به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل استانداری خراسان شمالی متن این پیام بدین شرح است: بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُل لِّأَزْوَاجِکَ وَبَنَاتِکَ وَنِسَاء الْمُؤْمِنِینَ یُدْنِینَ عَلَیْهِنَّ مِن جَلَابِیبِهِنَّ (احزاب / ۵۹) «حجاب» از ارزندهترین نمودهای فرهنگی، اجتماعی در تمدن ایرانی - اسلامی است که پیشینه آن به قبل از ورود اسلام میرسد، اما در فرهنگ اسلامی به اوج تعالی و منتهای ارزش و اعتبار خود میرسد.
حجاب و عفاف پدیده ملی _ مذهبی و ارزشی مهمی در تعالیم اسلامی _ ایرانی است و توجه به زمینههای فرهنگی - اجتماعی به عنوان بستر آن بسیار شایسته و لازم است و اشاعه و تعمیق آن نیازمند آموزشهای بنیادین و مداوم در خانواده، مدرسه، دانشگاه و اجتماع میباشد.
بدیهی است که در کنار شرایط مساعد اجتماعی برای ارزش تلقی کردن و الگوپذیری این فرهنگ، نیازمند نهادینه شدن آن در وجود افراد است بدون شک رسیدن به این هدف نیازمند مشارکت و توجه جدی همه نهادها، ضابطین و دستگاهها اجرایی به صورت مستمر و هدفمند است، لذا ضروریست در اسرع وقت مسئولان فرهنگی و مدیران متولی، رسانهها، دستگاههای تربیتی و ارشادی مراتب ذیل را با اهتمام ویژه به مرحله اقدام رسانند.
۱. نظارت بر رعایت حریم حجاب و عفاف در سازمانهای دولتی و عمومی و نظارت و تأکید بر ضرورت رعایت سادگی و پوشش و فرمهای اسلامی _ ایرانی و ابلاغ روشهای اجرایی و تعیین ضوابط و هنجارهای روشن در مورد نوع لباس و پوشش افراد در بخشها و نهادهای دولتی و غیردولتی در استان ۲. رعایت حجاب و حفظ شئون اسلامی از سوی مدیران، مسئولان اجرایی و حکومتی بویژه خانوادههای آنان و تدوین شاخصهایی در این زمینه برای، حراست و گزینش سازمانهای مربوطه ۳. ترویج سنت حسنه «امر به معروف و نهی از منکر» درمورد حجاب و عفاف توسط ستاد امربه معروف و نهی از منکر با همکاری تشکلهای مردمی و جهادی استان ۴. نظارت و کنترل قانونی و اصولی بر وضعیت اماکن تفریحی و امکان عمومی نظیر معابر، پارکها، سالنهای سینما، سالنها و اماکن ورزشی، کوهستانها، مراکز تجاری، پاساژها، فرودگاهها، پایانهها و... ۵. الزامات ایجابی و قانونی برای برگزار کنندگان جشنها و مراسمات جشن عروسی در باغات و تالارها به رعایت شئون اسلامی و کنترل افرادی که شئونات اسلامی را رعایت نمیکنند و برخورد جدی با مراکز غیر قانونی و فاقد مجوز ۶. تذکر و اقناع کسبه محترم در لزوم رعایت عفاف و حجاب مشتریان و در صورت عدم توجه نسبت به جلوگیری از فعالیت واحدهای صنفی متخلف که باعث مخدوش کردن عفت عمومی و عدم رعایت حجاب توسط مراجعه کنندگان باشد و همچنین حمایت عملی از طراحان و تولید کنندگان پوشاکهای ایرانی_اسلامی در جهت ایجاد تنوع در الگوهای پوشش اسلامی و ترجیحا حجاب برتر (چادر) ۷. جلوگیری از انتشار و تبلیغ کالاهای فرهنگی غربی که با فرهنگ عفاف و حجاب مغایرت داشته باشد مانند کتاب، فیلم، نشریات، تئاتر و ... ۸. تأکید بر اقدامات فرهنگی - تبلیغی به ویژه بهرهگیری از توانمندیهای رسانهای و نیروی انسانی مبلغ - با هدف فرهنگ سازی مثبت در زمینه توسعه فرهنگ عفاف و حجاب ۹. ایجاد مراکز مشاوره محلی جهت اطلاعرسانی به خانوادهها و جوانان درباره عفاف و حجاب به صورت حضوری، تلفنی و مکاتبهای، با کادر مجرب و با همکاری آموزش و پرورش، شهرداری، سازمان تبلیغات اسلامی و سایر نهادهای مرتبط ۱۰. شهروندانی که در ملاعام برخلاف قانون کشف حجاب مینمایند، فراجا با استفاده از فناوری هوشمند مراتب ایجابی را اقدام در صورت عدم توجه به مراجع ذیصلاح قضایی معرفی شوند.