آیت الله سیداحمد علم الهدی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در این اجلاسیه با بیان اینکه به مسئله آینده نگری در آیات قرآن هم اشاره و تاکید شده است، گفت: طبیعی است که باید برای آینده، برنامه داشت و در خط آینده نگری و آینده نگاری، باید مسئله وابستگی به خداوند را درنظر و محبت خدا را به یاد داشت.
او افزود: از دیگر شاخصههای یک جامعه دینی علاوه بر آینده نگری، میتوان به "حس مسئولیت در جامعه خودی"، "اعمال قدرت همراه با مقاومت" و "اجتناب از تاثیرپذیری از فضاهای ایجاد شده" اشاره کرد.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: تحول و تغییر، یک جریان قهری است و هماهنگی ما با تغییر قهری در جامعه، اهمیت بالایی برای شناخت مسیر دارد.
علم الهدی بیان کرد: بستری که روحانیت در آن برای اصلاح جامعه فعالیت میکند، در آینده حوزه را هم متحول میکند.در حقیقت آنچه موجب تفاوت روحانیت امروز با گذشته شده، انقلاب است و این برکت انقلاب، در مسیر آموزههای امام (ره) برای حوزه و حوزویان رقم خورده است.
او با بیان اینکه استکبار ستیزی، حیات روحانیت را تضمین میکند، تصریح کرد: بر این اساس مقابلههای پی در پی و مکرر حوزویان با استکبار، میتواند پیروزی را به ارمغان آورد.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه مرجعیت روحانیت برای مردم ثابت شده است و مردم به روحانیان اعتماد کامل دارند، تاکید کرد: باید خودمان را با جریان موجود تطبیق دهیم و این اعتماد را حفظ کنیم.
پیوند افکار اجتماعی با تحول در جامعه شیعی
آیت الله شیخ محسن اراکی عضو شورای عالی حوزههای علمیه کشور هم در این مراسم گفت: ما دوران جدیدی را در حوزههای علمیه طی میکنیم و تحول، بخشِ مهمِ امروز جامعه ماست.
او افزود: در جامعه شیعیان، پیوند افکار اجتماعی با تحول، همراه است و ما شاهد این مسئله هستیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه باید رهبری حوزهها و وظایف و نقش حوزه و حوزویان شناخته و بررسی شود، ادامه داد: خود مقام ولایت فقیه، بخشی از حوزه علمیه است و این جایگاه و نهاد، متصل به حوزه است.
آیت الله شیخ محسن اراکی بیان کرد: حوزه علمیه باید رهبر پرور باشد و حرکت عظیم بشری را رهبری کند و نگاهِ بالاتر از شرایط، است که میتواند آینده نگری کند.