به گفته کارشناسان در قانون جهش تولید مسکن به روشنی اعلام شده است که دستگاه ها باید برای تامین اراضی، زمین های مازاد خود را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهند.

دولت سیزدهم از زمان آغاز به کار خود وعده ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی در قالب طرح جهش تولید مسکن را داد که در حال حاضر ساخت بخش عمده ای از این واحدها در شهرهای مختلف کلید زده شده است.

دولت برای ساخت این ۴ میلیون واحد مسکونی نیاز به اراضی دارد؛ در قانون جهش تولید مسکن اعلام شده که دستگاه ها باید برای تامین این اراضی، زمین های مازاد خود را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهند و در صورت مقاومت دستگاه ها، اسناد این زمین ها به نام وزارت راه وشهرسازی زده می شود. 

در ابتدا برخی دستگاه ها در خصوص تخصیص اراضی مازاد مقاومت می کردند اما بعد از گذشت چند ماه و پیگیری های سازمان ملی زمین و مسکن، بخش زیادی از این اراضی در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار داده شده است.

بیش از ۲۸هزار هکتار اراضی وزارت راه وشهرسازی به نهضت ملی مسکن اختصاص یافت

طبق آخرین اظهار نظر ارسلان مالکی سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن،  تاکنون بالغ بر ۲۸ هزار هکتار از اراضی متعلق به وزارت راه و شهرسازی در اختیار این طرح قرار گرفته است و ۲۲ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی این وزارتخانه در مراحل الحاق قرار دارد. 

او ادامه داد: در کل ۵۰ هزار و ۸۰۰ هکتار اراضی وزارت راه و شهرسازی به طرح نهضت ملی مسکن اختصاص می یابد.

مالکی همچنين در خصوص همکاری دستگاه‌ها برای تخصیص اراضی مازاد هم گفت: علاوه بر این ۴ هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی مازاد سایر دستگاه ها اخذ سند شده و ۳ هزار هکتار دیگر هم در مراحل اخذ سند هستند.

سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن گفت: برای تامین زمین در این طرح از سایر ظرفیت‌های قانون جهش تولید مسکن هم استفاده می‌کنیم که یکی از آنها تغییر کاربری اراضی است و تا کنون ۳ هزار و ۲۰۰ هکتار اراضی با کاربری آموزش عالی و ورزشی که مازاد بر سرانه‌ها هستند را در این بخش شناسایی کرده ایم.

وی افزود: علاوه بر این موضوع ظرفیت ماده ۱۲ قانون جهش تولید مسکن تاکید دارد آن دسته از اراضی که در اختیار دستگاهی قرار گرفته اما طرح مورد نظر را اجرا نکرده باید به طرح نهضت ملی مسکن واگذار شود که در این بخش ۲ هزار و ۱۹۳ هکتار از این اراضی شناسایی کردیم.

سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن  بیان کرد: یکی دیگر از ظرفیت های این قانون، توافق با مالکین بخش خصوصی و توافق با نیروهای مسلح است که ۱۴ هزار و ۷۴۴ هکتار از این اراضی را شناسایی کردیم و پیگیر الحاق آن به زمین های شهری هستیم.

وی ادامه داد: در مجموع ۵۰ هزار هکتار از اراضی خود وزارت راه و شهرسازی و ۵۹ هزار و ۳۹۸ هکتار از اراضی سایر ظرفیت ها برای طرح نهضت ملی مسکن شناسایی شده است. 

براساس این گزارش الحاق اراضی مازاد و معرفی آنها به سامانه سادا وزارت  امور اقتصادی و دارایی یکی از اقداماتی است که باید وزارت راه وشهرسازی آن را انجام دهد که در حال حاضر طبق اعلام سازمان ملی زمین و مسکن یک میلیون و۵۰۰ هزار هکتار از اراضی مازاد به سامانه سادا معرفی شده است.

تثبیت قیمت ها در بازار مسکن با الحاق اراضی به شهرها و روستاها

در همین رابطه فرشید ایلاتی کارشناس مسکن به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اخیرا سازمان ملی زمین و مسکن اعلام کرده حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار اراضی در اختیار این سازمان است که اطلاعات آن را به وزارت اقتصاد و سامانه سادا اعلام کرده است .

او می گوید: این یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار ، یک عدد قابل توجه ای بوده و حاکی از آن است که سازمان ملی زمین و مسکن اراضی مازاد زیادی در اختیار دارد.

 ایلاتی  ادامه داد: در صورت تخصیص و الحاق این اراضی به شهرها و روستاها، مساحت بافت شهری افزایش یافته و در نتیجه شاهد کاهش سهم قیمت زمین از قیمت تمام شده مسکن خواهیم بود.

این کارشناس مسکن با اشاره به اینکه این اقدام تاثیر زیادی در افزایش عرضه زمین دارد، افزود: در بسیاری از مواقع دستگاه ها برای تخصیص زمین همکاری لازم را ندارند و همین امر باعث می شود قیمت زمین رشد زیادی داشته باشد که تبعات آن افزایش چشمگیر قیمت مسکن است.

 ایلاتی با اشاره به اينكه با توجه به آنکه سهم زمین از قیمت مسکن عامل اصلی و تعیین کننده قیمت نهایی مسکن است افزود: هرچه قدر عرضه زمین را به صورت منظم و دوره ای داشته باشیم موجب می شود که احتکار زمین از بین برود و این امر ثبات قیمت زمین و مسکن را در طولانی مدت به همراه خواهد داشت.

براساس این گزارش در حال حاضر شناسایی اراضی مازاد در شهرهای مختلف روند رو به رشدی دارد که واگذاری آنها برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن، تثبیت قیمت ها در بازار را در پی خواهد داشت بنابراین باید هرچه سریعتر این اقدامات در دستور کار قرار گیرد تا در سال آینده بخش مسکن بازار آرامی را پیش رو داشته باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ایرانیومU-238.03
۰۶:۲۱ ۰۷ فروردين ۱۴۰۲
اگر برای ساخت مسکن عمودی باشد نه. ولی برای ساخت مسکن حیاط دار یک طبقه بله. چون در مسکن حیاط دار یک طبقه دلال هیچ سودی نمی برد ولی در آپارتمان سازی عمودی دلال با دمش گردو می شکند. شما می توانید 99 ساله واگذار کنید بشرط پنجاه سال عدم حق فروش.بقاعده لاضرر. چون عامه مردم با قوانین آشنا نیستند.
Iran (Islamic Republic of)
کبرا
۱۹:۱۶ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
وباید گفت که تنش مسکن یه سن مشخص داره وبحران ان هم حالاهست مثل زمان متولدین دهه ۶۰که بیشترین سال تولدبودمثل زمان کنکور دانشگاه که سال۷۵تا۸۰بیشترین امارشرکت کننده کنکورکه حدود۳میلیون بود داشت ولی حالا۱میلیون وپونصد هست.حالاهم بحران مسکن همین ۱۰سال هست که اگه کمبودجبران بشه بعدازاین۱۰سال فقط جابجایی خونه از کوچیک به بزرگ یا ازشهربه روستا یابلاعکس انجام میشه.چون نیاز جامع برطرف شده.یعنی اگه عملا کاری انجام نشه۲سال اینده همین موقع باتورم هزینه مواداولیه ودستمزد مسکن یک بحران ومشکل اقتصادی بدون درمان خواهدشد.چون یک نوع سرمایه خوابیده وراکد مانده بدون اضافه کردن مونده تااحتکار بشه تافقط افزایش قیمت بشه.فقط.تا ببینن رقیب هست تمایل به عرضه میکنن.وقتی رقیب نباشه میدونن که تقاضا همیشه هست.احتکارمیشه به قصد گرون شدن.
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۸:۳۷ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
دست از سر اموال دستگاه های دولتی بردارید
این سرمایه ها متعلق به تمام مردم ونسل های
اینده است این کار تاراج منابع ملی ومردمی می باشد
دولت باید به طریق دیگر وبرای مثال بافت های فرسوده
را در سطح شهرها خریداری کند وبا بلند مرتبه سازی
استاندارد ومقاوم در برابر زلزله وفضا سازی خوب در
اختیار طبقه کم بضاعت قرار دهد کمی باید از خودش
مایه بگذارد نه اینکه با بخشیدن اموال خود به دست به
مایه خوری بزند باشگاه خبرنگارن واقعا حرص ادم را این
نادانی ها ویا شاید رانت خواری ها درمی اورند
بابا شما در یک نقطه جنوب شهر تهران برای مثال 10 تا
برج 40 طبقه استاندارد بسازید هم جمعیت بیشتر جای
می دهد وهم بافت فرسوده از بین می رود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۷ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
بشنو و باور نکن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۳ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
کارشکنان مالیات خانه های خالی را اجرا کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۴ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
هرگونه ساخت و ساز در زمین های مازاد دستگاههای دولتی در کلان شهرهایی مانند تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، تبریز و.... با هدف مسکونی کردن آنهاها، بحران ترافیک و آلودگی هوای این شهرها را پیچیده تر می کند. این زمین ها بایستی به فضاهای سبز تبدیل شود تا کمکی برای ایجاد هوای پاک باشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۰ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
چقدر وعده و وحید و دروغ می‌دهند.زمانی مردم متوانند مسکن بخرند که قیمت مصالح ساختمانی و قیمت تمام شده ان پایین بیاید.در غیر این صورت هرچی بگویند و هرکاری بکنند. تمام دروغ و مخزف است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۰ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
چقدر وعده و وحید و دروغ می‌دهند.زمانی مردم متوانند مسکن بخرند که قیمت مصالح ساختمانی و قیمت تمام شده ان پایین بیاید.در غیر این صورت هرچی بگویند و هرکاری بکنند. تمام دروغ و مخزف است.
Iran (Islamic Republic of)
بهنام
۱۲:۵۳ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
ارگانهای دولتی زمین های وسط شهر دبوار کشیدن صاحب شدن.مردم هم بریدن وسط بیابان یا بالای کوه.مرگ بر شاه
Iran (Islamic Republic of)
؟
۰۹:۵۶ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
در طرح نهضت ملی مسکن ، تا الان چند واحد آپارتمان ساخته شده است ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۸ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
پشت تریبون ومناظره وروی کاغذ 4میلیون خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ البته برای عوام الناس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۱ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
این اراضی رو وزارتخانه از کجا به ارث برده که اعطا فرموده!!!! زمین خداست و برای ملت هستش یه هزینه زیرسازی میخاد تمام.
Iran (Islamic Republic of)
مسکن مهر علوم پزشکی کرمان
۰۸:۳۱ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱
سلام، مسکن مهر کارکنان دانشگاه علوم پزشکی کرمان بعد از ۱۲ سال همچنان وعده وعید میدن، پول هم می‌دیم خبری از پیشرفت نیست، خواهشاً محض رضای خدا نظارتی بر اعضای هیات مدیره و مسکن های مهر شود.
آخرین اخبار