میر سعید سید متین گفت: هم اکنون شاخص بهره مندی جمعیت شهری اردبیل از نعمت گاز ۱۰۰درصد و جمعیت روستایی استان اردبیل ۹۸ درصد است که این شاخص بالاتر از شاخص کشوری است.
مدیرعامل شرکت گاز استان اردبیل در حاشیه نشست امروز خود با فرماندار خلخال از تلاش برای پایان طرحهای گازرسانی به روستاهای استان اردبیل تا پایان سال آینده خبر داد و افزود: با تمام شدن و بهره برداری از پروژهها و طرحهای گازرسانی روستایی در مناطق مختلف این استان و معرفی اردبیل به عنوان استان سبز از ابتدای سال ۱۴۰۳ شرکت گاز استان در تلاش برای افزایش پایداری گاز و تقویت زیرساختهای گاز در مناطق مختلف این استان برای به حد اقل رساندن حوادث مربوط به افت فشار وقطغی گاز در فصول سردسال خواهد شد.
سید متین با بیان اینکه مشکل افزایش قیمت گاز مصرفی در زمستان امسال با ورود ریاست جمهوری به موضوع و اعمال تخفیف ۷۰ درصدی آن تا حدی برطرف شد، افزود: زمستان امسال خوشبختانه بیش از ۹۰ درصد از مشترکین خانگی استان اردبیل با وجود شدت سرما الگوی مصرف گاز را رعایت کرده اند.
او گفت: در شهرستان خلخال نیز وضعیت مصرف گاز در زمستان سال جاری برهمین منوال بوده و به استثنای ۱۲ خانوار این شهرستان که مبلغ قبض گاز مصرفی آنها بالاتر از ۵۰ میلیون ریال است بقیه مشترکین خانگی این شهرستان زیر دو میلیون ریال در طول دوره چهل روزه گاز طبیعی مصرف کردهاندکه نشان دهنده رعایت الگوی مصرف بین مردم این شهرستان است.
مدیرعامل شرکت گاز استان اردبیل از برنامه ریزی برای ایجاد خط جدید گازرسانی به استان از خط سوم قزوین به رشت خبر داد و افزود: تکمیل این خط لوله به طول ۵۵ کیلومتر و با ۳۰ اینچ قطر، احتمال قطعی و افت فشار گاز در روزهای بحرانی برف و سرما را به حداقل کاهش خواهد داد.
سید متین با تاکید بر پایداری جریان گاز طبیعی و به اقدامات اثربخش این شرکت نیز در این خصوص اشاره و اظهار داشت: اخذ مجوز ایستگاه تقلیل فشار سوم شهر اردبیل به ظرفیت ۲۰۰ هزار متر مکعب در ساعت، اخذ مجوز احداث خط انتقال دوم استان جهت تخصیص ۲۵ میلیون متر مکعب در روز شامل خط ۳۰ اینچ به طول ۵۵ کیلومتر و حداقل یک واحد توربو کمپرسور از برنامههای در دست اجرای شرکت گاز استان برای پایداری شبکه است.
او همچنین با اشاره به برخی انتقادهای صورت گرفته از مراسم افتتاحیه نمادین پروژههای گازرسانی در شهرستان خلخال افزود: معمولاً روال کار بر این منوال است که ابتدا یک مشعل در یکی از مساجد روستاهای گازرسانی شده روشن و شرکت گاز سپس اقدام به المک گذاری و واگذاری انشعاب گاز به مشترکین میکند.
مدیرعامل شرکت گاز استان اردبیل با بیان اینکه از مجموع ۳۴ پروژه گازرسانی افتتاح شده در ایام دهه فجر امسال در استان اردبیل ۱۷ طرح مربوط به شهرستان مشگینشهر بوده است، اظهار داشت: این پروژهها از سال ۱۳۹۶ آغاز شده و اغلب در سالهای گذشته نیمهکاره رها شده بودند.
سید متین یادآورشد: در حالی که سرانه گازرسانی به هر کدام از روستاهای مناطق مختلف کشور ۴۵۰ میلیون ریال برآورد و تخصیص داده میشود در شهرستانهای کوهستانی و صعب العبور مانند خلخال این میزان در برخی از مناطق روستایی این شهرستان به دو یا چهار برابر افزایش پیدا میکند.
او ادامه داد: همین امر سبب شده تا عملیات اجرایی طرحهای گازرسانی روستایی خلخال به سختی پیشرفته و برخی مواقع نیز با مشکل جدی عبور از موانع طبیعی و طولانی شدن زمان اجرای پروژه روبهرو شود.
مدیرعامل شرکت گاز استان اردبیل اضافه کرد: در حال حاضر از مجموع ۱۴۲ روستای دارای سکنه خلخال ۱۰۴ روستا از نعمت گاز طبیعی بهرهمند هستند و همچنین اجرای طرح گاز رسانی به ۱۸ روستا بدلیل بالا بودن هزینه اجرای طرحهای گاز رسانی نیاز به کسب مجوز از مرکز کشو داشته و ۱۵ روستای خلخال نیز خالی از سکنه و یا دارای یک الی سه خاوار ساکن هستند.
سید متین یادآور شد: شاخص بهره مندی اهالی روستاهای خلخال از گاز طبیعی ۹۷ درصد بوده که با تکمیل ۴ طرح گاز رسانی در حال اجرا این میزان به ۹۸ درصد افزایش خواهد یافت.
او در ادامه میانگین شاخص بهره مندی اهالی روستاهای استان اردبیل از گاز طبیعی ۹۸ درصد ذکر کرد و افزود: اجرای طرحهای گازرسانی روستایی در استان اردبیل عادلانه اجرا شده و هم اکنون فاصله شاخص بهره مندی شهرستانهای استان از هم دیگر نیم درصد است.
مدیرعامل شرکت گاز استان اردبیل به اقدامات توسعهای شرکت گاز استان در رابطه با ایجاد زیر ساختهای جدید گاز طبیعی و پایداری جریان گاز هم گفت: پروژه خط تقویتی شمال استان جهت گازرسانی به بزرگترین گلخانه کشور به مساحت ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار و افزایش پایداری گاز منطقه زر خیز پارس آباد و اصلاندوز تعریف شده و در دست اجراست.
سید متین درباره روند تامین سوخت بخشهای مختلف مصرف کننده در استان نیز افزود: نیروگاهها، صنایع بزرگ و انرژی بر از بزرگترین مصرفکنندگان سوخت کشور هستند که میزان مصارف دقیق این بخشها بر اساس الگوهای آب و هوایی و میانگین مصرف سوخت آنها در سالهای گذشته در شرکت گاز استان مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت و در زمستان امسال براساس الگوهای موجود و با هماهنگی امور دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران نسبت به مدیریت مصرف این بخشها اقدامات لازم انجام شد.