جدیدترین دوربین ماه ناسا، عکسی از دهانه ماروین با قطر ۴.۶ کیلومتر ثبت کرد.

عکس منتشرشده از لبه یک دهانه در نزدیک قطب جنوبی ماه نشان می‌دهد که جدیدترین دوربین ماه ناسا چگونه نور جدیدی را به مناطق تاریک همسایه آسمانی ما می‌تاباند. این عکس جدید که با دوربین موسوم به شدوکم گرفته شده، بخشی از «دهانه ماروین» (Marvin crater) با قطر ۴.۶ کیلومتر را نشان می‌دهد که تنها ۲۶ کیلومتر از قطب جنوبی ماه فاصله دارد.

دوربین فوق حساس «شدوکم»، برای تشخیص دادن نور بازتاب‌شده طراحی شده است. اگرچه مناطقی که با نور مستقیم خورشید روشن می‌شوند، برای این دستگاه اشباع‌شده به نظر می‌رسند، اما حساسیت «شدوکم» به این معناست که می‌تواند مناطق سایه‌دار دائمی با نور بسیار کم را نشان دهد.

گروه شدوکم نوشتند: این تصویر جدید، تفاوت‌هایی را در روشنایی درون و بیرون لبه دهانه ماروین نشان می‌دهد، زیرا آن‌ها با نور ضعیفی روشن می‌شوند که از کوه‌های اطراف پراکنده شده است. این به معنای ایجاد تفاوت‌های بزرگ در جهت روشنایی است که حتی در دهانه‌های نزدیک نیز وجود دارد.

دهانه ماروین به افتخار اورسولا ماروین، زمین‌شناس پیشگام نام‌گذاری شد. داخل دهانه در سایه دائمی است.

«شدوکم» روی فضاپیمای «دانوری» متعلق به مؤسسه تحقیقات هوا و فضای کره جنوبی نصب شده که در دسامبر ۲۰۲۲ به مدار ماه وارد شد. این دوربین بر اساس «دوربین مدارگرد شناسایی ماه» (LRO) ناسا ساخته شده که از سال ۲۰۰۹ فعالیت می‌کند، اما ۲۰۰ برابر حساس‌تر است.

«شدوکم» پیشتر به عنوان بخشی از مرحله راه‌اندازی خود، جزئیات بی‌سابقه‌ای را در مورد «دهانه شکلتون» (Shackleton crater) فاش کرده بود.

به گفته ناسا، تصاویر واضح جمع‌آوری‌شده با «شدوکم» می‌توانند سرنخ‌هایی را در مورد تکامل ماه و آب محبوس‌شده به شکل یخ در مناطق سایه‌دار ارائه دهند و حتی به انتخاب کردن مکان برای مأموریت‌های سرنشین‌دار «آرتمیس» (Artemis) کمک کنند.

منبع:اسپیس

برچسب ها: کره ماه ، دوربین ناسا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار