان دقیق این ویتامین در بدن باید به وسیله آزمایش خون سنجیده شود، ولی اگر آلزایمر بر اثر کمبود این ویتامین بروز کند، تقریباً غیر قابل درمان و کنترل خواهد.

مشیری تاکید کرد: خوردن یک دوز واحد از ویتامین D مثلاً دوز پنجاه هزار در طول ماه یا هر دو هفته یکبار اشتباه است و پیامد‌های خاص خود را دارد.

این متخصص زنان، زایمان و نازایی با بیان اینکه مصرف تزریقی و یا دوز بالای خوراکی برای افراد دچار کمبود ویتامین D یا سو جذب باید طبق دستور پزشک تجویز شود، گفت: البته آمپول‌های خوراکی نیز در دنیا وجود دارد که بهتر است.

وی افزود: خوردن قرص یا کپسول ژله‌ای ویتامین D با دوز پنجاه هزار در فواصل زمانی طولانی (ماهانه یا هفتگی) موجب افزایش حجم ناگهانی این ویتامین در خون شده و سپس سریع کاهش پیدا می‌کند.

مشیری با بیان اینکه مصرف قرص خوراکی هزار واحدی ویتامین D برای افرادی که کمبود آن را دارند به طور مستمر هر شب قبل از خواب توصیه می‌شود، گفت: خوردن ویتامین D در طول صبح یا ظهر توصیه نمی‌شود، ولی متأسفانه عده‌ای از مردم آن را اشتباه مصرف می‌کنند؛ باید دانست که مؤثرترین زمان خوردن آن شب است.

این فلوشیپ جراحی لاپاراسکوپی و زیبایی زنان با تاکید بر مصرف میزان مناسبی از این ویتامین، افزود: هورمون پاراتیروئید به طور شبانه از غده کوچکی پشت غده تیروئید ترشح می‌شود که وظیفه آن افزایش کلسیم خون است؛ بدین ترتیب مواد معدنی استخوان نیز همراه با کلسیم طی همین فرآیند جدا می‌شود (سونامی استخوان)؛ در نهایت کمبود کلسیم و املاح معدنی در استخوان یکی از علل مهم پوکی استخوان است.

عضو انجمن متخصصین زنان ایران تصریح کرد: وقتی قرص ویتامین D با دوز هزار واحد یا طبق تجویز پزشک هر شب به طور ثابت مصرف می‌شود جلوی تأثیر بد هورمون پاراتیروئید روی استخوان‌های بدن را می‌گیرد.

مشیری تاکید کرد: مصرف انواع داروی تقویتی، مکمل یا ویتامین‌ها مانند شمشیر دو لبه است، ولی اگر درست و در جایگاه خود استفاده شود اثرات سودمندی خواهند داشت؛ مصرف زیاد و یا کمبود آن در بدن آسیب‌های جبران ناپذیر مربوط به خود دارد.

وی در پایان یادآور شد: ویتامین D باید به مقدار مناسب، هر شب مصرف شود تا جلوی تأثیر "سو" هورمون پاراتیروئید بر روی استخوان‌ها گرفته شود.

برچسب ها: دیابت ، ویتامین دی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۶ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
روزی ی ربع جلو آفتاب بشینید و منت این دکتر ها رو نکنید...
Iran (Islamic Republic of)
ایرانپور، متخصص غدد درون ریز
۱۶:۳۲ ۱۵ فروردين ۱۴۰۲
همکار محترم،
با سلام، جذب ویتامین D در بدن به صورت تدریجی و بر اساس نیاز و عواملی صورت می گیرد، لذا استفاده از مقدار IU و دوز بالای این ویتامین به صورت ۵۰ هزار IU، هر یکماه یکبار و یا هر ۱۵ روز یکبار بلا مانع بوده و اشکالی ایجاد نمی کند.
Iran (Islamic Republic of)
احسان
۲۰:۰۲ ۱۵ فروردين ۱۴۰۲
حالا جالبه که پارسال در برنامه شبکه ۷ آقای پزشکی صحبت میکرد که هر هفته یه عدد قرص ۵۰ هزار واحد بخورید و نگران نباشید. و منم از اون روز میخورم. البته از اون روز عوارضی به ظاهر نداشتم ولی با این خبری که الان خوندم واقعا نمیدونم چی درسته و چی نادرسته. اینم از دنیای پزشکان ما!!! خودشونم با هم تفاهم ندارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۶ ۱۵ فروردين ۱۴۰۲
ویتامین دی نخورید خیلی عوارض داره من خوردم یک روز کامل دل پیچه و اسهال به سراغم اومد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۵ ۲۱ فروردين ۱۴۰۲
شاید تاریخ مصرفش تمام شده بوده