معاون امور زنان رئیس جمهور درباره حواشی کلیپ پخش شده گفت: از سازمان ملل ایمیل فرستادند که نمی‌توانیم این ویدئو را با دو صدا پخش کنیم.

انسیه خزعلی با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر سیما به ارائه توضیحاتی در خصوص اقدامات این معاونت در حوزه زن و خانواده و نیز حواشی پیام ویدئویی ارسال شده وی به سازمان مل به مناسبت روز جهانی زن پرداخت و اظهار کرد: پس از پخش این ویدئو، دروغ و شایعه‌ای پخش کردند. برای اینکه اصل موضوع را در حاشیه قرار دهند بحث لب زنی و... را مطرح کردند. این نشان دهنده سخیف بودن و دست خالی بودن افراد معاند است چراکه از آنجا که هیچی ندارند این مطالب را پخش می‌کنند.

وی درباره ضرورت ارسال این ویدئو به سازمان ملل، توضیح داد: خواستیم به گوش جهانیان لغو ظالمانه عضویت ایران در کمیسیون مقام زن را برسانیم که خلاف قانون انجام شد. ایران را از حق رای محروم کردند؛ اگرچه امکان شرکت و رساندن صدای ما وجود داد و با وجود اینکه ویزا به ما ندادند ما به صورت مجازی سعی کردیم پیاممان را برسانیم.

خزعلی با بیان اینکه نمی‌خواهند بگذارند صدای پیشرفت زنان ایران به گوش جهانیان برسد، افزود: البته بسیاری از موارد در خصوص پیشرفت زنان سال قبل در سازمان ملل مطرح شد. بالاخره ما باید در مجامع بین المللی باشیم و حقیقت را به گوش جهانیان برسانیم.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، در خصوص شائبه‌های مطرح شده پیرامون ویدئو مذکور، یادآور شد: پارسال هم همین کار را کردند. پارسال ملاقات چند جانبه‌ای داشتیم که پرچم مالدیو پشت سر من بود. گفتند "وطن به خطر افتاد" و "غیرت وطنی کجا رفته"، اما نهایتا مشخص شد هر کسی آنجا صحبت می‌کند پرچم مالدیو پشت سر او قرار دارد و درواقع این یک قاعده است. امسال نیز پس از پخش این ویدئو تلاش کردند نگذارند خبر ما پخش شود و دروغ‌هایی را منتشر کردند، اما خیلی زود دروغ رو می‌شود.

وی با بیان اینکه فیلم ارسال شده به سازمان ملل به زبان فارسی بوده، اما از سازمان ملل ایمیل فرستادند که نمی‌توانیم این ویدئو را با دو صدا پخش کنیم و باید صدای فارسی حذف شود و از همین رو مجبور شدیم صدای فارسی را حذف کنیم، تاکید کرد: پیام سازمان ملل که به ما ایمیل کرده و گفته است حتما باید زبان فارسی را حذف کنید موجود است. گفتند اگر این کار انجام نشود کل سخنرانی شما حذف می‌شود و ما مجبور شدیم صدای فارسی را حذف کنیم.

خزعلی ادامه داد: یک عده کارشان همین است و چه داخلی‌ها و چه خارجی‌ها تلاش می‌کنند اقدامات ما را خاموش کنند.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری به هدف از ارسال ویدئو مذکور به سازمان ملل اشاره و عنوان کرد: اعتراض ما به نقض حقوق بشر و به کسانی که این حق را از زنان می‌گیرند است. کسانی که این حق را می‌گیرند خود بیشترین ظلم را بر زنان وارد کرده اند و بیشترین تبعیض را بر زنان اعمال می‌کنند، اما این‌ها مدعی حقوق زن شده اند. دانش آموختگی زنان بعد انقلاب ۱۷ برابر شده است، از سوی دیگر در زمینه توسعه یافتگی شاید آمریکا در دهه‌های گذشته یک درصد رشد داشته، اما ما چهار درصد پیشرفت داشته‌ایم. امید به زندگی زنان ایرانی نیز چند سال بیشتر از مردان است و در خصوص تحصیل نیز همینگونه است، اما متاسفانه به گونه دیگری جلوه می‌دهند.

می‌خواهند مسمومیت دانش آموزان را به جمهوری اسلامی منتسب کنند

وی در بخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به سوالی در خصوص مسمومیت دانش آموزان، تاکید کرد: حرف آخر را رهبر انقلاب زدند و فرمودند با قاطعیت و جدیت باید با مسببین مساله بدون عفو برخورد شود. باید بدون هرگونه گذشت و چشم پوشی برخورد شود و طبیعتا یکی از برنامه‌های دشمن است که نگذارد دختران پیشرفت کنند. پیشرفت دختران و زنان، پیشرفت کشور است و هرچه زنان جامعه پیشرفت کنند به آن نسل می‌توان امیدوار بود. اما نمی‌خواهند بگذارند این سیر صعودی در تحصیلات زنان ما ادامه یابند و از سویی می‌خواهند این را منتسب به جمهوری اسلامی کنند و در جامعه جهانی اینگونه منعکس کنند.

خزعلی در خصوص پیگیری‌های معاونت امور زنان و خانواده در بحث مسمومیت دانش آموزان، بیان کرد: در این راستا از مدارس پیگیری کردیم. افرادی را فرستادیم تا مدارس را بررسی کنند و درباره وضعیت پیش آمده مصاحبه کنند. با وزارتخانه‌هایی که مکلف به پیگیری این امر هستند در تماس بودیم و گاهی به صوت میدانی با دانش اموزان و معلمین نیز در تماس بودیم. نهایتا همین گزارش‌هایی که منتشر می‌شود را دریافت کردیم.

زمینه صادرات از طریق بازارچه مجازی برای زنان سرپرست خانوار را فراهم می‌کنیم

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به کنگره بین المللی زنان تاثیرگذار و با بیان اینکه تلاش کردیم ارتباطمان با مقامات و مسئولین و این زنان تاثیرگذار، پس از برگزاری کنگره نیز حفظ شود، گفت: درحال پررنگ کردن بخش اقتصادی این ارتباط هستیم. صحبت‌هایی شده و امیدواریم زمینه صادرات را از طریق بازارچه مجازی برای زنان سرپرست خانوار فراهم کنیم. در همین زمینه قراردادی با اتکا داریم تا زمینه صادرات فراهم شود. بسیاری از این کالا‌ها و محصولات شاید در بازار داخلی به اشباع رسیده باشد از این رو باید در بحث صادرات پیگیری کنیم.

به زعم خزعلی پیشرفت زنان در عرصه ورزش در داخل کشور قابل قیاس با پیش از انقلاب نیست و در حوزه بین المللی نیز زنان ورزشکار ایرانی توانستند در دولت سیزدهم ۸۷۸ مدال بین المللی کسب کنند که این رقم حدودا نصف تمام مدال‌های کسب شده ایران در همین مقطع زمانی است.

افتتاح جام نوروز

وی همچنین از افتتاح جام نوروز خبر داد و افزود: از اولین کار‌هایی که به دنبال کنگره زنان تاثیر گذار رقم می‌خورد، جام نوروز است که فردا افتتاحیه آن است. در این جام تعدادی از بانوان کشور‌هایی که با ما اشتراک نوروزی دارند و تعدادی از بانوان دیگر کشور‌ها که در کنگره اعلام آمادگی کردند، حاضر هستند. ۲۰ کشور در این برنامه حاضر اند و فردا افتتاح این مسابقات را خواهیم داشت. حدود ۴۰۰ مهمان خارجی و ۲۰۰ شرکت کننده از داخل با هم مسابقه می‌دهند. عراق، افعانستان، پاکستان، ارمنستان، مالزی، اندونزی، تونس و ... در این مسابقه شرکت می‌کنند. ان‌شالله بتوانیم حرکت خوبی در زمنیه ورزش بانوان رقم بزنیم.

خزعلی در پاسخ به این سوال که برای اطلاع رسانی جام نوروز چه اقدامات رسانه‌ای انجام شده است؟ توضیح داد: در بخش بین الملل باید اقدامات وسیع تری نسبت به قبل داشته باشیم. امیداورم انعکاس خوبی داشته باشد، اما منتظر این باشید که تلاش کنند حاشیه‌هایی را پرنگ کنند و اصل خبر به گوش نرسد. همانطور که در کنگره زنان تاثیر گذار هم سعی کردند حاشیه سازی کنند. مردم باید هوشیار باشند و متوجه باشند.

در بحث خشونت وضعیت بهتری نسبت به کشور‌های دیگر داریم

در بخش دیگر این گفتگو، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در پاسخ به سوالی در خصوص خشونت علیه زنان، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب گفتند ما در این زمینه به گونه‌ای مطالبه گر هستیم، ما دفاع نداریم و هجمه داریم. ما در بحث خشونت وضعیت بهتری نسبت به برخی کشور‌ها داریم. به ویژه کشور‌هایی که عضویت ایران را لغو کردند نوع رفتارشان با زنان فاجعه است و هم از جهت بار‌هایی که به زنان حمل می‌کنند و هم از جهات دیگر شاهد اعتراضات زنان هستیم. خیلی از زنان حاضر در کنگره زنان تاثیرگذار این مساله را مطرح کردند که چرا با توجه به ویژگی‌های جسمانی ما، باید به صورت مساوی بار‌ها را به دوش بکشیم؟.

وی با بیان اینکه اسلام زن را ریحانه می‌داند و ریحانه دانستن یعنی نباید خشونت به خرج داد و باید با نیکی و خوبی با زن رفتار کرد، ادامه داد: در فرانسه از هر ۶ زن یک نفر قربانی خشونت است. معتقدیم باید با زن با ملاطفت و رحمت برخورد شود. در قانون ما نیز این امر وجود دارد که نگذاریم کار‌های سخت برای خانم‌ها بار شود و اجازه ندهیم کار‌هایی که در شان زنان نیست به آن‌ها تحمیل شود. در کنگره زنان تاثیرگذار نیز گروه‌هایی تشکیل شد که به این امر می‌پرداخت که ما به عنوان نیروی مردمی باید وضعیت حقوق زن را در کشور خود رصد و دیده بانی کنیم و با ارتباط با هم این رصد را به یکدیگر منتقل و به اشتراک بگذاریم.

به گفته خزعلی، نشان دادن وضعیت و توانمندی زنان ایران به جهانیان از جمله اهداف کنگره بین المللی زنان تاثیر گذاربوده است.

زنان ایرانی از زنان ژاپنی جلوتر هستند

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری خاطر نشان کرد: نمایشگاهی در کنار این کنگره برگزار شد که زنان دارای شرکت دانش بینان در آن شرکت کردند و این نمایشگاه مورد توجه میهمانان قرار گرفت. معتقد بودند زنان ایرانی پیشرو و پیشگام در مساله فناوری و نوآوری علمی هستند. خانمی که از ژاپن آمده بود می‌گفت به جرات می‌گویم زنان ایرانی از زنان ژاپنی جلوتر هستند. در همین راستا تفاهم نامه‌هایی نیز برای ارتباط بیشتر این شرکت‌ها با سایر کشور‌ها بسته شد.

وی در بخش دیگر این گفتگو در پاسخ به سوالی درباره بودجه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، توضیح داد: به دلیل اینکه ما ستاد هستیم و قدرت اجرایی نداریم. بودجه زیادی به معاونت اختصاص داده نشده و همین دست معاونت را بسته است. برنامه‌هایی که برای ارتقای خانواده و بحث‌های مرتبط با دختران داریم. طبیعتا باید به برخی وزارتخانه‌ها و نهاد‌های اجرایی ارجاع داده شود که اگر آن‌ها بودجه نداشته باشند طرح زمین می‌ماند. از سوی دیگر برخی مصوبات ستاد ملی زن و خانواده اگر پشتوانه بودجه را نداشته باشد به نتیجه نمی‌رسد. در همین راستا تلاش کردیم در سفر‌های استانی اعتباری را برای اینکه طرح‌ها به ثمر برسند جذب کنیم.

به گفته خزعلی بودجه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برای سال ۱۴۰۲ جهش خوبی داشته است و این معاونت باید برنامه‌های خود را طی توافقاتی با سایر وزارتخانه‌ها اجرا کند.

یک درصد بودجه دستگا‌های اجرایی در ۱۴۰۲ به مسائل زنان و خانواده اختصاص پیدا می‌کند

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری همچنین یادآور شد: مصوب شد یک درصد بودجه دستگا‌های اجرایی در ۱۴۰۲ به مسائل زنان و خانواده اختصاص پیدا کند و با همراهی معاونت زنان طرح‌های این معاونت پیاده سازی شود. این حرکت خوب است و سابقه نداشته است و به این معنا است که دولت می‌گوید به طور ویژه زنان را می‌بینم.

وی همچنین به طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار نیز اشاره کرد و این را گفت که این طرح در حال حاضر در کمیسیون لوایح دولت قرار دارد و امید می‌رود هرچه سریع‌تر تصویب شده و به مجلس برود.

خزعلی در پاسخ به سوالی در خصوص اقدامات انجام شده در حوزه زنان، توضیح داد: کارنامه زنان را نمی‌توان جدا از کارنامه دولت بررسی کرد. بخشی از کار‌های وزارتخانه‌های دیگر مربوط به زنان و خانواده است و اقدامات وسیعی انجام شده است. بیمه زنان خانه دار از مواردی است که همه دولت‌ها وعده دادند، اما در این دولت اقدام شد و در روستا‌ها بیمه زنان خانه دار دارای سه فرزند در حال اجرا است. از سوی دیگر نظام واره شغلی در حال تدوین است. از جمله درخواست بانوان این است که تعادل بین کار منزل و کار اجتماعی برقرار شود. در این نظام واره سعی داریم دستورالعمل العمل‌هایی که در زیر مجموعه قوانین قرار می‌گیرند را منعطف کنیم.

وی ادامه داد: انعطاف کاری باید حتما مورد توجه قرار گیرد. همچنین توانمندسازی زنان سرپرست خانوار تکلیف معاونت زنان است که باید دستگا‌های اجرایی به ویژه وزارت رفاه با ما همراهی کنند و اعتبار لازم اختصاص یابد. سال قبل توانستیم در ۲۱ استان این امر را فعال کنیم و تفاهم نامه ۱۰ استان دیگر در ماه گذشته بسته شد. طی این فرآیند کارجو‌های سرپرست خانوار تحت پوشش کارآفرینان قرار می‌گیرند. البته این طرح فقط اختصاص به زن سرپرست خانوار ندارد و شرایطی را برای فرزند او هم در نظر می‌گیرد. کارآفرینان تا چهار سال همراه آن‌ها هستند تا کسب و کار به پایداری برسد.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در پاسخ به سوالی در خصوص مشوق‌های دولت برای فرزندآوری، اظهار کرد: شاید همه این مشوق‌ها اجرایی نشده باشد و یکی از گله‌هایی که به حق وجود دارد این است که برخی تسهیلات به دلیل نبود اعتبار به طور کامل اجرا نشده است. اما برخی موارد مثل خودرو اجرا شده و تعداد زیادی با قرعه از این تسهیلات استفاده کردند. برخی موارد نیاز به زمان دارد، ولی حقیقتا من قائل به این نیستم که فقط مساله اقتصادی اثر داشته باشد. معتقدم اصل مساله فرهنگی است و باید روی آن کار کنیم. اقتصاد به عنوان حمایت است برای کسی که از نظر فرهنگی اقناع لازم را دارد و می‌خواهد وارد میدان شود، ولی این حمایت نیز باید وسیع‌تر باشد. ما هنوز در بحث جمعیت مشکل داریم.

در پنج استان شاهد افزایش طلاق هستیم

خزعلی با بیان اینکه ازدواج و طلاق هر دو در امر فرزندآوری موثر است، افزود: باید به فرهنگ و سبک زندگی و نوع نگاه به زندگی و نوع توقعی که همسران از یکدیگر دارند توجه کنیم. در این راستا طرحی داریم که در ستاد ملی زن و خانواده تصویب شد و آن مشاور خانواده از سال اول ازدواج است که در پنج استانی که شاهد افزایش طلاق هستیم از سال ۱۴۰۲ اجرا خواهد شد.

وی افزود: در خصوص سبک زندگی نیز مربیان دوره‌هایی می‌بینند و در مدارس برای والدین آموزش می‌دهند. برنامه آموزشی سبک زندگی و مشاوره برای دختران دانش آموز نیز داریم. همچنین طی تفاهم نامه با وزارت دفاع دوره ویژه خانواده برای سربازان برگزار خواهد شد.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در پاسخ به سوال مجری که آیا این اقدامات در بحث سبک زندگی اثرگذار است؟ تاکید کرد: بله، آموزش اثرگذار است. این نیست که اگر این‌ها را رها کردیم؛ دیگران برای این‌ها جایگزین نمی‌کنند. فضای مجازی را جایگزین می‌کنند و عطش روحی جوان و نوجوان را پر می‌کنند. ما مقصریم چراکه اگر کم کاری نبود ما به اینجا نمی‌رسیدیم.

خزعلی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت فعلی طلاق در جامعه، گفت: آمار‌های مختلفی ذکر می‌شود. گاهی در سنجش با ازدواج به صورت افزایشی ذکر می‌کنند که درصد بالا می‌رود و گاهی مستقل ذکر می‌کنند. هرکدام از این موارد آمار طلاق را طوری نشان می‌دهد، اما طلاق وضعیت خوبی ندارد.

وضعیت طلاق نگران کننده است

وی در پاسخ به سوال مجری که آیا وضعیت طلاق نگران کننده است؟ تصریح کرد: بله با توجه به ارزش‌ها و سنت‌های جامعه ما، نگران کننده است. خیلی از این ارزش‌ها و سنت‌ها در حال صدمه دیدن است. ما وظیفه داریم ضمن به روز بودن، داشته‌ها و ارزش‌های خود را از دست ندهیم. زیاد شدن طلاق باعث کاهش ازدواج می‌شود و باید در برنامه هفتم توسعه برنامه واقع بینانه تری داشته باشیم. شاید در برنامه ششم خیلی از اهداف پیاده نشد و به آنچه تصویر شده بود نرسیدیم که امیدواریم در برنامه هفتم این مسائل را حل کنیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص لایحه «پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار» که هم اکنون در مجلس قرار دارد، گفت: این لایحه در مجلس است و از کمیسیون‌های مختلف عبور کرده است. امیدواریم قبل از پایان سال در صحن مجلس مطرح شود. این وعده را به ما داده اند و امیدواریم امسال تصویب آن را شاهد باشیم.

خزعلی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص تبین شعار "زن، زندگی، آزادی"، خاطر نشان کرد: همه زندگی ما "زن، زندگی، آزادی" است؛ یعنی آزادی زن از همه سلطه گری‌هایی که به او تحمیل می‌شود. مقام معظم رهبری تعبیری داشتند که زن هوای تنفس است. خدا این لطف را به زن کرده که بخشی از خالقیت خود را در وجود زن گذاشته و باید قدر آن را دانست و برای این ارزش و جایگاه او در جامعه تبلیغ کرد. البته این‌ها مانع این نیست که زن ضمن اینکه حیات می‌بخشد در حیاتش تکامل یابد.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در پاسخ به سوال دیگری در خصوص رایزنی وی برای عضویت زنان در شورا‌های عالی و نیز عضویت زنان در مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: هرجا دستمان رسیده و صدایمان رسیده از مسئولین خواهش کردیم و پیشنهاد دادیم و تلاش کردیم تا جایی که می‌شود خانم‌ها حضور داشته باشند. خانم‌ها حضور دارند، اما این حضور کم است و باید زنان در تصمیم سازی‌ها و تصمیم گیری‌ها مشارکت داشته باشند. باید برای این مساله چاره اندیشی کرد و در بخش‌های مختلف پیشنهاداتی داده‌ایم. امیدوارم این مساله وسعت یابد. تعداد زیادی از زنان در شورا‌های عالی از سوی رئیس جمهوری منسوب شدند. اخیرا نیز رئیس جمهوری برای دفاع از حقوق شهروندی خانم دکتر پاد را منسوب کردند و امیدواریم این انتخاب‌ها بیشتر شود. امیدواریم در مجمع تشخیص مصلحت نظام و سایر ارگان‌ها نیز شاهد حضور زنان باشیم.

۶۰ درصد زنان ایرانی از اینترنت استفاده می‌کنند

وی در پایان سخنان خود با اشاره به تاکید سازمان ملل متحد به مشارکت و حضور زنان در فضای مجازی، افزود: کنشگری زنان ما در این فضا قابل توجه است. ۶۰ درصد زنان ما از اینترنت و ۴۲ درصد از رایانه استفاده می‌کنند و ۶۴ درصد از ۲ میلیون کسب وکار‌های مجازی از سوی زنان انجام می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۸ ۱۹ اسفند ۱۴۰۱
وزیر خارجه ایران تنها وزیر خارجه جهان هست که زبان بین المللی بلد نیست خودش نیاز به مترجم داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۶ ۱۹ اسفند ۱۴۰۱
وای مُردیم از پیشرفت، وای مُردیم از خوشی. دنیا صدای مارو بشنو، ما خوشبختیم در رفاهیم.
خوب موفق باشید. کنتور که نمیندازه ، مدام بگید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۶ ۱۹ اسفند ۱۴۰۱
نداری عقلو، راحت می کنی،،زی،،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۵ ۱۹ اسفند ۱۴۰۱
خانواده ی سراسر حاشیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۴ ۱۹ اسفند ۱۴۰۱
اقای رییسی باید خیلی ها رو عوض کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۴ ۱۹ اسفند ۱۴۰۱
این همه نوشتی کی میخونه این همه متن رو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۰ ۱۹ اسفند ۱۴۰۱
از رئیس تا معاون وزیر همه بیسواد خانم خزعلی فارسی بزور حف میزند وای به حال ملت بااین تیم دولت ومجلس کل نظام یکدست همگی کم همت بستند برای نابودی کشوروملت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۰ ۱۹ اسفند ۱۴۰۱
گل گفتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۳ ۱۹ اسفند ۱۴۰۱
من اعتقاد دارم هر کس که در این دولت سوتی میده باید دو برابر تنبیه بشه، چون دست یک عده شغال صفت بهونه میده که کار کل دولت رو زیر سوال ببرن!
خدا رو شکر می کنم که دیگه ناچار نیستم سخنرانی های اعصاب خرد کن روحانی و ژنرال های نیمه فلجش را بشنوم
آخرین اخبار