نسترن کاظمیان طرهان اظهار كرد: بخش مهمی از شخصیت کودک در ۵ سال اول زندگی ساخته می شود پس این برهه از زندگی ازاهمیت ویژه ای برخوردار است .
وى ادامه داد: والدين به چند بخش تقسيم مى شوند، والدینی که نیت و منظور خوب و مثبت دارند و کودکان را به خوبی تربیت میکنند، والدینی که نیت و منظور خوبی دارند اما شیوه تربیتیشان ضعیف است( به دلیل کمبود اطلاعات ، بینش، برنامه ریزی ، زمانکافی و یا نیاز های مبرم و اساسی خودشان) و ان دسته از والدینی که نیت و منظور خوبی نداشته و شیوه تربیتی مناسبی همندارند.
روانشناس بيان كرد: اگر با دقت به کودکان نگاه کنید شخصیت حقیقیشان رو می بینید . سن انها را متوجه می شوید . با کودکانمناسب سنشان رفتار کنید و انها را انسان هایی مستقل و با ارزش در نظر بگیرید. مسئله بعدی پذیرش است. پذیرش بی قید و شرطکودک موضوع مهمی است؛ کودکان ارزش خود را از والدینشان می اموزند . کودک باید به این برسد که جان و بدن ارزشمندی دارد ومراقب ان باشد . مادر بزرگای قدیمی ایرانی چه خوب نوه هاشون رو صدا میزدن ؛ ای نکرده عزیز !
كاظمبان تصريح كرد: ما باید پیش از صحبت کردن فکر کنیم و این را در مورد صحبت کردن با بچه ها هم در نظر بگیریم .تربیت صحیحنیازمند به کار گیری عباراتی ساده و بدون شرط است به صورتی که کودک گیج و اشفته نشود . وقتی بچه ها اجازه کاری را میگیرند حرفی را بزنید که بعدا عوضش نکنید و به والد دیگر محول نکنید.
وى گفت: از کودکتان متناسب سنش انتظار داشته باشید. والدین از تخمین این موضوع که کودک قادر به انجام چه کارهاییاست دوسال از سن کودکشان عقب هستند. اگر کودکتان می تواند کارهایش را به تنهایی انجام بدهد این اجازه رو به او بدهید . قطعا نقصهایی وجود دارد ولی با اجازه دادن شما این پیام رو می رسانید که تو می توانی .