انشالله کولانی مدیرکل منابع طبیعی استان کرمانشاه گفت : در استان کرمانشاه یک میلیون و ۶۳۰ هزار هکتار منابع طبیعی وجود دارد که ۵۲۸ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل میدهد و بهرهبرداران و دامداران از پوشش گیاهی مراتع استفاده و ۵۲ هزار نفر با استفاده از مراتع امرار معاش میکنند.
وی با اشاره به اینکه هر هکتار از جنگلها ۶۸.۵ تن گرد و غبار را در خود رسوب میکنند عنوان کرد: هر هکتار بین ۵۰۰ تا ۲.۵ تن اکسیژن تولید میکند که سرانه ۱۰ نفر در سال است و همچنین هر هکتار ۵۰۰ تا ۲۵۰۰ مترمکعب را جذب میکند و جنگلهای زاگرس ۴۰ درصد آبهای شیرین کشور را تأمین میکنند.
کولانی با اشاره به توزیع نهال مثمر بین مردم گفت: امسال ۳۰۰ هزار اصله نهال تولید شد که بخشی چوب ده هستند و در کارخانجات استفاده میشود.
وی با بیان اینکه چنانچه هر ایرانی سه اصله نهال کشت کند سهم بینالمللی خود را انجام داده است افزود: سهم کرمانشاه هشت میلیون اصله نهال است که هر سال دو میلیون آن تولید و کاشت میشود.
کولانی با بیان اینکه کرمانشاه حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار عرصه دارد که تاکنون ۹۰۰ هزار هکتار آن در زمینه آبخیزداری مطالعه و ۶۰۰ هزار هکتار آن نیز اجرا شده است عنوان کرد: این اقدام نقش بسیار زیادی در تقویت آبخوانها و جلوگیری از فرسایش خاک خواهد داشت.
وی با بیان اینکه در حفاظت، توسعه و کاشت بدون مردمیسازی موفقیت چندانی حاصل نمیشود گفت: در برخی مناطق مردم رعایت نمیکنند و انتظار میرود با سوداگران برخورد جدی شود.
کولانی با اشاره به اینکه ۴۵ هزار همیار طبیعت از اقشار مختلف در استان کرمانشاه وجود دارد افزود: از این تعداد اطلاعات ۱۵ هزار و ۴۰۰ نفر در سامانه ثبت شده است و از سال ۹۷ آتش سوزیها حدود ۷۲ ساعت طول میکشید، اما با حضور همیاران طبیعت در تابستان امسال یک مورد آتشسوزی خسارت زا رخ داد.
وی با اشاره به اینکه ۲۵۰ دیدهبان منابع طبیعی از افراد بومی در مناطق بحرانی به کار گرفته شد گفت: ۲۱ حریق در تابستان امسال رخ داد که تنها یک مورد خسارتزا بود و از طرفی ۶۵ درصد خسارت وارده به جنگلها به دلیل حضور گردشگران است .