همزمان با ایام نوروز ۱۴۰۲، نمایشگاه «سوغات ادب» با محوریت معرفی ظرفیتهای ادبی کمتر شناخته شدۀ شیراز در باغ جهاننما برپا است. در این نمایشگاه تلاش شده است آثار و دیوان شاعرانی که در سایه حافظ و سعدی، دو قله ادبیات فارسی، گمنام ماندهاند به نمایش گذاشته و به مهمانان نوروزی و شیرازیها معرفی شود.
محمدعلی چوبینی، معاون فرهنگی شهردار شیراز گفت: حضور گردشگران در ایام نوروز بهترین شرایط را برای معرفی ظرفیتها و پیشینۀ یک شهر در حوزه فرهنگ و هنر فراهم میکند که عدم توجه به آن یک فرصتسوزیِ بزرگ است.
او با اشاره به موج گسترده حضور مهمانان نوروزی در شیراز افزود: بسیاری از زوایای فرهنگی شیراز حتی برای ساکنان این شهر ناشناخته است و در نمایشگاه سوغات ادب تلاش شده است گوشهای از یکی از این موضوعات معرفی شود.
چوبینی گفت: شاعرانِ زیادی در شیراز به گواهِ تذکرههای معتبری همچون «مرآتالفصاحه»، «شعاعیه»، «شعرای دارالعلم» و... زیسته و حتی دارای دیوان هستند که حتی نام آنها نیز شنیده نشده است.
معاون فرهنگی شهرداری شیراز گفت: در نمایشگاه سوغاتِ ادب علاوه بر معرفیِ این تذکرهها که دربرگیرندۀ زندگینامه این شاعران است، دیوان اشعار تعدادی از آنها در معرض دید قرار گرفته است.
او، واکنشِ و استقبال شیرازیها و مهمانان نوروزی این شهر نسبت به «سوغات ادب» را فراتر از انتظار توصیف کرد و افزود: همانگونه که پیشبینی میشد اغلب مخاطبان از وجود چنین ظرفیتها و پیشینهای در حوزه ادبیات شیراز مطلع نبودند و آن را منحصر در سعدی و حافظ میدانستند که با مشاهده آثار این ادبا، از تعداد و کیفیت آثار برخی از آنها ابراز شگفتی میکردند.
چوبینی با بیان اینکه نمایشگاه «سوغات ادب» تا ۱۱ فروردین از ساعت ۱۰ تا ۲۰ در باغ جهاننما میزبان عموم مردم است، گفت: «سوغات ادب» دیوان شاعرانی همچون بابافغانی، قاآنی، ملولی، نثار، اهلی، شوریده، سُها، حیدر، وصال، خائف، لسانی و... را که همگی پسوند شیرازی دارند، به نمایش گذاشته است.