آیت الله علیرضا اعرافی در پیام نوروزی خود دراین خصوص بیان کردهاست: حوزه در یکصدمین سالگرد خود با بیمها و امیدهای فراوانی مواجه است که همه باید مورد نظر ما باشد و حوزهای که بر یکهزار و چند صد سال جهاد و اجتهاد تکیه داده و بر قلههای بلند ایستاده و شکوه و درخششهای فراوان داشته است و به فضل الهی، در ۱۱ آبان سال ۱۴۰۲ همایش بزرگ گرامیداشت یکصدمین سالگرد احیای حوزه قم و تکریم شخصیت مؤسس آن، آیتاللهالعظمی حائری برگزار میشود.
مدیرحوزههای علمیه سراسر کشور عنوان کرد: مجموعه آثار این همایش نشاندهندۀ این بیمها و امیدها و دستاوردهای این یکصدساله خواهد بود؛ که بهویژه دستاوردهای ۵۰ ساله بعد از نهضت و انقلاب اسلامی مد نظر است. امیدواریم در این همایش سلسله مقالاتی را عرضه کنیم و هم از پیامهای مراجع عظام و رهبری معظم بهرهمند شویم. امیدهای ما معطوف به دستاوردها و ظرفیتهای فراوان علمی و فرهنگی و معنوی و اخلاقی و اجتماعی و سیاسی موجود و دستاوردهای نهضت و انقلاب اسلامی با گفتمان جهانی است.
آیت الله اعرافی با تبریک سال جدید و حلول ماه مبارک رمضان آوردهاست:مدیریت حوزههای علمیه در این سالها براساس زحمات و خدمات پیشینیان و میراث گذشته و مجاهدتهای سلف صالح و با الهام از مطالبات بدنۀ حوزه و بزرگان و مراجع عظام و اندیشههای بلند امام و رهبری معظم وبا عنایت شورای عالی حوزههای علمیه طرحهای گوناگونی را طراحی کرده و نیز در مقام اجرا، بهرغم همه مشکلات و موانع، گامهایی برداشته است.
مدیرحوزههای علمیه سراسر کشور ادامه دادهاست: مهمترین اصول و سیاستهایی که در پس این دهها طرح و اقدام و برنامه قرار دارد قواعدی است که برخی از آنها شامل "اهتمام به صیانت و ارتقای استقلال، عظمت، شکوه و عزت حوزههای علمیه بهعنوان یک درخت تناور و تنومندی که در طول صدها سال شکل گرفته"، "توسعه و تنوع، متوازن، متناسب و هدفمند برنامهها با حفظ انضباط علمی درست، خروجی هدفمند و ماندگاری هدفمند و تأکید بر اینکه حوزه باید دارای خروجی سالانه برای پاسخگویی به نیازهای متنوع و گوناگون باشد"، "صیانت از آزادیها و سنتهای اصیل آموزشی و تبلیغی و پژوهشی و اخلاقی در حوزههای علمیه"، "توسعه مرزهای علوم انسانی و اسلامی به سمت نیازهای نو و جدید"، "تقویت روح انقلابی و جهادی در حوزه و تقویت نهاد تبلیغ و اهتمام واقعی و عملی به جهاد تبیین" میباشد
آیت الله اعرافی تصریح کرد:امیدهای حوزه نیروهای جوان، طلاب فاضل، اساتید گرانقدر، پژوهشگران توانمند، سرمایههای عظیم منابع انسانی، گستره علوم و دانشهای حوزه، ظرفیتها و سرمایههای بزرگ معنوی و اخلاقی و روحی حوزه و حمایتهایی است که این ملت بزرگ و مردم شریف ایران در اختیارش قرار دادهاند. از سوی دیگر امید ما به نشر معارف اسلام عزیز به سراسر عالم با تکیه بر ظرفیتهای بومی خودشان است. امید ما به ظرفیت عظیم خواهران و برادران طلبه و جوانان خوشذوق و خوشاستعدادی است که آیندهساز حوزه و نظام روحانیتاند.
مدیرحوزههای علمیه سراسر کشور در ادامه بیان کردهاست: در کنار امیدها، باید نگرانیها و بیمها را ببینیم که هجوم دشمن و طراحی برای آسیبزدن به این نهاد دیرپا و فخیم و فاخر و تلاش برای نفوذ و تغییر و تبدیل سنتها نمونههایی از این نگرانیهاست و نیز این تهاجم ترکیبی که کانون مهمی، چون حوزه و روحانیت و جایگاه ولایت را هدف قرار داده، و پارهای از ضعفهای پدید آمده خطرهایی است که نباید مورد غفلت قرار گیرد.
مدیرحوزههای علمیه سراسر کشور بیان کردهاست: در سال جدید و در آغاز قرن نو و در کشاکش حوادث و وقایع جاری رسالت ما روحانیون سنگین است. از طرفی با تهاجمات گسترده و پراکنده و از سوی دیگر با تهاجم ترکیبی پیچیده و هدف گذاری شده مواجهیم؛ از سویی دوره کرونا لطمهای بزرگ به نظام علمی و تربیتی حوزه و دانشگاه و آموزش و پرورش وارد کرد واز طرف دیگر با مشکلات و سختیهای جامعه و مشکلات معیشتی مردم عزیزی مواجهیم که همه ما را رنج میدهد. در این شرایط باید به سنتهای اصیل خود بازگردیم.